Reteta care mi-a oferit inspiratie este aceasta : https://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-prune-64737.html
Iar ceea ce am schimbat eu :
- am inlocuit faina cu un amestec de faina si amidon alimentar
- in loc de unt am folosit margarina
- am adaugat 100 ml lapte
- am rasfatat prunele cu zahar brun si scortisoara, eliminand esenta de rom
...si am folosit alte unitati de masura.
Prunele le speli, le desfaci de sambure si le tai in sferturi. Le asezi pe o farfurie si le rasfeti cu zahar brun si scortisoara. Le lasi asa pana cand ai nevoie de ele.
Pornesti cuptorul. Nu radeti, eu am patit-o!
Asezi hartia de copt in tava.
Bati ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare pana cand devin spumoase. Adaugi margarina putin cate putin, apoi laptele, mixand in continuare. Opresti mixerul si adaugi amestecul de faina si amidon, treptat, amestecand usor cu o lingura de lemn. Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie si omogenizezi.
Torni compozitia in tava si asezi bucatile de prune, cat mai uniform.
Dai tava la cuptor pentru 40 de minute. Pentru mai multa siguranta, verifici cu scobitoarea. Cand este gata, presari zaharul pudra si lasi sa se raceasca in tava.
Servesti prajitura taiata cubulete, nu inainte de a presara putin praf magic de iubire.
Tips& Tricks: rasfatul prunelor le da o savoare aparte.
1
Tips& Tricks: rasfatul prunelor le da o savoare aparte.