Guguluf aperitiv

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2014 | 10698 vizualizari

 

Un aperitiv delicios cu ce aveți prin frigider ;)

 

INGREDIENTE

  • praz 2-3 bucati,
  • ulei de măsline,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • măsline dezosate cca. 300 g,
  • ciuperci de pădure marinate 1 borcan,
  • salam victoria cca. 100 g,
  • suncă presată cca. 100 g,
  • ou de gâscă 1 bucată,
  • pesmet 2-3 linguri,
  • făină albă cca. 4-5 linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf aperitiv:

Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele,  se adaugă ciupercile, salamul și șunca mărunțită, lăsându-se la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat. Peste legumele călite se  adaugă 2-3 linguri de pesmet și se amestecă ușor până se încorporează.  Între timp oul de gâscă se bate energic cu făina și praful de copt.  Cele două compoziții se îmbină și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se pune într-o formă de guguluf, vas termorezistent,  și se coace cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit. Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece. Vă asigur că e genial și senzațional, vorba colegelor mele!

Poftă bună!

TIPS-URI

1

oul de gâscă se poate înlocui cu 3 ouă de găină;) Spor și succes!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (31)

Reteta-Video 1

12.03.2014, 14:58

Ce bine arata!

cristeena20 1

14.03.2014, 13:10

M-ai dat pe spate Cris cu asta..chiar maine am musafiri asa ca il fac...multuemsc de reteta si sper sa iasa la fel de bun ca al tau

Panacris 1

14.03.2014, 16:44

Cu mare drag Cristina Nu are cum să nu iasă

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza