Iata cum se preparaReteta de pui cu ardei copt si galuste
Puiul se curata bine (va asigur ca nu a avut pene ) :)) si se taie bucati. Eu am avut pui de casa si, pentru ca e mare, am folosit doar jumate.
In cratita am pus ceapa taiata marunt la calit in ulei de...
Iata cum se prepara Reteta de orez cu rata
Rata se curata si se portioneaza in bucati potrivite; Calim ceapa tocata marunt, morcovul cubulete mici cu ulei de masline si o foaie de dafin, ardei iute; punem usturoi cu boia, apoi adaugam bucatile de carne. Amestecam bine si le rumenim usor,...
Iata cum se prepara Reteta de picioare de porc cu coriandru
Picioarele de porc se curata bine si se taie in bucati (mie mi le-a portionat macelarul) si se pun in saresa stea cateva ore.
Le punem la fiert. Eu am folosit oala cu presiune (cucta) si le-am fiert cam 45 minute, pana...
Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu sos de mustar
Pieptul de pui se taie felii si se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper, praf de usturoi si stropim cu putin ulei de masline. Lasam acoperit pentru cel putin 30 min la frigider.
Intr-o tigaie stropita cu putin ulei de...
Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu rosii uscate si spanac:
Pieptul de pui se taie bucati potrivite (felii mai groase) si il condimentam cu sare, piper si oregano. Le stropim si cu ulei de masline, apoi lasam la frigider acoperite cca 15 minute cel putin.
Intr-o...
Iata cum se prepara Reteta de moussaka de vinete
Pregatim vinetele: se taie in felii nu foarte subtiri si le presaram cu sare, piper si praf de usturoi, apoi punem putin ulei de masline, amestecand sa cuprinda toate feliile. In tava de cuptor punem hartie de copt si asezam feliile de vinete,...
Iata cum se prepara Reteta de ficatei de pui cu sos de ceapa si rosii
Ficateii se apala si se curata, ii portionam dupa plac.
Taiem ceapa solzisori si o punem cu ulei de masline la calit, adaugam si o frunza de dafin si ardei iute (daca va place mai picant).
Adaugam si rosiile tocate...
Iata cum se prepara Reteta de cotlete de miel
Portionam cotletele de miel si le condimentam cu sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat . Presaram cu putin cimbru proaspat.
Intr-o tigaie punem ulei de masline la incalzit si rumenim usor cotletele pe toate partile. Doar cat sa...
Iata cum se prepara Reteta de pui cu sos de lamaie
Cum eu am folosit pui de casa am gatit jumate de pui pentru 3 persoane. Voi puteti sa adaptati cantitatile si timpul de gatire la numarul de persoane si tipul de carne. La puiul de casa se fierbe mult mai mult (cam 75 minute)
...
Iata cum se prepara Reteta de lasagna de dovlecel
Dovleceii de spala si se usuca cu un servetel; taiem felii subtiri pe lungime, lasam coaja si punem sare. Ii punem pe gratar sau in tigaia grill si le coacem pe ambele parti. E am avut congelate felii de dovlecei, gata coapte, doar le-am...
Carnea taiata in bucati dupa gust o marinam -condimentam cu sare, piper ,usturoi pisat, aduagam crengute de cimbru si dafin, stropim cu ulei de masline si apoi adaugam vin rosu. Lasma o zi la marinat.
Punem intr-o cratita ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit-cand a prins culoare...
Am cumparat un iepure de casa-foarte fraged -deci nu a trebuit gatit prea mult. L-am marinat mai intai cu o zi inainte-taiat in bucati potrivite se amesteca cu sare, piper, dafin, usturoi verde tocat marunt,cimbru si rozmarin, putin ulei de masline si vin alb. Acoperim si lasma peste noapte...
Carnea se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat. Se trece prin faina si se prajeste in putin ulei, pe ambele parti cca 2-3 minute pana capata o culoare si se sigileaza. Se scot si se lasa deoparte pana pregatim stufatul.
Tocam o ceapa si o punem in cratita la calit...
Hidratam fasolea de cu seara in apa, iar a doua zi o fierbem cu sare, piper si dafin; eu am fiert-o in cucta (oala cu presiune) cca. 10 -15 minute.
