Este buna si spornica si merge ca si garnitura aproape in orice combinatie.Din cantitatea de materie prima folosita am obtinut doua rulade in tavile de chec.
Se curata usturoiul, cartofii si ardeiul.Cartofii se dau prin razatoarea mica, usturoiul se da prin presa de usturoi, ardeiul se spala si se taie fisii pe lung.
Carnea macinata se pune intr-un castron se adauga: piinea inmuiata si bine stoarsa, cartofii razuiti, usturoiul , ouale, sarea , piperul, delicatul,boiaua si mararul tocat se amesteca bine totul apoi acoperim cu o folie si punem la frigider pentru 30 minute.
Apoi scoatem compozitia din frigider o impartim in doua parti egale, apoi pe o folie de staniol punem putin ulei, intindem o parte din compozitie , punem fisii de ardei apoi rulam si modelam cu mina unsa sa fie uniform; stringem folia in asa fel ca la final sa o putem desface usor .
Repetam operatiunea si cu cealalalta jumatate de compozitie punem ruladele obtinute in 2 tavi de chec si introducem in cuptorul incalzit la 200 grade pentru 1 ora.
Inainte de a le scoate cu 10 minute dam folia la o parte si lasam sa se rumeneasca
1
Cind scoatem rulada din cuptor o lasam sa se raceasca ca sa poata fi taiata usor si aspectuos
2
Merge foarte bine si la un platou cu aperitive