Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat de cu seara. Zarzavatul, ardeiul, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Costita se feliaza bucatele mici si se prajeste. Fasolea se pune sa dea un clocot intr-un litru de apa, apoi se scurge apa si mai repetam o...
Prima data punem stafidele la hidratat in 100 ml apa si esenta rom.Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile impreuna cu 5 linguri apa si praful de sare le mixam bine pina devine o spuma tare.
Adaugam 10 linguri zahar si zaharul vanilat si mixam bine pina...
Pulpele se spala bine si se pirlesc putin de puf la flacsra de la aragaz(ne ajutam de furculita cu coada lunga de la setul de bucatarie)
Le mai dam subt jet de apa apoi le punem la fiert in 4 l apa, lasam sa dea un clocot , spumam apoi adaugam zarzavatul, piperul...
Carnea de pui am macinat-o, cea de porc am luat-o macinata.
Se pun ambele intr-un castron, adaugam feliile de pine inmuiate si bine stoarse.
Ceapa, usturoiul si cartofi se curata, se spala , usturoiul se da prin presa de usturoi , ceapa si cartofii se dau prin razatoarea cu ochiuri mici....
Faina se pune cernuta intr- un castron se face o adincitura se pune sarea, otetul si uleiul si apa cit cuprinde( depinde de calitatea fainii) si facem un aluat elastic.
Il impartim in patru, fiecare bucata o intindem sub forma de cerc si le acoperim cu un servet pentru 30...
Carnea se portioneaza, se spala si se toaca prin masina cu sita mica,orezul se spala bine, radacinoasele se curata se spala si se toaca marunt , ceapa se curata si se spala apoi jumatate se toaca prin masina si jumatate se taie marunt.
Carnea cu jumatate din ceapa , sare , piper si jumatate...
Intr-un castron punem brinza dulce, adaugam cocosul , zaharul, zaharul vanilat, ouale si faina si amestecam bine; punem la o parte.
Pentru blat separam cele sase oua, albusul de galbenus, apoi batem bine albusul spuma cu un praf sare pina devine sticlos, adaugam treptat zaharul praf si...
Carnea se pune intr-un castron peste care adaugam pinea inmuiata si bine stoarsa, usturoiul curatat si dat prin presa, ceapa data prin razatoarea mica, cartofii curatati,spalati si dati prin razatoarea mica, ouale, sarea ,piperul si boiaua.
Amestecam bine totul si lasam la...
Radacinoasele se curata se spala si se toaca marunt, ceapa se curata se spala si se toaca marunt, carnea se portioneaza in bucatele se spala si se pune intr-o strecuratoare la scurs.
Intr-o cratita ( a mea de 4 ,5l) se pune zarzavatul ,ceapa , uleiul si 100 ml apa la calit cind...
Cartofii se curata, se spala si se taie in patru sau sase( depinde de marime), ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt, carnea se portioneaza bucati( ca la gulas)se spala si se absoarbe apa cu un prosop absorbant.
Intr-o cratita( a mea 4, 5 l) se pune ceapa, ardeiul si...
Faina cernuta se pune intr-un castron , se face o adincitura in ea se pune 1 lingura de zahar , sarea si 100 ml lapte caldut.
Dizolvam drojdia, facem o maia si lasam sa creasca 10 min.Apoi adaugam galbenusurile de ou , 100 gr zahar, iaurtul si inca 100 ml lapte caldut, punem si...
Zarzavaturile , ceapa si ardeiul se curata se spala apoi se toaca marunt si se pune la calit cu uleiul si 100 ml apa , se adauga sunculita taiata feliute si se mai lasa la calit cu zarzavatul 10 min. dupa care se adauga 3 l apa fierbinte se potriveste de sare, piper,delicat .
Se adauga...
Am spalat bine dovleacul de impuritatile din gradina,apoi l-am sters cu un prosop absorbant,l-am taiat si l-am curatat de seminte apoi l-am feliat si l-am asezat in tava dupa care se introduce in cuptorul incins la 190 grade pentru 1 ora .
