Minestrone

de dentistutza in Mancaruri de post, 13 Mar 2011 | 5349 vizualizari

 

Este o supa consistenta si hranitoare care poate contine orice leguma/zarzavat, dupa bunul plac al fiecarei gospodine si dupa continutul frigiderului..
.Reteta mea este de post dar se poate face si in versiune " de dulce" cu carnita sau pe baza de supa de carne in loc de apa .Se poate face si cu adaos de paste mici sau orez.
Eu de fiecare data o asezonez altfel si de aceea nu ma plictisesc sa o fac sau sa o pap, mai cu seama ca nu are multe calorii...

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa tocata solzisori
  • 2 morcovi
  • 1/2 capatana telina din cele grasutze, olandeze
  • 1 conserva cu fasole boabe scurse si spalate
  • 2 cartofi
  • 1/2 varza
  • 2-3 catei usturoi
  • mirodenii:  coriandru, rozmarin, ardeias iute uscat pisat,tarhon maruntit
  • sare
  • 3-4 linguri ulei masline
  • optional 2 rosii decojite proaspete sau din conserva
  • optional paste micute sau cus-cus sau orez-cam 2 pumni
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minestrone:

Indiferent ce zarzavaturi sau legume puneti, procedeul este acesta:

In oala mare se pune uleiul de masline, la foc potrivit. Cand este cald se pun la calit ceapa,morcovul, telina taiate cubulete fine si usturoiul zdrobit. Se amesteca din cand in cand pentru cateva minute. Apoi se adauga varza taiata mic si cam 1.5 l. apa. Se lasa sa fiarba la foc mediu si dupa ce a clocotit cateva minute se adauga si cartofii cubulete. Incepem sa asezonam cu ierburile aromatice si sare pe gustate. Important este ardeiasul maruntit- cativa fulgi sunt suficienti pt. a da un pic de iuteala.

Se lasa la fiert cam 20 min. la foc domol. Daca doriti acesta este momentul pt a  pune si rosiile tocate si/sau pastele si/sau orezul. Se mai lasa la fiert cel putin 10-12 minute in cazul in care s-au adaugat paste/orez.

Servim fierbinte eventual cu o picatura de ulei bun de masline si cu niste bruschete crocante alaturi.

TIPS-URI

1

se poate experimenta si cu-ardei gras, fasole galbena, dovlecei,porumb boabe...dupa gust!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minestrone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata