Fideliciosul il prepari conform indicatiilor de pe ambalaj si scoti fideaua.
Rucola o speli sub jet de apa rece si o scurgi bine pe un prosop. Ridichile le speli si le tai felii.
Intr-un bol, asezi rucola, ridichile, bucatile de branza si Jambon, apoi adaugi fideaua si putin piper...
Pentru inceput, prepari Fideliciosul. conform instructiunilor de pe ambalaj.
Oul il bati impreuna cu sarea, piperul si oregano. Adaugi alternativ faina si apa minerala, iar la final, fideaua si pastrama de pui taiata cubulete si...
Tapetezi o tava cu cele 50 g de unt.
Se pun intr-o craticioara zaharul si apa, la foc mic. Din momentul in care incepe sa clocoteasca, se mai lasa 10 minute, dupa care adaugi untul taiat cuburi si amesteci pana la omogenizare.
Dupa ce s-a topit untul, stingi focul si adaugi laptele praf,...
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, cu putina sare.
In acest timp, cureti ceapa si usturoiul si le toci marunt, dupa care le pui la fiert in 100 ml apa, pana cand aceasta scade complet.
Adaugi carnea tocata si condimentele, lasand la foc mic, pana cand carnea este bine facuta....
Cum se face coliva. Speli arpacasul in 2-3 ape si il pui la fiert intr-o oala suficient de mare, impreuna cu cei 3 l de apa, sarea si zaharul. Il lasi sa fiarba la foc mic, timp de 45 de minute, dupa care adaugi 1 cana de apa rece si il acoperi cu un capac, lasandu-l asa inca 30 de minute, sa se...
Iti pregatesti toate ingredientele cu 2 ore inainte de a incepe prepararea, pentru a avea toate aceeasi temperatura.
Mai intai prepari o maia din drojdie, apa calduta si 2 lg de faina.
Restul de faina il torni intr-un vas suficient de mare si formezi o gropita, in care vei turna maiaua,...
Fasolea se pune la inmuiat, in prealabil, cateva ore, dupa care se pune la fiert intr-un litru de apa cu putina sare. Se schimba apa, dupa ce clocoteste de 2-3 ori. In ultima apa, se pune ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat cubulete.
Separat se fierbe afumatura. Cand...
Blat:
Biscuitii Oreo ii cureti de crema si ii zdrobesti bine, impreuna cu biscuitii digestivi. Margarina o pui la topit si apoi o torni peste biscuiti si omogenizezi bine.
In forma de tort cu pereti detasabili, asezi hartie pentru tort si asezi blatul de biscuiti, apasand bine cu o lingura...
Cascavalul il pui la fiert intr-o oala cu apa, cu ambalajul de plastic cu tot, pentru cca. 15 minute.
Desfaci ambalajul si asezi cascavalul moale pe folie alimentara, apoi il intinzi intr-o foaie de aproximativ 3 mm, cu ajutorul sucitorului sau cu mana, daca iti este mai usor (eu asa...
Carnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare, pe care o bati si o condimentezi cu sare si piper.
Ceapa si ciupercile le tai marunt si le amesteci cu carnea tocata, sare si piper, dupa gust.
Morcovul si ardeii ii tai cubulete....
Salam de biscuiţi, reţetă fara zahar
Biscuitii ii sfarami cu mana, astfel incat sa mai ramana si bucati printre ei ( ca doar nu facem parizer!).
Pui la fiert apa cu zaharul Green Sugar timp de 5 minute, pana cand se leaga siropul (curge in fir, nu picatura).
Adaugi cacaua, margarina...
Amesteci cu degetele faina impreuna cu margarina, pana cand obtii un aluat nisipos.
Adaugi sarea, iaurtul in care ai stins praful de copt si, la final, otetul.
Framanti totul pana cand obtii un aluat omogen si elastic, pe care il lasi la frigider 20 de minute.
Intinzi aluatul in foaie...
Pestele il speli bine sub jet de apa rece, apoi il portionezi in 5 felii.
Lamaile le speli bine. Storci zeama de la o lamaie, iar pe cealalta o tai felii.
Pestele il condimentezi putin cu sare si il stropesti din belsug cu zeama de lamaie, apoi il dai la rece 1 ora, impreuna cu feliile de...
Iepurele il speli bine.
