Ananasul ajuta digestia
Ananasul contine vitamine si minerale foarte importante pentru buna functionare a organismului uman. Este bogat in fibre care ajuta digestia, descompunand proteinele din hrana care uneori ingreuneaza digestia si favorizeaza indigestia. In plus, amelioreaza simptomele de raceala si gripa gratie unui antioxidant important-vitamina C care intareste capilarele, inhiba oxidarea celulara, dar are si efecte benefice asupra pielii-confera stralucire. In plus, vitamina C este acea vitamina care ne iubeste asa, tineri, caci vitamina C se mobilieaza si neutralizeaza astfel actiunea radicalilor liberi, stergand semnele de imbatranire prematura.
Ananasul slabeste
In plus, datorita fibrelor, ananasul este extrem de benefic in obtinerea unei siluete de viespe. Caci grabeste senzatia de satietate, regleaza senzatia de foame, adica umple stomacul, si se economisesc calorii, ducand astfel la pierderea in greutate. Cu alte cuvinte, dieta fara ananas este o blasfemie. Ananasul nu trebuie omis din dieta, intrucat nu are mai mult de 50 de calorii, dar regasesti in el o intreaga farmacie:13 mg de calciu, 110 mg de potasiu; 0,29 mg de fier, 10 mg de fosfor; 0,11 mg de zinc; 13,2 g de carbohidrati; 0,54 grame de proteine, 0,12 grame degrasimi; 37, 2 mg de vitamina C; 0,079 mg de vitamina B1; 0,031 mg de vitamina B2; 0, 0495 de mg de vitamina B3; 0,205 mg de vitamina B5; 0,111 mg de vitamina B6; 0,62 de mg de vitamina E; 9,5 grame de zahar si 1,4 grame de fibre.
Ananasul alunga oboseala
Si mai mult de atat, tot ananasul este frucul pe care il vei avea pe buze cand te simti obosit. Astfel, dupa o zi epuizanta, poti servi 2-3 rondele de ananas. In timp ce iti savurezi bucatile de ananas proaspat, zemos si dulce, inchide ochii si gandeste-te cum toate problemele zboara departe. Si asa va fi, caci ananansul iti confera buna dispoziti
Ananasul reduce inflamatia
Ananasul functioneaza si ca un anti-inflamator, caci detine proprietati anti-inflamatorii, recomandandu-l tuturor acelor persoane care sufera de artrita, guta, dar si sportivilor care sufera din pricina accidentatilor.
Completeaza periajul dintilor
Gratie continutului ridicat de vitamina C ananasul este excelent pentru pastrarea igienei orale. Vitamina C mentine gingiile sanatoase si previne astfel inflamatia si alte afectiuni de la acest nivel. Dar ananasul mai contine o substanta miraculoasa si anume bromelainul. Aceasta substanta fiind responsabila pentru: ameliorarea durerile musculare, reducerea senzatiei de durere din gat, tratarea sinuzitei si bronsitei, imbuntatirea circulatiei, reducerea si prevenirea formarii de cheaguri de sange si tratarea dezechilibrelor ciclului menstrual.
Ananasul imbunatateste memoria
Ananasul mentine vederea agera prevenind in acest sens degenerarea maculara, dar imbunatateste si activitatea de la nivelul creierului.
Si ananasul mai reuseste sa produca ceva spectaculos pentru organism: sa elimine toxinele. Gratie functiei sale diuretice ananasul elimina resturile de mancare si toxinele acumulate. Scade tensiunea sangelui si scade riscul depunerii de grasimi pe peretii vaselor de sange de la inima.
Alegerea si depozitarea ananasului
Ananasul pe care il cumperi trebuie sa fie copt, musai sa fie greu, sa nu aiba pete, sa fie curat si sa miroasa frumos. Il poti pastra la temperatura camerei pentru 1-2 zile. Ai grija! Se strica foarte repede daca il tii in camera. Oricum, il poti pastra in punga de plastic, in frigider, pentru 5 zile.