Placinta pufoasa cu carne

de dentistutza in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2011 | 34711 vizualizari

 

Mi-a facut pofta reteta postata de dulceatadetrandafiri . Ideea de a folosi bere mi s-a parut interesanta astfel incat, cu multumirile de rigoare pt. reteta "Placinta cu carne si bere" postez acum si varianta mea care -zic eu- este foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr. carne tocata amestec vitel cu miel
  • 1 ceapa mare
  • miezul de la 1/2 paine alba inmuiat si stors
  • 3 oua
  • 300 ml. bere
  • foi de placinta
  • sare, piper, cimbru uscat si chimen macinat
  • 3 linguri ulei
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta pufoasa cu carne:

Am tocat la blender ceapa si miezul de paine alba. Intr-un bol am amestecat carnea cu ceapa si miezul, sare, piper, cimbru si chimen.  Intr-o tigaie incapatoare am calit totul doar cateva minute pe foc mare, ca sa-si lase sucurile. Intr-o forma de copt unsa am asternut cam 4-5 foi de placinta. Peste foi am pus carnea racita. apoi am pus inca un strat de 4 foi si cu un cutit ascutit am portionat placinta.

Am batut cele 3 oua cu berea si un praf de sare si am turnat peste placinta din tava. Dupa un sfert de ora timp in care s-a imbibat sosul de bere am dat tava la cuptot la foc potrivit pentru 45 minute verificand de cateva ori . Este delicioasa servita fierbinte, chiar si a doua zi.

TIPS-URI

1

ca sa iasa pufoasa am folosit o tava mai mica ca sa fie stratul de carne mai inalt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta pufoasa cu carne" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv strudel cu carne