publicat la 21.12.2012
publicat la 08.12.2012
publicat la 06.12.2012
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Zaharele
Ouale intregi se bat cu zaharul pana la dizolvare. Se adauga uleiul treptat pana la incorporare. Se pune 1.5 cups faina, sarea, praful de copt stins vanilia si cocosul. Daca aluatul pare prea curgaret se mai poate completa cu putina faina. Apoi optional stafide/cioco/alune tocate. Tava...
Mazare cu friganele
Ceapa se caleste in uleiul de masline pana devine galbena. Mazarea se pune la fiert cu apa suficienta cat sa reprezinte sosul pe care il dorim. In mazarea cu apa se adauga ceapa cu tot cu uleiul in care s-a facut. Se lasa sa fiarba cam 15 minute si apoi se potriveste de sare si...
Prajitura cu morcovi si piure de mere
La mixer se bat ouale intregi cu zaharul pana se albesc si devin pufoase. Batand incontinuu se adauga uleiul in fir subtire si cand s-a incorporat bine se pune si piureul de mere. Separat se cern impreuna ingredientele uscate si se adauga in compozitia de oua. Cand s-a...
Tort de biscuiti cu ciocolata si Cointreau
Intr-un vas dreptunghiular se aseaza primul strat de biscuiti. Se purcede la prepararea cremei. Ciocolata se rupe bucati si se topeste fie la bain-marie fie la microunde. Apoi se incorporeaza putin cate putin in untul moale pana la obtinerea unei creme lucioase. Se adauga lichiorul tot...
Noodles cu Perisoare Aromate
Ceapa tocata fin se caleste in 4-5 linguri ulei pana se inmoaie bine. Se amesteca apoi cu carnea, ouale ,coaja rasa de lamaie si condimentele si se formeaza perisoare cat o nuca care se prajesc cateva minute. Din pasta de rosii cu 250 ml apa, sare,cimbrisor si piper se fierbe un sosulet in...
Gem de capsune
Capsunele se spala si se scurg bine. Se pot prepara intregi sau taiate bucatele. Eu am constatat ca daca sunt taiate isi lasa sucul mai repede si fierb mai usor asa ca de data asta le-am feliat. Intr-o cratita incapatoare se pun straturi alternate de capsune si zahar si se lasa pana se topeste...
Strawberry Cheese Pie
Biscuitii se maruntesc si se amesteca bine de tot cu untul topit si cu ciocolata topita la microunde. Se asterne foaie de copt pe o forma cu fund detasabil si se formeaza crusta prin presare. Se da la rece. Pentru crema de branza se prepara plicul cu crema pt. tarte cu 200 ml lapte conform...
Crema de tapioca
Granulele de tapioca se pun la inmuiat cu apa rece timp de 15-20 minute. Apoi, dupa ce s-au umflat se pun la fiert pe foc mic cu restul de ingrediente. Se supravegheaza si se amesteca des ca sa nu se prinda. Este gata atunci cand se ingroasa frumos. Se poate servi ca atare sau combinata cu...
Domates corbasi
Ceapa si morcovul date pe razatoarea cu ochiuri mici se calesc in uleiul de masline pana devin sticloase. Se adauga rosiile alese in prealabil de eventuale pielite si cu ajutorul conservei se pune si apa plata sau filtrata ( 1 conserva).Se adauga si orezul spalat sub jet de apa rece. Se lasa...
Kibbeh Copt (Libanez)
crusta Intr-un castron se pune la inmuiat burghul cu apa pentru min. 2 ore pana se absoarbe tot lichidul.Se pune la robot toata cantitatea si se mixeaza tare ca sa devina ca o pasta. Se adauga 500 gr. din carnea macinata, sare si piper si se mixeaza pana se face o compzitie omogena care se...
Placinta pufoasa cu carne
Am tocat la blender ceapa si miezul de paine alba. Intr-un bol am amestecat carnea cu ceapa si miezul, sare, piper, cimbru si chimen. Intr-o tigaie incapatoare am calit totul doar cateva minute pe foc mare, ca sa-si lase sucurile. Intr-o forma de copt unsa am asternut cam 4-5 foi...
Plov
Intr-un vas incapator ( ceaun de preferinta) se pune uleiul la incalzit. Incepem cu ceapa tocata care se pune la calit. Cand incepe sa se aureasca, se adauga bucatile de carne care se sareaza si pipereaza putin si se lasa pe foc potrivit sa se rumenesaca usor pe toate partile. Apoi se adauga...
Oatmeal Choco- Chips Cookies
Untul se mixeaza cu zaharul brun pana se face cremos. Se adauga oul si se mixeaza iar. Urmeaza, pe rand, faina,sarea, bicarbonatul, aroma,fulgii de ovaz,cocosul si la urma de tot, ciocolata si nucile pt. cine doreste. Pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt sau aluminiu se pun cu...
New York Cheesecake
Baza -se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu fund detasabil. Biscuitii se amesteca cu zaharul, coaja de portocala si untul topit pana se absoarbe tot untul. Se pune amestecul in tava si cu dosul unei linguri se preseaza bine pentru a obtine o crusta compacta cu o mica margine.Se...
Tagliatelle con Panna e Spinaci
Pastele se fierb in apa cu sare si apoi se scurg fara a le trece sub jet de apa rece.Spanacul se da in doua clocote si apoi se toaca cu cutitul.Untul se pune intr-o craticioara la topit si se pune spanacul la calit cu putina sare cam 7-8 minute. Se potriveste de gust cu piper si nucsoara, se...
