Reteta de lasagna de dovlecel

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 25 Iul 2023 | 3366 vizualizari

 

 Pentru Reteta de lasagna de dovlecel sunt necesare urmatoarele ingrediente: dovlecei, carne tocata, ceapa, usturoi, vin, supa de carne, rosii, suc rosii, bechamel, mozzarella.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de lasagna de dovlecel
  • 2 dovlecei
  • 500 gr carne tocata (amestec porc+vitel)
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei de masline, sare, piper, boia cimbru , dafin
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 pahar supa de carne
  • 1 ardei iute
  • 3 rosii bine coapte
  • 3 linguri pasta de rosii
  • aprox 300 gr sos bechamel
  • mozarella razuita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de lasagna de dovlecel:

Iata cum se prepara Reteta de lasagna de dovlecel

Dovleceii de spala si se usuca cu un servetel; taiem felii subtiri pe lungime, lasam coaja si punem sare. Ii punem pe gratar sau in tigaia grill si le coacem pe ambele parti. E am avut congelate felii de dovlecei, gata coapte, doar le-am decongelat, scurs si condimentat.

Pregatim sosul becahemel. Eu l-am facut in casa, dar exista si de cumparat. 

Pentru compozitia de carne, tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei de masline cu usturoi si un chilli iute. Adaugam si cimbru proaspat /dafin.

Cand s-au inmuiat, se adauaga boia si carnea tocata. Amestecam bine si lasam la foc mare sa se prajeasca bine carnea. Punem sare, piper. Cand s-a rumenit frumos, punem rosiile taiate cubulete, pasta de rosii si stingem cu vinul. Lasam la foc mare sa scada si vinul si apoi punem putina supa (eu am facut dintr-un cub concentrat cu apa clocotita). Cand a scazut si zeama lasata, oprim focul. Daca e prea sec, sosul punem 2-3 linguri din sosul bechamel.

   Pregatim un vas pentru cuptor pentru lasagna. Pasii sunt exact ca si  la lasagna traditionala cu foi: punem dovlecelul, ungem putin cu bechamel, adaugam un strat de carne si punem branza mozarella razuita.; repetam pana se termina compozitia. La final trebuie sa fie bechamel si branza. 

    Dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. A mea a stat ceva mai mult si s-a rumenit prea tare (scuze penntru aspect), dar a  fost delicioasa.

   Lasam sa se odihneasca cel putin jumate de ora inainte de a servi. 

Vezi si reteta de Lasagna cu legume.

TIPS-URI

1

E foarte buna si cu vinete

2

putem sa folosim si foi de lasagna proaspete intre straturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de lasagna de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel