Cind eram tinara aveam vreo 25 ani imi placea sa adun tot felul de sfaturi culinare ,retete de tot felul aveam o pasiune si mi-a ramas numai ca nu mai este elanul pe care la-m avut ,Am gasit un articol pe care la-m decupat si la-m pastarat pina sa ingalbenit hirtia cu arta preparaii ceaiurilor .,care este interesant si pentru tineri bucatarasi care sunt convinsa ca stiu suficinte trucuri, poate este binevenit ,Eu il scriu cu mare ,mare drag fiindca am si eu doua fete care si ele la rindul lor sunt pasionate de bucatarie ..
"Pentru prepararea ceaiului dup metodele chinezesti este necesar un ceainic din portelan sau de pamint care sa mentina temperatura ridicata a apei ferbinti.Principaleleoperatii la prepararea ceaiului sunt urmatoarele ; Se incalzeste vaul in care urmeaza sa preparam ceaiul ,turninduse apa ferbinte si apoi golind-o ,in vasul incalzit se introduce o lingurita (acum pliculet )de ceai pentru fpte,felii de lamie ,fiecare persoana. Se adauga putina apa fierbinte in vas pina se acopera ceaiul se tine acoperit 3 min. se umple vasul cu apa fierbinte si astfel se obtine infuzia ,care se poate combina cu sucuri ,lichioruri de fructe ,lapte,felii de portocale,lamie ,sau alte fructe,iar pentru a aromatiza mai puternic punem frunze de menta sau busuioc.Pentru a prep ceara un ceai de lamiie si portocala,introducem intr-un litru de ceai negru preparat dupa metoda descrisa o portocala stoarsa si o lamie se inferbinta fara sa dea in clocot se indulceste cu miere sau zaharina ..Iar pentru ceaiul de ananas cu miere se ptrocedeaza astfel 2 linguri miere ,2 bucatele de scortisoara ,6 cuisoare,se pun la fiert in 1/2 l apa cca.4 min.se adauga 200ml suc de ananas si 600 ml ceai negru fierbinte iar dupace se ia de pe foc se pune sucul de la 2 lamii ..Puneti in practica impresionativa ,prietenii ,musafiri ,iarna fierbinte ,vara serviti cu gheata.