Realizezi un amestec dintre uleiul aromatizat si condimente ( 1/2 lgt sare, jumatate din cantitatea de piper, boia si Maggi), cu care vei unge carnea de iepre si o vei lasa la marinat, timp de 8 ore.
Ceapa o cureti, o speli si o tai cubulete, apoi o amesteci cu...
Intr-un vas inalt pentru blender adaugi ingredientele obligatoriu in aceasta ordine: ulei, lapte de soia, mustar, sare, piper, Maggi.
Introduci blenderul pana jos, in vas, si incepi sa mixezi cu miscari usoare de jos in sus. Totul nu va dura mai mult de 30 de secunde! ...
Pe fundul tavii, asezi un suport pentru tort, apoi biscuiti Oreo unul langa celalalt.
Bati crema mascarpone impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine spumoasa.
Bati frisca si adaugi crema de branza treptat, pana cand se omogenizeaza bine.
Pastrezi o cana de crema...
Carnea de iepure se spala bine sub jet de apa rece .
Condimentele se dizolva bine in ulei.
Ungi carnea cu amestecul de ulei si condimente cu ajutorul unei pensule si o lasi la rece, la fezandat, pentru 8 ore.
In tava pe care vrei sa o folosesti, pui mai intai untura/ uleiul, apoi...
Mai intai aduci toate ingredientele la temperatura camerei.
500 gr de faina amesteci cu untura si sfaramitezi bine.
Adaugi zaharul, oul, smantana in care ai dizolvat bine praful de copt, praful de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie si framanti bine.
Adaugi laptele cate putin,...
Pulpele le tai in doua , le speli cu apa rece, le condimentezi cu sare si piper, le stropesti cu bere ( jumatate de cantitate) si le lasi la rece 30 de minute.
Aprinzi focul la cuptor.
Cand cuptorul este fierbinte, condimentezi pulpele cu condimentul Maggi si le asezi in...
Aprinzi focul la cuptor. ( ha-ha!).
Ouale, praful de sare si zaharul le mixezi pana cand devin spuma ( cca 1 minut la viteza 2).
Adaugi uleiul si mai mixezi putin.
Adaugi faina amestecata cu scortisoara si praful de copt, cate putin, mixand la viteza mica.
La final pui semintele de...
Dovleacul il tai felii, il speli si il pui la fiert in 500 ml apa cu sare.
Cand este fiert il lasi sa se racoreasca si il cureti de coaja.
250 ml apa pui la fiert cu lingurita de Maggi.
Dovleacul il pasezi cu ajutorul blenderului vertical si adaugi, alternativ, supa si smantana.
La...
Pui uleiul la incins in tigaie.
Ouale le bati cu sare si piper.
Dai feliile de paine prin ou, pe ambele fete si le prajesti in uleiul incins.
Pentru decor s-au folosit: crema de branza, dulceata din ardei iute, mezeluri, branza telemea, ridichi, patrunjel verde.
Aluatul de pizza il prepari dupa reteta care iti iese mai bine. Promit sa revin cu reteta mea cat de curand( seamana cu cea de paine, doar ca adaug zahar si ulei).
Intinzi aluatul sub forma de foaie groasa de cca 3 mm si decupezi cercuri cu ajutorul unui pahar sau iti lasi copii sa...
Ceapa mare, morcovul si telina le cureti, le speli sub jet de apa , le tai cubulete si le pui la fiert in apa cu putina sare.
Ceapa mica o cureti, o speli, o tai marunt si o pui la calit in ulei, pana cand se inmoaie putin. Adaugi orezul si amesteci bine timp de 1 minut, apoi iei de pe...
Zarzavatul il cureti de coaja si il speli sub jet de apa rece.
Carnea de pui o speli si pui la fiert in apa rece cu putina sare.
Cand este fiarta de jumatate adaugi zarzavatul si lasi la foc mic, cu grija, sa fiarba incet , ca sa nu se tulbure.
Cand zarzavatul este fiert strecori supa...
Ardeii iuti si gogosarii ii cureti de cotoare, seminte si nervuri si ii dai prin masina de tocat , cat mai marunt. Daca vrei poti folosi robotul de bucatarie.
Otetul il pui la fiert impreuna cu zaharul, pana cand "se leaga" si curge "in fir", nu picatura. Dureaza cam...
Dizolvi drojdia in laptele caldut si lasi asa cca 10 minute, timp in care pregatesti restul de "aluat".
