cristeena20

6

Bucataras
Chef

Oradea

Bucataras din 23.07.2012

RETETE526
PRIETENI299
Retete / Mancaruri cu carne

Reteta de pui cu ardei copt si galuste

In Pui la 28 Ian 2024

Iata cum se preparaReteta de pui cu ardei copt si galuste  Puiul se curata bine (va asigur ca nu a avut pene ) :)) si se taie bucati. Eu am avut pui de casa si, pentru ca e mare, am folosit doar jumate.     In cratita am pus ceapa taiata marunt la calit in ulei de...

Reteta de orez cu rata

In Rata la 28 Ian 2024

Iata cum se prepara Reteta de orez cu rata Rata se curata si se portioneaza in bucati potrivite; Calim ceapa tocata marunt, morcovul cubulete mici cu ulei de masline si o foaie de dafin, ardei iute; punem usturoi cu boia, apoi adaugam bucatile de carne. Amestecam bine si le rumenim usor,...

Reteta de picioare de porc cu coriandru

In Mancaruri cu carne la 28 Ian 2024

Iata cum se prepara Reteta de picioare de porc cu coriandru Picioarele de porc se curata bine si se taie in bucati  (mie mi le-a portionat macelarul) si se pun in saresa stea cateva ore.  Le punem la fiert. Eu am folosit oala cu presiune (cucta) si le-am fiert cam 45 minute, pana...

Reteta de piept de pui cu sos de mustar

In Pui la 3 Ian 2024

Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu sos de mustar Pieptul de pui se taie felii si se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper, praf de usturoi si stropim cu putin ulei de masline. Lasam acoperit pentru cel putin 30 min la frigider. Intr-o tigaie stropita cu putin ulei de...

Reteta de piept de pui cu rosii uscate si spanac

In Pui la 29 Noi 2023

Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu rosii uscate si spanac: Pieptul de pui se taie bucati potrivite (felii mai groase) si il condimentam cu sare, piper si oregano. Le stropim si cu ulei de masline, apoi lasam la frigider acoperite cca 15 minute cel putin.    Intr-o...

Reteta de moussaka de vinete

In Mancaruri cu carne la 26 Aug 2023

Iata cum se prepara Reteta de moussaka de vinete Pregatim vinetele: se taie in felii nu foarte subtiri si le presaram cu sare, piper si praf de usturoi, apoi punem putin ulei de masline, amestecand sa cuprinda toate feliile. In tava de cuptor punem hartie de copt si asezam feliile de vinete,...

Reteta de ficatei de pui cu sos de ceapa si rosii

In Ficat la 19 Aug 2023

Iata cum se prepara Reteta de ficatei de pui cu sos de ceapa si rosii Ficateii se apala si se curata, ii portionam dupa plac. Taiem ceapa solzisori si o punem cu ulei de masline la calit, adaugam si o frunza de dafin si ardei iute (daca va place mai picant). Adaugam si rosiile tocate...

Reteta de cotlete de miel

In Oaie la 30 Iul 2023

Iata cum se prepara Reteta de cotlete de miel Portionam cotletele de miel si le condimentam cu sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat . Presaram cu putin cimbru proaspat.  Intr-o tigaie punem ulei de masline la incalzit si rumenim usor cotletele pe toate partile. Doar cat sa...

Reteta de pui cu sos de lamaie

In Pui la 25 Iul 2023

Iata cum se prepara Reteta de pui cu sos de lamaie  Cum eu am folosit pui de casa am gatit jumate de pui pentru 3 persoane. Voi puteti sa adaptati cantitatile si timpul de gatire la numarul de persoane si tipul de carne. La puiul de casa se fierbe mult mai mult (cam 75 minute)  ...

Reteta de lasagna de dovlecel

In Mancaruri cu carne la 25 Iul 2023

Iata cum se prepara Reteta de lasagna de dovlecel Dovleceii de spala si se usuca cu un servetel; taiem felii subtiri pe lungime, lasam coaja si punem sare. Ii punem pe gratar sau in tigaia grill si le coacem pe ambele parti. E am avut congelate felii de dovlecei, gata coapte, doar le-am...