Intr-o cratita (eu am facut in vas de lut) punem ulei de masline si rumenim pe toate partile carnaciorii si carnea de pui (pulpele le-am...
Carnea se condimenteaza cu sare si piper negru.
Pregatim ciupercile,le spalam si le taiem felii. Eu am folosit ciuperci maron.
Intr-o tigaie punem un catel de usturoi tocat marunt si il punem la incalzit cu ulei de masline si putin unt; adaugam ciupercile si le saltam putin pana se...
Varza se pregateste cu 4-5 zile inainte de a face sarmalele-oparim capatana de varza in apa cu sare si desfacem cu grija frunzele. Le rupem in marimea dorita pentru a face rulourile de sarmale. Pregatim un borcan mare sau o galeata -asezam foile facute gramajoare-pe fund si deasupra punem...
Pregatim carnea cu cateva ore inainte de a o prepara-adica o temperam cu sare, piper, usturoi, ulei, boia, sos picant, pasta paprika si dafin, cimbru. Stropim cu vin alb si lasam sa se marineze.
Cartofii se curata si se taie cuburi. Normal se prajesc in ulei sa fie crocanti, dar eu nu prea...
Alegeti varza murata cu frunze subtiri; desfaceti si spalati din 2 ape sa nu fie prea sarata.
Pregatim umplutura: Tocam carnea impreuna cu baconul, carnatul, ciupercile si usturoiul.
Intr-o cratita calim ceapa cu uleiul de masline si foaia de dafin-adaugam boiaua, pasta de rosii si...
Bobul se scoate din pastai (eu am cumparat de la doamnele din piata gata curatat)-il punem la fiert in apa cu sare-sa fie de jumate fiert.
Carnea-eu am avut bacon crud-l-am tinut in sare cam 2 zile; il taiem cuburi-e foarte bun cu niste costite taiate marunt; Le rpajim in untura bine, pana se...
Carnea se pune la marinat cu o zi inainte, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, dafin si vin alb; tinem la frigider.
Intr-un vas cu capac, punem ceapa cu ulei de masline si dafin la calit. Lasam sa se inmoaie bine, apoi adaugam usturoiul pisat si cuisoarele - doar 2-3.
Taiem...
Spalam pipotele si le taiem daca sunt mai mari;
Intr-o cratita cu capac punem la calit ceapa tocata marunt si aduaga usturoi, dafin, morcovul taiat rondele, rosiile taiate marunt. Adugam boiaua si pasta de rosii, carnatul taiat rondele si pipotele. Le calim cateva minute si turnam putin...
Cum se prepara Varza a la Cluj, reteta traditionala cu varza murata
Varza murata se spala si se stoarce; daca e prea sarata, o tinem putin in apa rece inainte de a o cali.
Intr-o cratita/tigaie punem ulei de masline si adaugam varza, o foaie de dafin, si temperam cu piper si cimbru...
Pieptul de pui se curata de pielite si se desface, astfel incat sa iasa o foaie potrivita pentru a rula; eu am pus fiecare felie intre folii de plastic si le-am batut usor cu ciocanul pentru snitele; apoi le-am condimentat cu sare, piper si praf de usturoi;
Lasam cca 20 minute ...
Carnea se taie cubulete potrivite.
Intr-o cratita punem ulei de masline si calim ceapa tocata marunt cu dafinul; adaugam usturoiul tocat marunt si el, ardeiul cubulete si morcovul curatat si maruntit. Eu am folosit ardei rosu si verde.
Cand legumele s-au inmuiat, adaugam carnea si...
Pregatim carnea
Eu am folosit jumate pui de casa pe care l-am portionat in bucati mai mici-dar puteti folosi pulpe de pui. Se spala si se usuca-apoi il condimentam cu sare, piper, si putin usturoi. Lasam asa cca 1 ora in frigider.
Punem vasul de teracota pe aragaz; punem ulei si rumenim...