Bati bine oul cu praful de sare, Green Sugar si coaja de lamaie.
Adaugi laptele cu drojdia si apoi apa minerala.
Torni faina in ploaie, amestecand cu telul, pana...
Carnea de iepure o faci bucati si o speli bine cu apa rece. O pui apoi la foc in apa cu sare.
Intre timp cureti zarzavatul , il speli si il toci marunt , mai putin ghimbirul, pe care il cureti si il lasi intreg.
Cat timp fierbe carnea, spumezi din cand in cand, ca sa nu se tulbure...
Prima data pregatesti budinca de vanilie conform indicatiilor de pe ambalaj, dar reduci cantitatea de lapte la 400 ml pentru a iesi mai consistenta.
Galbenusurile le amesteci bine 100g de zahar si 3 plicuri de zahar vanilat, pana cand devin spuma.
Adaugi apoi alternativ, laptele si...
Foaia de aluat trebuie musai sa o asezi in forma de guguluf . Pentru asta ii decupezi mijlocul si folosesti aluatul la acoperirea compozitiei. Dar nu uita sa ungi tava cu putin ulei.
Intinzi sos de rosii (bulion) pe aluat si dai tava la cuptorul incins pentru 5 minute.
In acest timp tai...
Salata de primavara
Fideliciosul il prepari conform indicatiilor de pe ambalaj si scoti fideaua. Rucola o speli sub jet de apa rece si o scurgi bine pe un prosop. Ridichile le speli si le tai felii. Intr-un bol, asezi rucola, ridichile, bucatile de branza si Jambon, apoi adaugi fideaua si putin piper...
Aperitiv pancakes de fidea cu pui si fondue de branza
Pentru inceput, prepari Fideliciosul. conform instructiunilor de pe ambalaj. Oul il bati impreuna cu sarea, piperul si oregano. Adaugi alternativ faina si apa minerala, iar la final, fideaua si pastrama de pui taiata cubulete si...
Ciocolata de casa cu piper
Tapetezi o tava cu cele 50 g de unt. Se pun intr-o craticioara zaharul si apa, la foc mic. Din momentul in care incepe sa clocoteasca, se mai lasa 10 minute, dupa care adaugi untul taiat cuburi si amesteci pana la omogenizare. Dupa ce s-a topit untul, stingi focul si adaugi laptele praf,...
Musaca ardeleneasca
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, cu putina sare. In acest timp, cureti ceapa si usturoiul si le toci marunt, dupa care le pui la fiert in 100 ml apa, pana cand aceasta scade complet. Adaugi carnea tocata si condimentele, lasand la foc mic, pana cand carnea este bine facuta....
Tort Oltenesc - Cum se face coliva
Cum se face coliva. Speli arpacasul in 2-3 ape si il pui la fiert intr-o oala suficient de mare, impreuna cu cei 3 l de apa, sarea si zaharul. Il lasi sa fiarba la foc mic, timp de 45 de minute, dupa care adaugi 1 cana de apa rece si il acoperi cu un capac, lasandu-l asa inca 30 de minute, sa se...
Gogosi din aluat cu branza de vaci
Iti pregatesti toate ingredientele cu 2 ore inainte de a incepe prepararea, pentru a avea toate aceeasi temperatura. Mai intai prepari o maia din drojdie, apa calduta si 2 lg de faina. Restul de faina il torni intr-un vas suficient de mare si formezi o gropita, in care vei turna maiaua,...
Bors de fasole
Fasolea se pune la inmuiat, in prealabil, cateva ore, dupa care se pune la fiert intr-un litru de apa cu putina sare. Se schimba apa, dupa ce clocoteste de 2-3 ori. In ultima apa, se pune ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat cubulete. Separat se fierbe afumatura. Cand...
Cheesecake Sah- Mat
Blat: Biscuitii Oreo ii cureti de crema si ii zdrobesti bine, impreuna cu biscuitii digestivi. Margarina o pui la topit si apoi o torni peste biscuiti si omogenizezi bine. In forma de tort cu pereti detasabili, asezi hartie pentru tort si asezi blatul de biscuiti, apasand bine cu o lingura...
Rulada de cascaval
Cascavalul il pui la fiert intr-o oala cu apa, cu ambalajul de plastic cu tot, pentru cca. 15 minute. Desfaci ambalajul si asezi cascavalul moale pe folie alimentara, apoi il intinzi intr-o foaie de aproximativ 3 mm, cu ajutorul sucitorului sau cu mana, daca iti este mai usor (eu asa...
