Tot navigand ici si colo pe internet, pe diferite site-uri, am vazut sute de sfaturi culinare. Ei bine, cele care mi s-au parut interesante si utile, le-am adunat aici ca sa le vedeti si voi. Sunt sigura ca orice gospodina are ce invata, chiar daca e experta.. Mie o sa-mi fie de folos sigur, pt ca le-am citit de mai multe ori, ca sa-mi intre bine in minte.
- Puneti in sosul de rosii o lingurita de zahar si una de mustar. Va avea un gust excelent, va fi mai aromat.
- Inainte de a utiliza intr-un preparat usturoi, fierbeti-l 3-4 minute in clocot. Va fi astfel mai bine tolerat, mai usor de digerat.
- Daca folositi ceapa calita in tocatura de chiftelute, cind ceapa are culoare aurie, picurati o lingura de apa calda si lasati-o sa fiarba pina cind se evapora. Ceapa nu se va mai simti in preparat si va avea gust dulce.
- Albusurile se bat mai repede si spuma va fi mai consistenta daca in castronul respectiv picurati o lingurita zeama de lamiie sau adaugati un strop de sare.
- Pestele prajit este deosebit de gustos daca se tine 5-10 minute in lapte, apoi se da prin faina si se prajeste in ulei foarte incins.
- Pentru ca pestele sa nu se farimiteze la prajit, se recomanda sa se sareze cu 10-15 minute inainte de al praji.
- Ficatul devine foarte gustos daca inainte de a fi prajit se tine 2-3 ore in lapte. Ficatul nu se sareaza inainte de a -l praji, altfel se intareste.
- Puneti o lingurita rasa de sare si 2-3 lingurite de ulei in apa in care fierbeti paste fainoase si acestea nu se vor lipi.
- Cind luati supa de pe foc, puneti 2-3 felii subtiri de telina si verdeata tocata fin; acoperiti vasul cu capacul, veti constata o parfumare deosebita
- Cind pregatiti un aluat ce trebuie intins in foi subtiri, pentru elasticitatea lui adaugati la framintat, la fiecare kilogram de faina, o lingurita de sare si 2 lingurite de otet.
- Zarzavatul vested se poate improspata daca se pune pentru o ora in apa rece in care s-a adaugat o lingura de otet.
- Ouale nu mai plesnesc la fiert daca puneti in apa citeva chibrituri arse.
- Carnea de friptura, unsa cu un strat subtire de mustar, are gust mai bun, condimentele pastrindu-si aroma intacta.
- Perdelele ingalbenite si fetele de masa patate devin din nou frumoase si albe daca alaturi de detergent puneti in masina de spalat si un pachetel de praf de copt
- Inainte de a da la cuptor o prajitura in care ati folosit mere rase ungeti-o cu un amestec facut din putin unt, scortisoara si zahar. Gustul deosebit de bun va fi evident.
- Piinea uscata poate deveni din nou moale daca se infasoara pentru 5 minute intr-un servet umed. Se scote apoi si se pune pentru 20-25 minute intr-un cuptor nu prea incins.
- In locul unui tub special din plastic sau in locul unei pungi, pentru decorarea prajiturilor poti folosi folie de aluminiu. Aceasta se ruleaza ca un cornet, se pune umplutura dorita si se deseneaza pe prajitura.
- Surplusul de sare dintr-o mancare se scoate daca se introduce o bucatica de zahar cubic si se lasa o jumatate de minut (zaharul absoarbe sarea).