Eu am folosit pui de casa dar se poate folosi orice tip de carne de pui (pulpe, pui intreg, etc). L-am taiat bucati potrivite ;
Intr-o cratita incapatoare am pus ulei de masline si am calit ceapa tocata fin,dafinul, morcovul rondele, ardeiul cubulete, usturoiul tocat marunt, carnatul taiat...
Carnea se lasa intreaga (eu am ales o bucata de cca 300-500 gr) o spalam si o stergem cu prosop de hartie; il stropim cu putin ulei de masline si il condimentam cu sare, piper, sos picant, praf de usturoi, boia iute, presaram cu cimbru proaspat -punem o folie si lasam la rece peste noapte....
Bucata de carne se spala, se usuca cu un servetel si se tempereaza: ungem cu sos tabasco, pasta de ardei, sosul barbeque si mustarul-ungem peste tot si presaram apoi cu sare, piper, praf de usturoi si putin cimbru uscat. Lasam sa stea asa cateva ore acoperit la frigider.
Incalzim...
Porumbeii se curata si se portioneaza in sferturi. Sunt pasari mici si e suficient sa ii taiem in 4-sunt similari cu puii doar ca sunt micuti si mai fragezi. Ii presaram cu sare, piper, praf de usturoi si turna vin alb. Lasam la rece, acoperiti pentru circa 2 ore inainte sa ii gatim.
Intr-o...
Cartofii se curata si se taie felii subtiri si nu prea mari.
Carnea o calim in alt vas: punem ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit, adaugam usturoiul si apoi carnea-calim bine, amestecand si punem apoi sare, piper, vinul si cand vinul scade, punem 2-3 linguri de pasta de rosii...
Reteta de pui cu ardei copt si galuste
Iata cum se preparaReteta de pui cu ardei copt si galuste Puiul se curata bine (va asigur ca nu a avut pene ) :)) si se taie bucati. Eu am avut pui de casa si, pentru ca e mare, am folosit doar jumate. In cratita am pus ceapa taiata marunt la calit in ulei de...
Reteta de orez cu rata
Iata cum se prepara Reteta de orez cu rata Rata se curata si se portioneaza in bucati potrivite; Calim ceapa tocata marunt, morcovul cubulete mici cu ulei de masline si o foaie de dafin, ardei iute; punem usturoi cu boia, apoi adaugam bucatile de carne. Amestecam bine si le rumenim usor,...
Reteta de picioare de porc cu coriandru
Iata cum se prepara Reteta de picioare de porc cu coriandru Picioarele de porc se curata bine si se taie in bucati (mie mi le-a portionat macelarul) si se pun in saresa stea cateva ore. Le punem la fiert. Eu am folosit oala cu presiune (cucta) si le-am fiert cam 45 minute, pana...
Reteta de piept de pui cu sos de mustar
Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu sos de mustar Pieptul de pui se taie felii si se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper, praf de usturoi si stropim cu putin ulei de masline. Lasam acoperit pentru cel putin 30 min la frigider. Intr-o tigaie stropita cu putin ulei de...
Reteta de piept de pui cu rosii uscate si spanac
Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu rosii uscate si spanac: Pieptul de pui se taie bucati potrivite (felii mai groase) si il condimentam cu sare, piper si oregano. Le stropim si cu ulei de masline, apoi lasam la frigider acoperite cca 15 minute cel putin. Intr-o...
Reteta de moussaka de vinete
Iata cum se prepara Reteta de moussaka de vinete Pregatim vinetele: se taie in felii nu foarte subtiri si le presaram cu sare, piper si praf de usturoi, apoi punem putin ulei de masline, amestecand sa cuprinda toate feliile. In tava de cuptor punem hartie de copt si asezam feliile de vinete,...
Reteta de ficatei de pui cu sos de ceapa si rosii
Iata cum se prepara Reteta de ficatei de pui cu sos de ceapa si rosii Ficateii se apala si se curata, ii portionam dupa plac. Taiem ceapa solzisori si o punem cu ulei de masline la calit, adaugam si o frunza de dafin si ardei iute (daca va place mai picant). Adaugam si rosiile tocate...
Reteta de cotlete de miel
Iata cum se prepara Reteta de cotlete de miel Portionam cotletele de miel si le condimentam cu sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat . Presaram cu putin cimbru proaspat. Intr-o tigaie punem ulei de masline la incalzit si rumenim usor cotletele pe toate partile. Doar cat sa...
