Pentru Reteta de ficatei de pui cu sos de ceapa si rosii sunt necesare cateva ingrediente: ficatei de pui, ceapa, ardei, rosii, suc rosii, ulei de masline, vin alb.
Iata cum se prepara Reteta de ficatei de pui cu sos de ceapa si rosii
Ficateii se apala si se curata, ii portionam dupa plac.
Taiem ceapa solzisori si o punem cu ulei de masline la calit, adaugam si o frunza de dafin si ardei iute (daca va place mai picant).
Adaugam si rosiile tocate maarunt (eu folosesc rosii din conserva pentru ca sunt bine coapte si fac sosul mai bun).
Lasam sa se caleasca impreuna apoi adaugam boia si ficatul. Calim si ficatul cu ceapa si rosiile, apoi adaugam vinul. Lasam la foc mare sa scada vinul, apoi adaugam sucul /pasta de rosii.
Punem condimentele dupa gust, mie imi place chiminul asa ca mereu adaug in sosul asta de la ficatei. Lasam sa se fiarba cu capac, adaugam apa la nevoie.
Servim cu pure de cartofi (sau cu mamaliga, orez).