Rulada din cartofi cu costita afumata si ceapa

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 14 Oct 2014 | 3164 vizualizari

 

Este o reteta de aperitiv cald ,repede de preparat si gustoasa.Nu este nici asa de costisitoare.Cred ca ar trebui lasat putin aluatul la odihnit citeva minute dupa framintare ,eu la-am intins imediat s- a cam crapat la copt( banuiesc ca asta ar fi motivul)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg csrtofi
  • 3 cepe ccsa 250 gr.
  • 350 gr. faina
  • sare
  • piper
  • 300 gr costita afumata
  • 50 gr ulei
  • 1 lingura susan
  • 3 oua
  • 100 gr. cascaval ras
  • 1 lingurita bicarbonat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din cartofi cu costita afumata si ceapa:

Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se pun la fiert cu sare. Costita se taie fasiute, ceapa se curata, se spala si se pune la calit cu uleiul si 50 ml apa. Cand ceapa s-a calit se adauga costita si se potriveste de piper. Se mai lasa sa se caleasca apoi se pune de o parte la racit. Dupa ce cartofii s-au fiert ii strecuram, ii zdrobim cu telul de piure si ii lasam sa se raceasca bine. Apoi adaugam faina, putina sare si bicarbonatul si framantam un aluat, pe care apoi il impartim in doua il intindem cam 2 cm grosime, apoi punem jumatate din cantitatea de costita si ceapa si rulam.

Punem in tava tapetata cu hartie de copt. Oul ramas il batem cu putina sare, ungem ruladele, se presara cascaval si susan. Se pun deasupra feliile de costita ramasa, apoi introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 de minute.

Sa va fie de folos

TIPS-URI

1

Este un aperitiv cald si se poate servi cu o salata de cruditati alaturi

2

Eu nu am avut cascaval si am folosit numai susan

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din cartofi cu costita afumata si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

babi5 1

16.10.2014, 09:43

MotanLaOale,Rocsi,Satisfyyourcravings

babi5 1

16.10.2014, 09:44

Mihaela63 esti o scumpa multumes

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu crenwurst