Busuiocul verde

Postat de Alexandra Burz in Condimente pe 29 Ian 2014, 22:41

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Busuiocul verde

Provenind din Asia tropicala, busuiocul este o planta sensibila la frig si umezeala, preferand temperaturile crescute si clima uscata.

Se incadreaza in categoria plantelor complexe, utilizabile atat in gastronomie cat si in medicina sau aromaterapie, datorita uleiurilor esentiale pe care le contine.

Cum se mananca busuiocul?

De regula busuiocul se consuma in stare proaspata.

Atunci cand se prepara termic, in diferite mancaruri sau sosuri, frunzele de busuioc se adauga la finalul prepararii, pentru a-si pastra aroma intacta.

El este intalnit cu precadere in gastronomiile mediteraneene dar si asiatice.

La italieni, busuiocul se foloseste in sosuri pentru paste si fripturi.

In bucataria greceasca de asemenea, frunzele de busuioc se pun in salate si in baiturile de marinare a carnii.

Francezii folosesc busuiocul nu doar in sosuri si fripturi, ci si drept colorant natural al untului sau al branzei, servite la aperitiv.

Terapiile cu busuioc! 

Busuiocul reprezinta un remediu natural pentru tratarea si vindecarea diverselor afectiuni: bronsita, afectiuni gastrointestinale, febra sau guta.

Unul dintre rolurile esentiale medicale ale busuiocului pe care le-au descoperit specialistii este faptul ca mareste puterea de dezintoxicare la nivelul ficatului, deoarece in frunzele de busuioc sunt prezente sase substante cetonice cu actiune directa asupra celulelor hepatice.

Ceaiul preparat din frunze de busuioc se recomanda pentru tratarea crampelor, infectiilor urinare, durerilor de cap, laringitei, faringitei, fiind pe de alta parte si un stimulent al sucurilor gastrice.

De asemenea consumul de ceai de busuioc scade efectul nociv al nicotinei si al altor toxine cu nucleu de tip nicotinic, patrunse in sange prin inhalare sau ingestie.

Ceaiul de busuioc poate reduce si viteza de transformare a zaharurilor in grasimi.

Busuiocul ajuta organismul si la nivel extern: comprese umezite in decodt de busuioc pot trata intepaturi de insecte, rani sau eczeme superficiale.

Intrebuintarea busuiocului s-a dovedit a fi eficienta si in tratamente cosmetice, prin infuzii cu frunze de busuioc, indicate in cazul tenurilor seboreice.


Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii (2)

29.01.2014, 23:30

Noua chiar ne place busuiocul, mult de tot, in paste, in sandwich-uri, sub orice forma! Iar ceaiurile de busuioc sunt nelipsite atunci cand racim. Ma bucur ca si copiii l-au acceptat rapid. Cu putina miere de albine si lamaie stoarsa e un ceai nemaipomenit! Nu stiam, insa, de celelalte proprietati.

29.01.2014, 23:33

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola