amalia01

4

Bucataras
grozav

Cluj-Napoca

Bucataras din 27.09.2012

RETETE319
PRIETENI114
Retete / Dulciuri

Desert inghetata cu fructe de padure si lavanda

In Dulciuri la 24 Aug 2020

Crema mascarpone o mixezi împreună cu zahărul, apoi adaugi smântana și continui până când obții o textură spumoasă. Adaugi fructele și lavanda, omogenizând ușor, ca să nu se zdrobească prea mult. Așezi compoziția în forme de brioșe din silicon...

Desert zebra-pandispan cu nectarine

In Prajituri la 31 Iul 2020

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând continuu. Adaugi uleiul în același fel . Presari făina în ploaie și amesteci ușor cu o spatulă. Adaugi praful de copt si torni jumătate din...

Desert tarta cu fructe - Bucuria toamnei

In Dulciuri la 30 Sep 2019

Merele le speli și le dai prin razatoarea mare, apoi le călești intr-o lingură de ulei. Adaugi 3 lg de zahăr, 1 lgț de scorțișoară și grisul, apoi omogenizezi. Prunele le speli și le tai felii. Strugurii îi desfaci de pe ciorchină și îi speli. Presari peste toate...

Desert inghetata de capsuni

In Dulciuri la 25 Iun 2019

Amesteci iaurtul cu zahărul și adaugi căpșunile zdrobite și zeama de lămâie ( astfel înghețata nu va avea ace de gheață). Formele de înghețată le umezești și le umpli cu acest amestec. Decorezi cu câte o căpșunică și dai la congelator pentru 2...

Desert briose cu ciocolata si unt de arahide

In Dulciuri la 24 Apr 2019

Într-un bol torni mixul de muffins, adaugi ouăle, laptele și uleiul și mixezi 2-3 minute, la viteză mică, până când obții un aluat lucios. Adaugi untul de arahide și cacaua, mixând până la omogenizare. În fiecare formă de muffins torni...

Desert cozonac - Floarea Craciunului

In Dulciuri la 4 Ian 2019

Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o 1/2 de lapte se face o maia.    Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga maiaua. Lasi cca. 10 minute, pana cand aceasta isi dubleaza volumul. Abia apoi incepi...

Desert piure de castane - eternul feminin

In Dulciuri la 10 Oct 2018

Castanele le speli, le increstezi la varf in patru, le stropesti bine cu apa si le dai la cuptorul fierbinte pentru 20 de minute. Cureti castanele de coaja cat sunt calde si le pui la fiert in apa cu lapte si zahar. Lasi sa fiarba la foc mic, sub capac, timp de 30 de minute. Stingi focul si le...

Desert prajitura cu prune rasfatate

In Prajituri la 6 Oct 2018

Prunele le speli, le desfaci de sambure si le tai in sferturi. Le asezi pe o farfurie si le rasfeti cu zahar brun si scortisoara. Le lasi asa pana cand ai nevoie de ele.     Pornesti cuptorul. Nu radeti, eu am patit-o!   Asezi hartia de copt in tava.     Bati...

Desert prajitura arlechin cu capsuni

In Prajituri la 22 Mai 2018

Capsunile le cureti de codite, le speli sub jet de apa rece, le tai jumatati si le dai la congelator. Pornesti cuptorul. Separi galbenusurile si presari pe ele un praf de sare ( pentru ca blatul sa aiba o culoare galbena intensa). Bati albusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugi...

Desert tort Macarons

In Torturi la 20 Mai 2018

Blat: Ouale le bati impreuna cu sarea, zaharul si apa pana cand devin spumoase. Adaugi untul si bati in continuare. Adaugi treptat faina amestecata cu cacaua si omogenizezi. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compozitie. Torni aluatul astfel obtinut in tava de tort...

Limonada de capsuni

In Sirop / Compot la 15 Mai 2018

Capsunile le cureti de codite si le speli sub jet de apa rece. Pui 5 capsuni mai mici la congelator, pentru a le transforma in "cuburi de gheata". Restul de fructe le blendezi impreuna cu mierea. Cand sunt bine maruntite, ca un sirop mai gros, adaugi zeama de lamaie si apa rece,...

Desert clatite cu parfum de salcam

In Dulciuri la 9 Mai 2018

Oul îl bați bine cu telul împreună cu sarea și zahărul.  Adaugi apa minerală amestecând continuu, apoi faina în ploaie. Trebuie sa obtii o consistenta ca a unei smantani mai subtiri. Adaugi florile de salcam si amesteci. Ungi tigaia cu putin ulei si coci...

Sirop din flori de salcam

In Sirop / Compot la 8 Mai 2018

Culegi florile de salcâm dimineața, de preferat într-o zonă situată departe de orice sursa de poluare. Treci florile sub jet de apa rece si desprinzi florile de pe tije, apoi le pui la fiert in apa. Le lasi sa fiarba la foc mic, timp de 90 minute, amestecand din cand in cand....

Desert tort La cabana ( cu flori de liliac)

In Torturi la 6 Mai 2018

 Ouale le bati impreuna cu sarea, zaharul si apa pana cand devin spumoase. Adaugi treptat faina amestecata cu cacaua si omogenizezi. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compozitie. Torni aluatul astfel obtinut in tava de tort rotunda cu pereti detasabili, pe care ai...

Pasca marmorata ( fara aluat)

In Prajituri la 30 Mar 2018

Punem ouale intr-un castron suficient de mare impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si mixam pana cand devin spumoase. Adaugam branza sfaramata si margarina la temperatura camerei, omogenizand foarte bine amestecul. Adaugam apoi faina, putin cate putin si...

Desert ou de ciocolata umplut

In Prajituri la 24 Mar 2018

Pentru inceput tai un capac oului de ciocolata cu grija. Eu am incalzit putin lama cutitului, dar tot zig-zag a iesit. Pui gelatina la hidratat in apa. Branza mascarpone o bati bine cu zaharul din stevie si zaharul vanilat, apoi adaugi frisca si bati la viteza mare, pana cand obtii o crema...

Desert tort ciocolatos

In Torturi la 19 Mar 2018

Blat Amesteci bine toate ingredientele uscate, mai putin  praful de copt. Adaugi apoi uleiul si apa minerala, omogenizand bine cu ajutorul mixerului, la viteza mica. Incorporezi apoi dulceata de capsuni. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il incorporezi in aluat.  Torni...

Desert prajitura Catalina

In Prajituri la 27 Feb 2018

Blat   Ungi tava cu margarina. Adaugi uniform, pe toata suprafata tavii, nuca tocata/ zdrobita ( nu macinata!). Preincalzesti cuptorul. Speli ouale si separi albusurile, pe care le bati impreuna cu zaharul si un praf de sare. Cand sunt bine batute, adaugi faina treptat, iar la final...

Desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica

In Prajituri la 21 Ian 2018

Cum se prepara acest desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica Ouale le mixezi impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana cand devin spumoase. Adaugi, in aceasta ordine: uleiul, iaurtul, laptele, malaiul, grisul si faina, mixand continuu la viteza...

Desert cheesecake Raffaello

In Torturi la 20 Ian 2018

  Biscuitii ii sfarami. Margarina o pui la topit si apoi o torni peste biscuiti si omogenizezi. Compozitia astfel obtinuta o asezi intr-o forma circulara cu pereti detasabili si o uniformizezi bine cu ajutorul unei linguri si dai la rece. Crema mascarpone o bati cu mixerul...

Desert prajitura Inghetata falsa

In Prajituri la 27 Dec 2017

Bati albusurile spuma impreuna cu zaharul, cu ajutorul mixerului. Adaugi nuca macinata, iar la final, praful de copt stins cu zeama de lamaie. Torni compozitia in tava in care ai asezat hartie de copt si dai la cuptorul preincalzit pentru cca 25 de minute. Timpul depinde de cuptor. Cel mai bine...