Reteta de pui cu sos de lamaie
Iata cum se prepara Reteta de pui cu sos de lamaie Cum eu am folosit pui de casa am gatit jumate de pui pentru 3 persoane. Voi puteti sa adaptati cantitatile si timpul de gatire la numarul de persoane si tipul de carne. La puiul de casa se fierbe mult mai mult (cam 75 minute) ...
Reteta de lasagna de dovlecel
Iata cum se prepara Reteta de lasagna de dovlecel Dovleceii de spala si se usuca cu un servetel; taiem felii subtiri pe lungime, lasam coaja si punem sare. Ii punem pe gratar sau in tigaia grill si le coacem pe ambele parti. E am avut congelate felii de dovlecei, gata coapte, doar le-am...
Tocanita de vaca
Carnea taiata in bucati dupa gust o marinam -condimentam cu sare, piper ,usturoi pisat, aduagam crengute de cimbru si dafin, stropim cu ulei de masline si apoi adaugam vin rosu. Lasma o zi la marinat. Punem intr-o cratita ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit-cand a prins culoare...
Stufat de iepure
Am cumparat un iepure de casa-foarte fraged -deci nu a trebuit gatit prea mult. L-am marinat mai intai cu o zi inainte-taiat in bucati potrivite se amesteca cu sare, piper, dafin, usturoi verde tocat marunt,cimbru si rozmarin, putin ulei de masline si vin alb. Acoperim si lasma peste noapte...
Osso Buco alla Milanese
Carnea se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat. Se trece prin faina si se prajeste in putin ulei, pe ambele parti cca 2-3 minute pana capata o culoare si se sigileaza. Se scot si se lasa deoparte pana pregatim stufatul. Tocam o ceapa si o punem in cratita la calit...
Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui
Hidratam fasolea de cu seara in apa, iar a doua zi o fierbem cu sare, piper si dafin; eu am fiert-o in cucta (oala cu presiune) cca. 10 -15 minute. Intr-o cratita (eu am facut in vas de lut) punem ulei de masline si rumenim pe toate partile carnaciorii si carnea de pui (pulpele le-am...
Vita cu sos de ciuperci
Carnea se condimenteaza cu sare si piper negru. Pregatim ciupercile,le spalam si le taiem felii. Eu am folosit ciuperci maron. Intr-o tigaie punem un catel de usturoi tocat marunt si il punem la incalzit cu ulei de masline si putin unt; adaugam ciupercile si le saltam putin pana se...
Sarmale cu varza murata de vara
Varza se pregateste cu 4-5 zile inainte de a face sarmalele-oparim capatana de varza in apa cu sare si desfacem cu grija frunzele. Le rupem in marimea dorita pentru a face rulourile de sarmale. Pregatim un borcan mare sau o galeata -asezam foile facute gramajoare-pe fund si deasupra punem...
Carne de porc cu cartofi si muraturi asortate
Pregatim carnea cu cateva ore inainte de a o prepara-adica o temperam cu sare, piper, usturoi, ulei, boia, sos picant, pasta paprika si dafin, cimbru. Stropim cu vin alb si lasam sa se marineze. Cartofii se curata si se taie cuburi. Normal se prajesc in ulei sa fie crocanti, dar eu nu prea...
Sarmale cu piept de pui si ciuperci
Alegeti varza murata cu frunze subtiri; desfaceti si spalati din 2 ape sa nu fie prea sarata. Pregatim umplutura: Tocam carnea impreuna cu baconul, carnatul, ciupercile si usturoiul. Intr-o cratita calim ceapa cu uleiul de masline si foaia de dafin-adaugam boiaua, pasta de rosii si...
Bob cu carne de porc si carnati
Bobul se scoate din pastai (eu am cumparat de la doamnele din piata gata curatat)-il punem la fiert in apa cu sare-sa fie de jumate fiert. Carnea-eu am avut bacon crud-l-am tinut in sare cam 2 zile; il taiem cuburi-e foarte bun cu niste costite taiate marunt; Le rpajim in untura bine, pana se...