Se scoate se lasa putin la racit apoi se poate...
Prima data oparim bine butoiul si il spalam.Apoi curatam bine varza de frunzele deteriorate si ii scoatem cotorul,desfacem boabele de porumb si curatam hreanul si telina si le feliem.
Apoi in fiecare cotor de varza punem ,2-3 boabe porumb,citeva de piper si mustar si apoi umplem cu...
Faina cernuta se pune intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi se freaca cu untura. Se adauga esenta de lamaie, oul, 100 gr zahar si se framanta un aluat elastic bun pentru intins (daca este necesar se adauga putin lapte, eu am adaugat). Se pune la rece pentru 30 minute.
Intre timp...
Se pune faina cernuta intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi adaugam untura si margarina si frecam intre palme faina cu untura si margarina pana se omogenizeaza bine. Adaugam zaharul, razatura de lamaie si un zahar vaniliat, ouale si framantam un aluat (daca este necesar adaugam...
1 kg de pulpa am impartit-o in doua, am batut-o bine cu ciocanul de snitele, am condimentat-o cu sare si piper, am uns-o cu o lingura de mustar. Am asezat bucata de carnat si am rulat pe o folie de aluminiu. Am uns-o si am inchis-o in partea de sus, sa o putem desface usor inainte de a o scoate...
Pentru blat: am separat albusul de galbenus, am pus doua linguri apa rece si un varf de cutit de sare in albus si incepem sa mixam pana albusul devine tare. Punem treptat 3/4 din cantitatea de zahar si mixam pana se topeste zaharul si devine albusul ca o bezea. In galbenusuri punem cele 2...
Varza se curata de frunzele cu defect, se spala, apoi se toaca marunt. Ardeiul se curata de cotoare si se spala, morcovii, telina si hreanul se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Hreanul se taie felii pe de-a lungul.
Intr-un recipient mai mare se amesteca varza cu morcovul,...
Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se pun la fiert cu sare. Costita se taie fasiute, ceapa se curata, se spala si se pune la calit cu uleiul si 50 ml apa. Cand ceapa s-a calit se adauga costita si se potriveste de piper. Se mai lasa sa se caleasca apoi se pune de o parte la racit....
Faina se freaca intre palme cu untul taiat bucatele spoi se adauga 2 plicuri zahar vaniliat, 100 gr.zahar si un ou.
Se framinta un aluat apoi se introduce in frigider pentru 30 min.
Pregatim tava cu hirtie de copt apoi se storc fructele de suc, dupa care ne apucam de crema...
Ceapa se curata se spala si se toaca marunt.
Morcovii, patrunjelul si telina se curata se spala si se taie rondele..Apoi punem uleiul intr-o cratita, adaugam ceapa,morcovul ,patrunjelul si telina si punem la calit impreuna cu 100 ml . apa.
lasam sa se caleasca 10 minute dupa care adaugam...
Se curata usturoiul, cartofii si ardeiul.Cartofii se dau prin razatoarea mica, usturoiul se da prin presa de usturoi, ardeiul se spala si se taie fisii pe lung.
Carnea macinata se pune intr-un castron se adauga: piinea inmuiata si bine stoarsa, cartofii razuiti, usturoiul , ouale,...
Se cerne faina intr-un castron apoi se face o adincitura se pune zaharul,sarea si drojdia si cu putina apa calda.
Se face o maia pe care o lasam la crescut 10 minute.Intre timp cirnatul de casa il taiem rondele si il prajim putin apoi il scoatem pe hirtie absorbanta (...
Cartofii se curata se spala si se taie in patru sau sase depinde de marime cartofilor Ceapa si ardeiul se curata se spala se toaca apoi se pune in cratita la calit cu uleiul si 100 ml apa ,dupa ce sa calit bine se adauga pasta de ardei si cartofii bine scursi ii lasam 10 min....
Faina se pune cernuta intr-un castron se amesteca cu praful de copt apoi o amestecam bine cu margarina, adaugam zaharul vanilat,cele 6 linguri zahar, esenta de lamie si ouale se framinta un aluat pe care il acoperim cu o folie si-l punem la frigider pentru 30 min.