Tocanita de vaca

In Vita la 5 Iun 2021

Carnea taiata in bucati dupa gust o marinam -condimentam cu sare, piper ,usturoi pisat, aduagam crengute de cimbru si dafin, stropim cu ulei de masline si apoi adaugam vin rosu. Lasma o zi la marinat. Punem intr-o cratita ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit-cand a prins culoare...

Stufat de iepure

In Iepure la 24 Ian 2021

Am cumparat un iepure de casa-foarte fraged -deci nu a trebuit gatit prea mult. L-am marinat mai intai cu o zi inainte-taiat in bucati potrivite se amesteca cu sare, piper, dafin, usturoi verde tocat marunt,cimbru si rozmarin, putin ulei de masline  si vin alb. Acoperim si lasma peste noapte...

Osso Buco alla Milanese

In Vita la 29 Noi 2020

Carnea se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat. Se trece prin faina si se prajeste in putin ulei, pe ambele parti cca 2-3 minute pana capata o culoare si se sigileaza. Se scot si se lasa deoparte pana pregatim  stufatul.     Tocam o ceapa si o punem in cratita la calit...

Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui

In Mancaruri cu carne la 14 Sep 2020

Hidratam fasolea de cu seara in apa, iar a doua zi o fierbem cu sare, piper si dafin; eu am fiert-o in cucta (oala cu presiune) cca. 10 -15 minute.  Intr-o cratita (eu am facut in vas de lut) punem ulei de masline si rumenim pe toate partile carnaciorii si carnea de pui (pulpele le-am...

Vita cu sos de ciuperci

In Vita la 1 Aug 2020

Carnea se condimenteaza cu sare si piper negru. Pregatim ciupercile,le spalam si le taiem felii. Eu am folosit ciuperci maron. Intr-o tigaie punem un catel de usturoi tocat marunt si il punem la incalzit cu  ulei de masline si putin unt; adaugam ciupercile si le saltam putin pana se...

Sarmale cu varza murata de vara

In Porc la 31 Iul 2020

Varza se pregateste cu 4-5 zile inainte de a face sarmalele-oparim capatana de varza  in apa cu sare si desfacem cu grija frunzele. Le rupem in marimea dorita pentru a face rulourile de sarmale. Pregatim un borcan mare sau o galeata -asezam foile facute gramajoare-pe fund si deasupra punem...

Carne de porc cu cartofi si muraturi asortate

In Porc la 25 Iun 2020

Pregatim carnea cu cateva ore inainte de a o prepara-adica o temperam cu sare, piper, usturoi, ulei, boia, sos picant, pasta paprika si dafin, cimbru. Stropim cu vin alb si lasam sa se marineze. Cartofii se curata si se taie cuburi. Normal se prajesc in ulei sa fie crocanti, dar eu nu prea...

Sarmale cu piept de pui si ciuperci

In Pui la 9 Mai 2020

Alegeti varza murata cu frunze subtiri; desfaceti si spalati din 2 ape sa nu fie prea sarata.  Pregatim umplutura: Tocam carnea impreuna cu baconul, carnatul, ciupercile si usturoiul. Intr-o cratita calim ceapa cu uleiul de masline si foaia de dafin-adaugam boiaua, pasta de rosii si...

Bob cu carne de porc si carnati

In Porc la 26 Apr 2020

Bobul se scoate din pastai (eu am cumparat de la doamnele din piata gata curatat)-il punem la fiert in apa cu sare-sa fie de jumate fiert. Carnea-eu am avut bacon crud-l-am tinut in sare cam 2 zile; il taiem cuburi-e foarte bun cu niste costite taiate marunt; Le rpajim in untura bine, pana se...

Tocana de miel

In Oaie la 12 Apr 2020

Carnea se pune la marinat cu o zi inainte, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, dafin  si vin alb; tinem la frigider. Intr-un vas cu capac, punem ceapa cu ulei de masline si dafin la calit. Lasam sa se inmoaie bine, apoi adaugam usturoiul pisat si cuisoarele - doar 2-3. Taiem...