Desert gogosi cu scortisoara

In Dulciuri la 19 Noi 2017

Faina o golesti intr-un vas suficient de mare. Din drojdie, 1 lg de zahar si 50 ml lapte caldut, prepari o maia pe care o torni in mijlocul fainii, unde ai realizat un spatiu special si lasi pana dospeste ( cca 15 minute). Incepi sa framanti usor aluatul, adaugand treptat si restul ingredientelor...

Dulceata picanta

In Dulceata / Gem la 27 Sep 2017

Ardeii iuti si gogosarii ii cureti de cotoare, seminte si nervuri si ii dai prin masina de tocat, cat mai marunt. Daca vrei, poti folosi robotul de bucatarie. Otetul il pui la fiert impreuna cu zaharul, pana cand "se leaga" si curge "in fir", nu picatura. Dureaza cam 30 de...

Desert tarta dulce

In Dulciuri la 23 Sep 2017

  Aluatul:   Ouale le bati cu ajutorul mixerului impreuna cu apa si zaharul pana cand devin spuma. Adaugi pe rand faina si cacaua, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie. Torni compozitia in tava de tort cu pereti detasabili tapetata cu ulei si faina si dai la cuptorul...

Dulceata bunicii (de prune cu nuci )

In Dulceata / Gem la 15 Sep 2017

      Prunele le speli sub jet de apă rece, scoți sâmburii și le lași cu zahar de seara până dimineața.    Dai fructele la cuptor și lași să fiarbă la foc mic 90 de minute.    Adaugi miezul de nucă rupt bucățele și...

Desert tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

In Torturi la 3 Aug 2017

Blatul:    Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata. Curmalele si uleiul de cocos le pui in blender si mixezi bine. Adaugi compozitia moale peste cea uscata si omogenizezi bine . Eu am folosit mana pentru a simti mai bine consistenta, dar daca vrei,...

Desert inghetata straciatella pe bat

In Dulciuri la 24 Iul 2017

Smantana o bati cu mixerul impreuna cu zaharul vanilat, la viteza medie ( treapta 3), timp de 1 minut, pana cand devine spumoasa. Adaugi ciocolata rasa ( cat vrei tu) si omogenizezi cu o spatula. Umezesti formele pentru inghetata si le umpli cu crema. Din cand in cand, le bati de masa...

Desert inghetata Paradis cu fructe de padure si ciocolata

In Dulciuri la 22 Iul 2017

Bati frisca, apoi adaugi treptat laptele condensat, mixand continuu. Cand compozitia este cremoasa, o imparti in doua. In jumatate, adaugi ciocolata rasa si omogenizezi cu o spatula. In cealalta jumatate, adaugi fructele pasate cu ajutorul unei furculite.  Pentru inghetata eu...

Dulceata de zarzare cu pepene galben

In Dulceata / Gem la 18 Iul 2017

Zarzarele le speli si le scoti samburii. Pepenele galben il cureti de coaja si seminte si il tai cubulete. Asezi intr-o oala suficient de mare, straturi alternative de zarzare, zahar si pepene. Lasi la rece peste noapte. Asezi oala in cuptor, la foc mic si lasi sa fiarba 2 ore ( pana...

Desert sorbet de pepene galben cu sarut de ciocolata

In Dulciuri la 16 Iul 2017

Miezul de pepene galben il tai cubulete si il pui intr-un bol/ intr-o tava la congelator pana cand se intareste ( cca 45 minute). Pui miezul in robot impreuna cu mierea si mixezi pana cand obtii o crema fina si delicioasa. Servesti totul imediat, cu ciocolata rasa deasupra, frunzulita de...

Afisate 1 - 30 din 101 retete    

Postari recente

publicat la 30.07.2020

Ratatouille de legume cu branza

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]