Chec straciatella cu glazura duo
Untul se mixeaza cu zaharul pana devine cremos.Mixand se adauga ouale unul cate unul.Urmeaza laptele amestecat in prealabil cu sucul de portocala si vanilia.Bucatelele de ciocolata se amesteca cu faina si si se incorporeaza in compozitie treptat amestecand cu viteza medie ca sa nu se...
Desert prajitura Felii Pariziene
Blat: Se freaca galbenusurile cu zahar pana devin pufoase. Se pune untul moale si se mixeaza. Se adauga faina in doua reprize si vanilia. In tava de cuptor unsa cu ulei si tapetata cu faina se intinde compozitia cu grija deoarece este moale. Se lucreaza usor cu ajutorul unei spatule...
Budinca de legume
Eu am avut toate produsele fierte in supa ( mai putin ciupercile) . Alternativ, se pot fierbe in apa cu un cub de concentrat si lasate sa se raceasca. Se taie legumele cubulete mici si se amesteca cu branza, faina, pesmetul, ouale batute si untul, si cam 1/2 lingurita de sare si 1/3...
Prajitura pentru cafea, cu fructe uscate
Se freaca zaharul cu unt pana se topeste.Se adauga ouale pe rand amestecand,si apoi iaurtul. Ingredientele uscate se amesteca si se dauga treptat in compozitie.Se pune si vanilia si apoi, fructele uscate taiate cubulete potrivite. Se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina sau pe hartie de...
Perisoare din piept de pui cu sos de smantana
Carnea tocata se amesteca cu ceapa rasa, verdeata maruntita fin, piper, sare,oua,si painea inmuiata in apa stoarsa si data pe razatoarea mica sau la blender. Se fac perisoare cu ajutorul a doua linguri egale care se pun la fiert in apa clocotinda usor sarata si eventual cu...
Minestrone
Indiferent ce zarzavaturi sau legume puneti, procedeul este acesta: In oala mare se pune uleiul de masline, la foc potrivit. Cand este cald se pun la calit ceapa,morcovul, telina taiate cubulete fine si usturoiul zdrobit. Se amesteca din cand in cand pentru cateva minute. Apoi se...
Pancakes cu afine
Din toate ingredientele mai putin apa carbogazoasa se face o compozitie ca pentru clatite, dar mai groasa. Se lasa la odihnit cam 10-15 minute apoi se adauga si apa acidulata si se mai amesteca odata . Se incinge pe foc mic o tigaie antiaderenta cat de mica ; daca nu aveti, folositi ca mine,...
Muffins sarate "LEFTOVERS"
La mixer am batut ouale cu Kefir, ulei, sare si am adaugat faina,praful de copt condimentele si ceapa rasa. Apoi am pus fasiile de salam Sibiu si telemeaua am amestecat cu o lingura si am impartit compozitia in formele de muffins usor unse cu ulei. Tava de muffins am pus-o la cuptor pe o...
Budinca de mere cu crema de castane
Se amesteca merele rase cu pesmet, gris,zahar stafide coaja de lamaie ,nuci si oua. Intr-un vas termorezistent uns si presarat cu pesmet se toarna 1/2 din cantitate. Crema de castane se amesteca cu frisca lichida si se asterne peste primul strat de mere. Se acopera cu restul de compozitie, se...
Biscuiti Musli Light
Procedeul este extrem de simplu: din toate ingredientele-cu ajutorul mainii personale-se face o compozitie care pare destul de friabila. Pe o tava asternuta cu staniol se aseaza la oarece distanta mici turtite obtinute din formarea unor bile care se aplatizeaza cu podul palmei. Se coc...
Varza acra calita cu kaiser
Varza se taie fideluta si se pune intr-o cratita la calit cu ulei de masline, boia, piper si frunze de dafin. Se amesteca din cand in cand timp de circa 20 minute pe foc potrivit. Kaiserul se taie bucatele si se rumeneste rapid intr-o tigaie ,separat. Se ia de pe foc, se toarna cutia...
Tarta cu portocale in caramel de mandarine
Din ingredientele pt. baza se lucreaza rapid un aluat care se lasa cam 15 minute la rece. Apoi se intinde pe o forma unsa , se inteapa cu furculita si se coace la cuptor pana se aureste uniform. Se scoate si se lasa la racit pe platou. Se face crema conform indicatiilor de pe plic si se...
Cartofi gratinati
Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare 8-10 minute. Se cojesc fierbinti.Se unge cu ulei un vas termorezistent si se tapeteaza cu 2 linguri pesmet. Cartofii se taie felii subtiri, ceapa deasemenea, si se aseaza in vas alternand straturile de cartof, ceapa si branzeturi rase. Ultimul...
Tort de iaurt cu aroma de lamaie si jeleu de afine
Biscuitii se inmoaie rapid si se aseaza pe fundul formei de tort. Gelatina se inmoaie in apa conform instructiunilor de pe plic si apoi se lasa la racit. Intre timp se amesteca iaurtul cu zahar si coaja +sucul de lamaie. Se amesteca gelatina racita cu 2 linguri de iaurt si apoi cu toata...
Supa crema de ciuperci
Ciupercile se spala bine sub jet de apa rece si apoi se tin in apa rece cu otet cateva minute. Ceapa se toaca fin si se pune la calit in unt si apoi impreuna cu ciupercile taiate bucati se lasa la inmuiat pe foc potrivit cam 5-6 minute. Se toarna apa calda si se fierbe in jur de...