Pentru Reteta de lasagna de dovlecel sunt necesare urmatoarele ingrediente: dovlecei, carne tocata, ceapa, usturoi, vin, supa de carne, rosii, suc rosii, bechamel, mozzarella.
Iata cum se prepara Reteta de lasagna de dovlecel
Dovleceii de spala si se usuca cu un servetel; taiem felii subtiri pe lungime, lasam coaja si punem sare. Ii punem pe gratar sau in tigaia grill si le coacem pe ambele parti. E am avut congelate felii de dovlecei, gata coapte, doar le-am decongelat, scurs si condimentat.
Pregatim sosul becahemel. Eu l-am facut in casa, dar exista si de cumparat.
Pentru compozitia de carne, tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei de masline cu usturoi si un chilli iute. Adaugam si cimbru proaspat /dafin.
Cand s-au inmuiat, se adauaga boia si carnea tocata. Amestecam bine si lasam la foc mare sa se prajeasca bine carnea. Punem sare, piper. Cand s-a rumenit frumos, punem rosiile taiate cubulete, pasta de rosii si stingem cu vinul. Lasam la foc mare sa scada si vinul si apoi punem putina supa (eu am facut dintr-un cub concentrat cu apa clocotita). Cand a scazut si zeama lasata, oprim focul. Daca e prea sec, sosul punem 2-3 linguri din sosul bechamel.
Pregatim un vas pentru cuptor pentru lasagna. Pasii sunt exact ca si la lasagna traditionala cu foi: punem dovlecelul, ungem putin cu bechamel, adaugam un strat de carne si punem branza mozarella razuita.; repetam pana se termina compozitia. La final trebuie sa fie bechamel si branza.
Dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. A mea a stat ceva mai mult si s-a rumenit prea tare (scuze penntru aspect), dar a fost delicioasa.
Lasam sa se odihneasca cel putin jumate de ora inainte de a servi.
Vezi si reteta de Lasagna cu legume.
1
E foarte buna si cu vinete
2
putem sa folosim si foi de lasagna proaspete intre straturi