Foarte usor de pregatit, se pastreaza proaspete si dupa cateva zile ...daca mai raman!
Se freaca untul cu zaharul. Se cern impreuna faina, cacaoa si praful de sare. Se framanta un aluat (atentie, la inceput va parea moale si lipicios, nu va speriati). Se infasoara in folie si se pune la frigider cam 30 de minute. Nuca de cocos se rumeneste cu grija in tigaie pana devine galbuie. Aluatul se lucreaza pe suprafata presarata cu nuca de cocos, se intoarce pe ambele parti si se intinde o foaie potrivita ca grosime.
Acum, dupa placul fiecaruia, se taie forme de fursec simplu care se vor coace ca atare sau, cum am procedat eu, se ia o bucata de aluat si in ea se impatureste o bucatica de rahat. Se tavaleste iar prin nuca de cocos, si se coc la foc potrivit cam 15 minute. Se lasa la racit in tava deoarece calde fiind sunt friabile.
1
Acest aluat este foarte potrivit ca baza pentru tarte.
2
Se poate prelucra la fel de bine si pe suprafata presarata cu nuca macinata sau cu zahar pudra amestecat cu putina faina.