Ananas

Postat de Miha in Fructe pe 13 Oct 2009, 19:28

Articol pe placul a 0 bucatarasi
comenteaza
Ananas

Este bogat in bromelaina, substanta ce se extrage din fruct si din tulpini, cu multe beneficii pentru sanatate (inflamatii, coagularea excesiva a sangelui) Contine si vitamina C, vitamina ce apara organismul de atacul radicalilor liberi si care asigura buna functionare a sistemului imunitar.

Este si o sursa buna de vitamina B1 si B6.

Atunci cand cumparati ananas, uitati-va sa fie fara lovituri sau pete. Evitati ananasul care miroase fad, acru sau fermentat. El trebuie sa aiba un miros dulceag.

Ananasul este foarte perisabil, dar poate fi pastrat pana la 2 zile la temperatura camerei. In acest mos devine mai zemos si mai moale. Daca totusi nu-l puteti consuma dupa 2 zile, bagati-l intr-o punga de plastic la frigider, unde va putea fi patrat pana la 5 zile.

Se poate servi simplu, cu sirop de artar sau cu iaurt.

Un plus de savoare veti da unei salate exotice daca veti adauga cateva bucati de ananas.

Nu poate fi folosit in amestecuri cu gelatina, datorita unei enzime ce descompune proteinele din gelatina. dar poate garnisi cu succes carnea de pui sau peste.

 


Cooking Tips & Techniques:
How To Cut A Pineapple

Retete recomandate:

Ananas caramelizat

Parfe de ananas

Pui cu ananas

Pizza Hawai

 

Comentarii (3)

11.01.2010, 12:47

acum au aparut in magazine si mini-ananas :max. 500 gr. sunt deliciosi si nu au mijlocul lemnificat , care la cei mai mari se pierde .

18.02.2010, 11:48

Un fruct minunat.Imi place tare mult.

12.02.2011, 20:37

ador ananasul

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia