Gulia

Postat de Tabita _ in Legume pe 28 Apr 2013, 05:09

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza
Gulia

Gulia nu ingrasa, ajuta la slabit. Continut foarte scazut de colesterol,  zaharuri si grasimi.

Contine calciu, magneziu, fier, fosfor, mangan, potasiu, cupru, minerale, vitaminele C, K, B6 si fibre.

Ajuta la detoxifiere, la grabirea procesului de vindecare, la tratarea anemiei, la imunitate, la sanatatea oaselor, a dintilor si a arterelor, a vederii, previne infectiile. 

Se recomanda consumarea cruda, la salate sau fiarta inabusit.

Datorita continutului de iod nu se recomanda celor care au tiroida.

Comentarii (12)

20.06.2013, 23:32

Coriducu ma bucur ca iti plac guliile. Am gasit 2 linkuri pentru gulii murate. Sper sa iti fie de ajutor.

Guliile murate sunt usor de pregatit si ideale in sezonul rece. Au un gust placut si se potrivesc de minune la piureuri si fripturi.

Ingrediente pentru guliile murate

750 ml apa
70 grame sare grunjoasa
1 foaie de dafin
250 ml otet
1 kg gulii
1 sfecla rosie mica
3 catei de usturoi

Cum se prepara guliile murate

Intr-o cratita, incalzeste o treime din apa. Adauga sarea si foaia de dafin si amesteca pana cand toata sarea se dizolva. Ia apa de pe foc si lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Cand s-a racit, adauga otetul si restul de apa.

Taie guliile si sfecla in fasii groase. Aranjeaza guliile, sfecla si usturoiul feliat intr-un borcan si toarna saramura.

Acopera si lasa la temperatura camerei, timp de o saptamana. Cand sunt gata, guliile pot fi date la frigider si consumate.

Cum se servesc guliile murate

Guliile murate se servesc la diverse preparate din carne si garnituri de legume.

Mai multe pe: http://retete.acasa.ro/dulceturi-conserve-38/gulii-murate-174010.html#ixzz2Wn0g9vRr


Se aleg gulii proaspete si foarte tinere, deoarece când sunt mai batrâne devin mai atoase. Se curata de coaja, se spala si se taie în felii groase de 0,5 cm. Se oparesc timp de 8-10 minute, se scot, se lasa sa se scurga de apa si apoi se asaza feliile unele peste altele, în borcane. Se umplu apoi borcanele cu apa în care fost oparite, atât cât sa le acopere, lasând un spatiu de 1,5-2 cm pâna la marginea borcanului, pentru a avea loc sa fiarba. Se sterilizeaza 30-35 minute în prima zi si 10 minute a doua zi. Guliile astfel conservate se folosesc la diferite mâncaruri cu sau fara carne.
http://retete-culinare.rol.ro/retete/Guliile.html

24.07.2013, 20:09

Informativ articolul

02.08.2013, 16:22

Merci Flavia!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]