CEAIURI FERBINTI

Postat de babi5 in Bauturi pe 10 Feb 2013, 18:28

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza

Cind  eram tinara  aveam vreo  25 ani  imi  placea  sa  adun tot  felul  de  sfaturi  culinare ,retete  de  tot  felul aveam o  pasiune  si  mi-a  ramas numai  ca nu mai  este elanul  pe  care la-m avut ,Am  gasit  un articol  pe  care la-m decupat  si la-m  pastarat pina  sa  ingalbenit  hirtia cu  arta  preparaii  ceaiurilor .,care  este  interesant  si pentru tineri  bucatarasi care  sunt  convinsa  ca  stiu suficinte  trucuri, poate  este binevenit ,Eu il scriu cu mare ,mare drag fiindca am si  eu  doua  fete care  si  ele  la  rindul  lor  sunt pasionate  de  bucatarie ..

"Pentru  prepararea ceaiului  dup metodele  chinezesti este  necesar   un ceainic din  portelan sau  de pamint  care  sa mentina  temperatura  ridicata   a  apei ferbinti.Principaleleoperatii la  prepararea ceaiului sunt  urmatoarele ;  Se incalzeste  vaul in care urmeaza  sa preparam  ceaiul ,turninduse apa  ferbinte si  apoi golind-o ,in vasul incalzit se introduce o lingurita (acum pliculet )de ceai pentru fpte,felii de lamie ,fiecare persoana. Se  adauga putina  apa  fierbinte in vas pina  se acopera ceaiul se  tine  acoperit 3 min. se umple  vasul cu apa  fierbinte si  astfel se obtine  infuzia ,care  se poate combina  cu sucuri ,lichioruri de fructe ,lapte,felii de portocale,lamie ,sau alte fructe,iar pentru a aromatiza mai puternic punem frunze de menta sau busuioc.Pentru  a  prep  ceara un ceai de lamiie si portocala,introducem intr-un litru de ceai  negru preparat dupa metoda descrisa o portocala  stoarsa si o lamie se inferbinta fara sa dea in clocot se indulceste cu miere sau zaharina ..Iar pentru  ceaiul de ananas cu miere se ptrocedeaza astfel   2 linguri miere ,2 bucatele de scortisoara ,6 cuisoare,se pun la fiert in 1/2 l apa  cca.4 min.se adauga 200ml  suc de ananas si 600 ml ceai negru  fierbinte  iar dupace se ia de pe foc se pune  sucul de la 2 lamii ..Puneti in practica  impresionativa ,prietenii ,musafiri ,iarna fierbinte ,vara  serviti  cu gheata.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs