Ketchup cu gogosari si ardei

de delia64 in Conserve, 3 Feb 2013 | 17011 vizualizari

 

Este foarte bun iarna in tocanite ,ciorbe ,mancaruri de post .

 

INGREDIENTE

  • 25 bucati de gogosari mari si sanatosi
  • 25 bucati ardei kapia
  • 1-2 ardei iuti ,daca doriti mai picant se pot pune mai multi dar e posibil sa fie si printre ceilalti cate unul iute.
  • 2 teline mari
  • 2 litri bulion
  • 200mililitri otet
  • 200 grame zahar
  • sare 3 -4 linguri ,grunjoasa pentru muraturi.
  • 5 -6 foi de dafin
  • aspirina sau conservant .
  • 10 -15 boabe de piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup cu gogosari si ardei:

Curatam si spalam legumele apoi le dam prin masina de tocat sau  robot.

Punem compozitia rezultata la foc,turnam si bulionul si lasam sa fiarba o ora.

Cand sunt aproape fierte , adaugam zaharul ,otetul  sarea dupa gust si 1 pastila de aspirina la 1 litru de compozitie,[cine doreste poate pune conservant dupa instructiunile de pe ambalaj ]si foile de dafin,boabele de piper.

Se pune ketchup-ul in  borcane uscate si se da la dunst uscat pana a 2 a zi.

Daca incercati gustul sant sigura ca veti pune in fiecare an , se poate folosi in aproape orice mancare  mai ales iarna cand nu avem legume proaspete.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup cu gogosari si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

delia64 1

03.02.2013, 22:37

Rocsi

babi5 1

17.02.2013, 16:19

trecut la favorit la toamna preparam

delia64 1

17.02.2013, 19:07

Merita ,eu de mai bine de 20 de ani o am reteta si e tare de folos.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ketchup pentru paste si pizza