Osso Buco alla Milanese

de cristeena20 in Vita, 29 Noi 2020 | 5581 vizualizari

 

Partea de carne de vaca numita osso buco e una din cele mai bune aprti de la vaca-partea de la picior. Daca e gatita bine si suficient se topeste in gura. Am gatit pentru prima data si m-am indragostit de reteta asta italiana. E simplu d efacut ,doar ca ia mult timp.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii osso buco (carne de vaca de la picior)
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 tija de telina
  • 1 ardei iute
  • 1 cutie rosii in conserva
  • ulei de masline, sare, piper, crenguta de cimbru, 2 foi dafin
  • 1 pahar vin rosu
  • supa de carne
  • faina
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Osso Buco alla Milanese:

Carnea se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat. Se trece prin faina si se prajeste in putin ulei, pe ambele parti cca 2-3 minute pana capata o culoare si se sigileaza. Se scot si se lasa deoparte pana pregatim  stufatul.

    Tocam o ceapa si o punem in cratita la calit cu ulei de masline, aduagam usturoi, morcovii taiati rondele ,telina si ea taiata felii ,ardei iute, apoi adaugam rosiile din conserva, cu suc cu tot. Lasam sa se inmoaie frumos legumele, aduagam sare, piper, cimbrul si dafinul-apoi punem carnea in sos-turnam vinul si lasma la foc mare sa scada vinul-turnam supa peste, sa acopere bine carnea-acoperim si lasam sa fiarba inabusit, cuc apac la foc mediu-mic. Eu am fiert cca 1,5 ore-chiar doua pentru ca am vrut s aiasa foarte moale. 

Avem grija sa aduagam lichid la nevoie.

Servim cu pure de cartofi sau mamaliga. EU am optat pentru pure de cartofi dulci. Si mancarea asta merita si un vin rosu bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Osso Buco alla Milanese" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita cu legume fierte