Intre timp...
Cartofii se spala bine si se pun cu tot cu coaja la fiert. Ouale se spala bine si se pun la fiert cu putina sare si un picut otet (se decojesc mai bine). Ceapa, gogosarul si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt. Castravetii se scurg bine de zeama si se toaca marunt. La fel...
Sfecla se spala bine apoi se pune intr-o oala suficient de mare, se acopera cu apa si se lasa la fiert la foc mic cca. 3 ore.
Intre timp cit sfecla fierbe pregatim borcanele le spalam si le uscam in cuptor 10 min.
Apoi spalam radacinile de hrean , le curatam si le dam prin...
Se spala bine radacinile de hrean apoi se curata, se dau prin razatoarea mica(cine are robot este super)
Apoi intr-un castron punem apa,otetul,,sarea si zaharul, amestecam bine pina se topeste zaharul si sarea, turnam compozitia obtinuta peste hrean amestecam bine si lasam 15 minute timp...
Se pune apa la fiert cu o lingurita sare ,cind clocoteste se presara putin malai apoi se pune toata cantitatea de malai odata si se lasa sa fiarba la foc incet 30 min fara sa amestecam.
Apoi cu o lingura de lemn amestecam bine se mai lasa sa dea citeva clocote amestecind cu lingura umeda...
Ciorba de fasole cu costita afumata
Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat de cu seara. Zarzavatul, ardeiul, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Costita se feliaza bucatele mici si se prajeste. Fasolea se pune sa dea un clocot intr-un litru de apa, apoi se scurge apa si mai repetam o...
Chec pufos in doua culori
Prima data punem stafidele la hidratat in 100 ml apa si esenta rom.Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile impreuna cu 5 linguri apa si praful de sare le mixam bine pina devine o spuma tare. Adaugam 10 linguri zahar si zaharul vanilat si mixam bine pina...
Supa de pui
Pulpele se spala bine si se pirlesc putin de puf la flacsra de la aragaz(ne ajutam de furculita cu coada lunga de la setul de bucatarie) Le mai dam subt jet de apa apoi le punem la fiert in 4 l apa, lasam sa dea un clocot , spumam apoi adaugam zarzavatul, piperul...
Chiftele din carne de porc si piept de pui la cuptor
Carnea de pui am macinat-o, cea de porc am luat-o macinata. Se pun ambele intr-un castron, adaugam feliile de pine inmuiate si bine stoarse. Ceapa, usturoiul si cartofi se curata, se spala , usturoiul se da prin presa de usturoi , ceapa si cartofii se dau prin razatoarea cu ochiuri mici....
Placinta cu ( ludaie) dovleac
Faina se pune cernuta intr- un castron se face o adincitura se pune sarea, otetul si uleiul si apa cit cuprinde( depinde de calitatea fainii) si facem un aluat elastic. Il impartim in patru, fiecare bucata o intindem sub forma de cerc si le acoperim cu un servet pentru 30...
Ciorba cu perisoare speciale
Carnea se portioneaza, se spala si se toaca prin masina cu sita mica,orezul se spala bine, radacinoasele se curata se spala si se toaca marunt , ceapa se curata si se spala apoi jumatate se toaca prin masina si jumatate se taie marunt. Carnea cu jumatate din ceapa , sare , piper si jumatate...
Prajitura turnata cu bilute de brinza cu cocos
Intr-un castron punem brinza dulce, adaugam cocosul , zaharul, zaharul vanilat, ouale si faina si amestecam bine; punem la o parte. Pentru blat separam cele sase oua, albusul de galbenus, apoi batem bine albusul spuma cu un praf sare pina devine sticlos, adaugam treptat zaharul praf si...
Chiftele in sos de bulion
Carnea se pune intr-un castron peste care adaugam pinea inmuiata si bine stoarsa, usturoiul curatat si dat prin presa, ceapa data prin razatoarea mica, cartofii curatati,spalati si dati prin razatoarea mica, ouale, sarea ,piperul si boiaua. Amestecam bine totul si lasam la...
