Fisticul, mai mult decat o gustare

Postat de SanatateAcasa in Alimente pe 12 Feb 2012, 10:49

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Fisticul, mai mult decat o gustare

 

Scade riscul bolilor de inima

Pe langa placerea rontairii, fisticul imbina utilul si placutul. Contine peste 30 de nutrienti, printre care fosfor (care fixeaza calciul in oase, previne bolile de vedere, in special degenerare maculara), contine potasiu (care scade tensiunea, previne bolile grave de inima cauzate de hipertensiune). La acestea se adauga grasimi sanatoase, monesaturate, care grabesc satietatea impreuna cu proteinele vegetale si scad riscul de boli de inima. Tot acestea, se mobilizeaza si creaza un scut impotriva cheagurilor de sange, scad colesterolul, scad riscul bolilor cauzate de un nivel prea mare de colesterol. Consumat cu masura, circa 18 grame de 4 ori pe saptamana, absoarbe depozitele de grasimi din organism, mai ales daca se potenteaza rolul acestuia in dieta. Cu alte cuvinte, poate deveni ingredientul-secret al unei diete de slabire, realmente eficienta.

Previne cancerul

Nu este doar o mini gustare, este si un remediu natural pentru cancer gratie antioxidantilor care previn stresul oxidativ, dar si bolile de inima. Din punct de vedere al numarului de antioxidanti, fisticul se poate lauda cu cel mai mare procent, raportat la celelalte seminte si nuci.

Gustari exotice

Daca va doriti gustari speciale, cu iz exotic, puteti incerca: iaurt cu fistic maruntit, briose cu fistic, wafe cu fistic, fulgi de ovaz cu fistic, clatite cu aceleasi mici nuci, , fistic, sau, de ce nu, putina frisca gatita in casa, amesteca cu…fistic. Variantele nu se opresc aici, puteti prepara un amestec deosebit din crema de branza si fistic, pe care sa o intindeti pe biscuiti din faina integrala sau pe paine, craandu-va mici sandvisuri delicioase. De asemenea, daca talentul va recomanda ca si bucatari, puteti incerca painea cu fistic. Sau, puteti consuma fisicul asa, prajit dar fara sare, bun si pentru veganistii infocati, dar si pentru aceia care nu pot spune ADIO carnii.

 

 

sursa foto: arhiva personala

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia