Kibbeh Copt (Libanez)

de dentistutza in Mancaruri cu carne, 26 Apr 2011 | 10807 vizualizari

 

Eram obisnuita cu versiunea prajita dar am descoperit ca in Liban, traditional, kibbeh se face la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • Crusta
  • 300 gr. burghul fin
  •  500-600 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura
  • 1.5 kg carne tocata vitel cu miel
  • 1 legatura patrunjel sau coriandru proaspat
  • cozile de la 1 legatura ceapa verde
  • 2 cepe mari tocate marunt
  • 3 lingurite sare
  • 2 lingurite Baharat ( condim. pt kibbeh)
  • 2 lingurite camun oriental
  • 1 lingurita piper
  • 30 gr. samburi de pin ( snoubar)
  • 30 gr. migdale rumenite si tocate
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kibbeh Copt (Libanez):

crusta

Intr-un castron se pune la inmuiat burghul cu apa pentru min. 2 ore pana se absoarbe tot lichidul.Se pune la robot toata cantitatea si se mixeaza tare ca sa devina ca o pasta. Se adauga 500 gr. din carnea macinata, sare si piper si se mixeaza pana se face o compzitie omogena care se desprinde de pe peretii vasului. Se scoate, se pune intr-un vas incapator se toarna un pic de ulei de masline si se framanta bine cu mana, ca pe un aluat, timp de cateva minute.

umplutura

se amesteca restul de carne cu ceapa,coditele de ceapa tocate fin, patrunjelul tocat, mirodeniile. samburii de pin rumeniti si migdalele. Se prajeste in ulei de masline pana scade zeama ( ca pentru placinta cu carne).

Intr-un vas metalic uns cu ulei de masline se pune un strat de crusta subtire intins cu mana, carnea si pe deasupra inca un strat de crusta subtire. Se cresteaza, se picura ulei de masline si se coace cel putin 45 de minute ca sa fie crusta uscata, crocanta.

 E foarte aromat!

TIPS-URI

1

la mine crusta de jos a iesit cam groasa. ideal trebuie sa fie un strat subtire pt. ca sa devina crocant la copt.

2

daca mai ramane din aluatul pt crusta, se poate pastra la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kibbeh Copt (Libanez)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecei gratinați la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 08.08 la 10:13

Aripioare de pui cu unt și parmezan - Delicioase și aromate

pe 08.08 la 08:47

Biscuiți chifle cu cașcaval - Super rapizi și gustoși

pe 08.08 la 08:34

Sandwich cu carne de porc - Irezistibil de savuros

pe 07.08 la 08:50

Castraveti murati la soare – reteta rapida de vara

pe 06.08 la 11:40

TOP
utilizatori

RODIMUR

2204 puncte

Caty

1206 puncte

Rocsi

216 puncte

Tabita _

200 puncte

cristina1985

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu burgul picant-"Sebzeli pilav"- cu snitele de vita