Ciorba a la grec cu carne de porc
Radacinoasele se curata se spala si se toaca marunt, ceapa se curata se spala si se toaca marunt, carnea se portioneaza in bucatele se spala si se pune intr-o strecuratoare la scurs. Intr-o cratita ( a mea de 4 ,5l) se pune zarzavatul ,ceapa , uleiul si 100 ml apa la calit cind...
Mincare de cartofi cu carne de porc
Cartofii se curata, se spala si se taie in patru sau sase( depinde de marime), ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt, carnea se portioneaza bucati( ca la gulas)se spala si se absoarbe apa cu un prosop absorbant. Intr-o cratita( a mea 4, 5 l) se pune ceapa, ardeiul si...
Cornuri cu alune de padure si nuca
Faina cernuta se pune intr-un castron , se face o adincitura in ea se pune 1 lingura de zahar , sarea si 100 ml lapte caldut. Dizolvam drojdia, facem o maia si lasam sa creasca 10 min.Apoi adaugam galbenusurile de ou , 100 gr zahar, iaurtul si inca 100 ml lapte caldut, punem si...
Ciorba de fasole verde cu sunculita taraneasca
Zarzavaturile , ceapa si ardeiul se curata se spala apoi se toaca marunt si se pune la calit cu uleiul si 100 ml apa , se adauga sunculita taiata feliute si se mai lasa la calit cu zarzavatul 10 min. dupa care se adauga 3 l apa fierbinte se potriveste de sare, piper,delicat . Se adauga...
Dovleac copt
Am spalat bine dovleacul de impuritatile din gradina,apoi l-am sters cu un prosop absorbant,l-am taiat si l-am curatat de seminte apoi l-am feliat si l-am asezat in tava dupa care se introduce in cuptorul incins la 190 grade pentru 1 ora . Se scoate se lasa putin la racit apoi se poate...
Varza la butoi pentru murat
Prima data oparim bine butoiul si il spalam.Apoi curatam bine varza de frunzele deteriorate si ii scoatem cotorul,desfacem boabele de porumb si curatam hreanul si telina si le feliem. Apoi in fiecare cotor de varza punem ,2-3 boabe porumb,citeva de piper si mustar si apoi umplem cu...
Prajitura cu dovleac
Faina cernuta se pune intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi se freaca cu untura. Se adauga esenta de lamaie, oul, 100 gr zahar si se framanta un aluat elastic bun pentru intins (daca este necesar se adauga putin lapte, eu am adaugat). Se pune la rece pentru 30 minute. Intre timp...
Cornulete fragede cu gem de prune
Se pune faina cernuta intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi adaugam untura si margarina si frecam intre palme faina cu untura si margarina pana se omogenizeaza bine. Adaugam zaharul, razatura de lamaie si un zahar vaniliat, ouale si framantam un aluat (daca este necesar adaugam...
Rulada din pulpa de porc cu carnat de casa si friptura
1 kg de pulpa am impartit-o in doua, am batut-o bine cu ciocanul de snitele, am condimentat-o cu sare si piper, am uns-o cu o lingura de mustar. Am asezat bucata de carnat si am rulat pe o folie de aluminiu. Am uns-o si am inchis-o in partea de sus, sa o putem desface usor inainte de a o scoate...
Tort aniversar cu crema de ness
Pentru blat: am separat albusul de galbenus, am pus doua linguri apa rece si un varf de cutit de sare in albus si incepem sa mixam pana albusul devine tare. Punem treptat 3/4 din cantitatea de zahar si mixam pana se topeste zaharul si devine albusul ca o bezea. In galbenusuri punem cele 2...
Ardei umpluti cu varza
Varza se curata de frunzele cu defect, se spala, apoi se toaca marunt. Ardeiul se curata de cotoare si se spala, morcovii, telina si hreanul se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Hreanul se taie felii pe de-a lungul. Intr-un recipient mai mare se amesteca varza cu morcovul,...