Iahnie de fasole cu pipote de pui

In Mancaruri cu carne la 5 Apr 2020

Spalam pipotele si le taiem daca sunt mai mari;  Intr-o cratita cu capac punem la calit ceapa tocata marunt si aduaga usturoi, dafin, morcovul taiat rondele, rosiile taiate marunt. Adugam boiaua si pasta de rosii, carnatul taiat rondele si pipotele. Le calim cateva minute si turnam putin...

Varza a la Cluj, reteta traditionala cu varza murata

In Porc la 22 Mar 2020

Cum se prepara Varza a la Cluj, reteta traditionala cu varza murata Varza murata se spala si se stoarce; daca e prea sarata, o tinem putin in apa rece inainte de a o cali. Intr-o cratita/tigaie punem ulei de masline si adaugam varza, o foaie de dafin, si temperam cu piper si cimbru...

Piept de pui umplut cu sos de ciuperci

In Pui la 1 Mar 2020

Pieptul de pui se curata de pielite si se desface, astfel incat sa iasa o foaie potrivita pentru a rula; eu am pus fiecare felie intre folii de plastic si le-am batut usor cu ciocanul pentru snitele; apoi le-am condimentat cu sare, piper si praf de usturoi; Lasam cca 20 minute ...

Tocanita de vitel cu paste

In Vita la 22 Feb 2020

Carnea se taie cubulete potrivite. Intr-o cratita punem ulei de masline si calim ceapa tocata marunt cu dafinul; adaugam usturoiul tocat marunt si el, ardeiul cubulete si morcovul curatat si maruntit. Eu am folosit ardei rosu si verde.  Cand legumele s-au inmuiat, adaugam carnea si...

Tajine de pui cu prune si caise uscate

In Pui la 28 Iul 2019

Pregatim carnea Eu am folosit jumate pui de casa pe care l-am portionat in bucati mai mici-dar puteti folosi pulpe de pui. Se spala si se usuca-apoi il condimentam cu sare, piper, si putin usturoi. Lasam asa cca 1 ora in frigider. Punem vasul de teracota pe aragaz; punem ulei si rumenim...

Tocanita de pui cu fasole rosie

In Pui la 31 Mar 2019

Eu am folosit pui de casa dar se poate folosi orice tip de carne de pui (pulpe, pui intreg, etc). L-am taiat bucati potrivite ; Intr-o cratita incapatoare am pus ulei de masline si am calit ceapa tocata fin,dafinul, morcovul rondele, ardeiul cubulete, usturoiul tocat marunt, carnatul taiat...

Cotlet de porc cu sos picant

In Porc la 19 Mar 2019

Carnea se lasa intreaga (eu am ales o bucata de cca 300-500 gr) o spalam si o stergem cu prosop de hartie; il stropim cu putin ulei de masline si il condimentam cu sare, piper, sos picant, praf de usturoi, boia iute, presaram cu cimbru proaspat -punem o folie si lasam la rece peste noapte....

Coaste de porc picante cu cartofi la cuptor

In Porc la 19 Mai 2018

Bucata de carne se spala, se usuca cu un servetel si se tempereaza: ungem cu sos tabasco, pasta de ardei, sosul barbeque si mustarul-ungem peste tot si presaram apoi cu sare, piper, praf de usturoi si putin cimbru uscat. Lasam sa stea asa cateva ore acoperit la frigider.   Incalzim...

Porumbei de casa cu orez

In Mancaruri cu carne la 7 Mai 2018

Porumbeii se curata si se portioneaza in sferturi. Sunt pasari mici si e suficient sa ii taiem in 4-sunt similari cu puii doar ca sunt micuti si mai fragezi. Ii presaram cu sare, piper, praf de usturoi si turna vin alb. Lasam la rece, acoperiti pentru circa 2 ore inainte sa ii gatim. Intr-o...

Cartofi taranesti cu carne tocata

In Mancaruri cu carne la 9 Mar 2018

Cartofii se curata si se taie felii subtiri si nu prea mari.  Carnea o calim in alt vas: punem ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit, adaugam usturoiul si apoi carnea-calim bine, amestecand si punem apoi sare, piper, vinul si cand vinul scade, punem 2-3 linguri de pasta de rosii...

Afisate 1 - 30 din 126 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2024

Reteta de supa de gulii

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

A gresi este omeneste…totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]