Astazi va prezint o Reteta de pui cu sos de lamaie absolut gustoasa.
Sunt necesare urmatoarele ingrediente: pui, ceapa, usturoi, ardei, vin, oua, lamaie si patrunjel.
Iata cum se prepara Reteta de pui cu sos de lamaie
Cum eu am folosit pui de casa am gatit jumate de pui pentru 3 persoane. Voi puteti sa adaptati cantitatile si timpul de gatire la numarul de persoane si tipul de carne. La puiul de casa se fierbe mult mai mult (cam 75 minute)
Am calit ceapa cu usturoiul in ulei de masline si am adaugam un ardei iute (noua ne place picant). Am adaugam carnea si am rumenit-o putin pe toate partile, apoi am condimentat cu sare, piper si am stins cu vin alb.
Se lasa la foc mare sa scada vinul si punem apa fierbinte sau putina supa de pui daca aveti. Se fierbe bine carnea, adaugand mereu apa sa se creeze un sos nu prea scazut, dar nici prea lichid.
Pregatim intre timp compozitia pentru sosul de lamaie: amestecam galbenusurile intr-un bol cu sucul de lamaie.
Cand carnea e fiarta, dam deoparte si turnam amestecul de lamaie treptat, amestecand sa nu se taie sosul. Punem iar pe foc mic sa dea un clocot toate impreuna si la final stingem si punem patrunjel verde.
Acoperim cratita si servim alaturi de orez alb.