Tocana de miel
Carnea se pune la marinat cu o zi inainte, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, dafin si vin alb; tinem la frigider. Intr-un vas cu capac, punem ceapa cu ulei de masline si dafin la calit. Lasam sa se inmoaie bine, apoi adaugam usturoiul pisat si cuisoarele - doar 2-3. Taiem...
Iahnie de fasole cu pipote de pui
Spalam pipotele si le taiem daca sunt mai mari; Intr-o cratita cu capac punem la calit ceapa tocata marunt si aduaga usturoi, dafin, morcovul taiat rondele, rosiile taiate marunt. Adugam boiaua si pasta de rosii, carnatul taiat rondele si pipotele. Le calim cateva minute si turnam putin...
Varza a la Cluj, reteta traditionala cu varza murata
Cum se prepara Varza a la Cluj, reteta traditionala cu varza murata Varza murata se spala si se stoarce; daca e prea sarata, o tinem putin in apa rece inainte de a o cali. Intr-o cratita/tigaie punem ulei de masline si adaugam varza, o foaie de dafin, si temperam cu piper si cimbru...
Piept de pui umplut cu sos de ciuperci
Pieptul de pui se curata de pielite si se desface, astfel incat sa iasa o foaie potrivita pentru a rula; eu am pus fiecare felie intre folii de plastic si le-am batut usor cu ciocanul pentru snitele; apoi le-am condimentat cu sare, piper si praf de usturoi; Lasam cca 20 minute ...
Tocanita de vitel cu paste
Carnea se taie cubulete potrivite. Intr-o cratita punem ulei de masline si calim ceapa tocata marunt cu dafinul; adaugam usturoiul tocat marunt si el, ardeiul cubulete si morcovul curatat si maruntit. Eu am folosit ardei rosu si verde. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam carnea si...
Tajine de pui cu prune si caise uscate
Pregatim carnea Eu am folosit jumate pui de casa pe care l-am portionat in bucati mai mici-dar puteti folosi pulpe de pui. Se spala si se usuca-apoi il condimentam cu sare, piper, si putin usturoi. Lasam asa cca 1 ora in frigider. Punem vasul de teracota pe aragaz; punem ulei si rumenim...
Tocanita de pui cu fasole rosie
Eu am folosit pui de casa dar se poate folosi orice tip de carne de pui (pulpe, pui intreg, etc). L-am taiat bucati potrivite ; Intr-o cratita incapatoare am pus ulei de masline si am calit ceapa tocata fin,dafinul, morcovul rondele, ardeiul cubulete, usturoiul tocat marunt, carnatul taiat...
Cotlet de porc cu sos picant
Carnea se lasa intreaga (eu am ales o bucata de cca 300-500 gr) o spalam si o stergem cu prosop de hartie; il stropim cu putin ulei de masline si il condimentam cu sare, piper, sos picant, praf de usturoi, boia iute, presaram cu cimbru proaspat -punem o folie si lasam la rece peste noapte....
Coaste de porc picante cu cartofi la cuptor
Bucata de carne se spala, se usuca cu un servetel si se tempereaza: ungem cu sos tabasco, pasta de ardei, sosul barbeque si mustarul-ungem peste tot si presaram apoi cu sare, piper, praf de usturoi si putin cimbru uscat. Lasam sa stea asa cateva ore acoperit la frigider. Incalzim...
Porumbei de casa cu orez
Porumbeii se curata si se portioneaza in sferturi. Sunt pasari mici si e suficient sa ii taiem in 4-sunt similari cu puii doar ca sunt micuti si mai fragezi. Ii presaram cu sare, piper, praf de usturoi si turna vin alb. Lasam la rece, acoperiti pentru circa 2 ore inainte sa ii gatim. Intr-o...
Cartofi taranesti cu carne tocata
Cartofii se curata si se taie felii subtiri si nu prea mari. Carnea o calim in alt vas: punem ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit, adaugam usturoiul si apoi carnea-calim bine, amestecand si punem apoi sare, piper, vinul si cand vinul scade, punem 2-3 linguri de pasta de rosii...