Rulada din cartofi cu costita afumata si ceapa
Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se pun la fiert cu sare. Costita se taie fasiute, ceapa se curata, se spala si se pune la calit cu uleiul si 50 ml apa. Cand ceapa s-a calit se adauga costita si se potriveste de piper. Se mai lasa sa se caleasca apoi se pune de o parte la racit....
Prajitura cu brinza dulce si fructe
Faina se freaca intre palme cu untul taiat bucatele spoi se adauga 2 plicuri zahar vaniliat, 100 gr.zahar si un ou. Se framinta un aluat apoi se introduce in frigider pentru 30 min. Pregatim tava cu hirtie de copt apoi se storc fructele de suc, dupa care ne apucam de crema...
Iahnie de mazare cu morcov
Ceapa se curata se spala si se toaca marunt. Morcovii, patrunjelul si telina se curata se spala si se taie rondele..Apoi punem uleiul intr-o cratita, adaugam ceapa,morcovul ,patrunjelul si telina si punem la calit impreuna cu 100 ml . apa. lasam sa se caleasca 10 minute dupa care adaugam...
Rulada din carne tocata de porc cu ardei gras
Se curata usturoiul, cartofii si ardeiul.Cartofii se dau prin razatoarea mica, usturoiul se da prin presa de usturoi, ardeiul se spala si se taie fisii pe lung. Carnea macinata se pune intr-un castron se adauga: piinea inmuiata si bine stoarsa, cartofii razuiti, usturoiul , ouale,...
Chifle cu cirnati de casa si cabanos
Se cerne faina intr-un castron apoi se face o adincitura se pune zaharul,sarea si drojdia si cu putina apa calda. Se face o maia pe care o lasam la crescut 10 minute.Intre timp cirnatul de casa il taiem rondele si il prajim putin apoi il scoatem pe hirtie absorbanta (...
Mincare de cartofi cu cirnati de casa si de curcan
Cartofii se curata se spala si se taie in patru sau sase depinde de marime cartofilor Ceapa si ardeiul se curata se spala se toaca apoi se pune in cratita la calit cu uleiul si 100 ml apa ,dupa ce sa calit bine se adauga pasta de ardei si cartofii bine scursi ii lasam 10 min....
Zwic puslen
Faina se pune cernuta intr-un castron se amesteca cu praful de copt apoi o amestecam bine cu margarina, adaugam zaharul vanilat,cele 6 linguri zahar, esenta de lamie si ouale se framinta un aluat pe care il acoperim cu o folie si-l punem la frigider pentru 30 min. Intre timp...
Salata orientala
Cartofii se spala bine si se pun cu tot cu coaja la fiert. Ouale se spala bine si se pun la fiert cu putina sare si un picut otet (se decojesc mai bine). Ceapa, gogosarul si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt. Castravetii se scurg bine de zeama si se toaca marunt. La fel...
Salata de sfecla rosie cu hrean
Sfecla se spala bine apoi se pune intr-o oala suficient de mare, se acopera cu apa si se lasa la fiert la foc mic cca. 3 ore. Intre timp cit sfecla fierbe pregatim borcanele le spalam si le uscam in cuptor 10 min. Apoi spalam radacinile de hrean , le curatam si le dam prin...
Hrean ras in otet pentru Iarna
Se spala bine radacinile de hrean apoi se curata, se dau prin razatoarea mica(cine are robot este super) Apoi intr-un castron punem apa,otetul,,sarea si zaharul, amestecam bine pina se topeste zaharul si sarea, turnam compozitia obtinuta peste hrean amestecam bine si lasam 15 minute timp...
Mamaliga cu telemea Delaco ,kaizer si oua la cuptor
Se pune apa la fiert cu o lingurita sare ,cind clocoteste se presara putin malai apoi se pune toata cantitatea de malai odata si se lasa sa fiarba la foc incet 30 min fara sa amestecam. Apoi cu o lingura de lemn amestecam bine se mai lasa sa dea citeva clocote amestecind cu lingura umeda...