Ciorba de fasole cu costita afumata

de babi5 in Ciorbe, 1 Dec 2014 | 3014 vizualizari

 

Daca este ziua Romaniei si s-au pregatit peste tot mii de portii de fasole, am zis sa fiu si eu in ton cu lumea. Este o ciorba buna si satioasa si o recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole cu bobul mic
  • 600 gr costita afumata
  • 200 gr morcov
  • 200 gr pastarnac si patrunjel
  • 150 gr telina
  • 500 ml bulion sau
  • 100 pasta bulion
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 100 ml ulei
  • 3-4 linguri otet (eu am folosit de la ardeiul iute)
  • 200 gr ceapa
  • 6 catel usturoi
  • 2 ardei galbeni de marime medie
  • 1 foaie dafin
  • marar verde
  • 1 lingurita boia
  • piper
  • 1 lingura vegeta
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu costita afumata:

Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat de cu seara. Zarzavatul, ardeiul, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Costita se feliaza bucatele mici si se prajeste. Fasolea se pune sa dea un clocot intr-un litru de apa, apoi se scurge apa si mai repetam o data. Apoi punem 3,5 l apa calda peste fasole, punem foaia de dafin si jumatate din ceapa si lasam la foc mic la fiert. Cand este jumatate fiarta fasolea adaugam  zarzavatul, cimbrul, sarea si piperul si lasam sa fiarba in continuare.

Intre timp punem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa ramasa, usturoiul maruntit si ardeiul si lasam sa se caleasca, apoi adaugam boiaua si punem totul in fasole. Adaugam si costita prajita si lasam sa fiarba in continuare inca 15 minute, apoi punem bulionul si otetul, mai lasam sa fiarba 5 minute, asezonam cu marar verde.

Este o ciorbita buna si place tuturor, o recomand cu drag. Sa va fie de folos.

TIPS-URI

1

O ciorba buna in toate ocaziile, este buna si in varianta fara carnuri

2

O muratura si un ardei iute sunt nelipsite de langa

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole alba