Rulada de porc cu legume
Carnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare, pe care o bati si o condimentezi cu sare si piper. Ceapa si ciupercile le tai marunt si le amesteci cu carnea tocata, sare si piper, dupa gust. Morcovul si ardeii ii tai cubulete....
Salam de biscuiţi, reţetă fara zahar
Salam de biscuiţi, reţetă fara zahar Biscuitii ii sfarami cu mana, astfel incat sa mai ramana si bucati printre ei ( ca doar nu facem parizer!). Pui la fiert apa cu zaharul Green Sugar timp de 5 minute, pana cand se leaga siropul (curge in fir, nu picatura). Adaugi cacaua, margarina...
Saleurile lui Mos Craciun
Amesteci cu degetele faina impreuna cu margarina, pana cand obtii un aluat nisipos. Adaugi sarea, iaurtul in care ai stins praful de copt si, la final, otetul. Framanti totul pana cand obtii un aluat omogen si elastic, pe care il lasi la frigider 20 de minute. Intinzi aluatul in foaie...
Somn aromat la cuptor
Pestele il speli bine sub jet de apa rece, apoi il portionezi in 5 felii. Lamaile le speli bine. Storci zeama de la o lamaie, iar pe cealalta o tai felii. Pestele il condimentezi putin cu sare si il stropesti din belsug cu zeama de lamaie, apoi il dai la rece 1 ora, impreuna cu feliile de...
Iepure umplut
Iepurele il speli bine. Realizezi un amestec dintre uleiul aromatizat si condimente ( 1/2 lgt sare, jumatate din cantitatea de piper, boia si Maggi), cu care vei unge carnea de iepre si o vei lasa la marinat, timp de 8 ore. Ceapa o cureti, o speli si o tai cubulete, apoi o amesteci cu...
Maioneza de post
Intr-un vas inalt pentru blender adaugi ingredientele obligatoriu in aceasta ordine: ulei, lapte de soia, mustar, sare, piper, Maggi. Introduci blenderul pana jos, in vas, si incepi sa mixezi cu miscari usoare de jos in sus. Totul nu va dura mai mult de 30 de secunde! ...
Tort Oreo de Ziua Romaniei
Pe fundul tavii, asezi un suport pentru tort, apoi biscuiti Oreo unul langa celalalt. Bati crema mascarpone impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine spumoasa. Bati frisca si adaugi crema de branza treptat, pana cand se omogenizeaza bine. Pastrezi o cana de crema...
Iepure fezandat la cuptor
Carnea de iepure se spala bine sub jet de apa rece . Condimentele se dizolva bine in ulei. Ungi carnea cu amestecul de ulei si condimente cu ajutorul unei pensule si o lasi la rece, la fezandat, pentru 8 ore. In tava pe care vrei sa o folosesti, pui mai intai untura/ uleiul, apoi...
Biscuitii copilariei
Mai intai aduci toate ingredientele la temperatura camerei. 500 gr de faina amesteci cu untura si sfaramitezi bine. Adaugi zaharul, oul, smantana in care ai dizolvat bine praful de copt, praful de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie si framanti bine. Adaugi laptele cate putin,...
Pulpe fragede cu usturoi
Pulpele le tai in doua , le speli cu apa rece, le condimentezi cu sare si piper, le stropesti cu bere ( jumatate de cantitate) si le lasi la rece 30 de minute. Aprinzi focul la cuptor. Cand cuptorul este fierbinte, condimentezi pulpele cu condimentul Maggi si le asezi in...
Fursecuri cu scortisoara si rodie
Aprinzi focul la cuptor. ( ha-ha!). Ouale, praful de sare si zaharul le mixezi pana cand devin spuma ( cca 1 minut la viteza 2). Adaugi uleiul si mai mixezi putin. Adaugi faina amestecata cu scortisoara si praful de copt, cate putin, mixand la viteza mica. La final pui semintele de...
Supa-crema de dovleac
Dovleacul il tai felii, il speli si il pui la fiert in 500 ml apa cu sare. Cand este fiert il lasi sa se racoreasca si il cureti de coaja. 250 ml apa pui la fiert cu lingurita de Maggi. Dovleacul il pasezi cu ajutorul blenderului vertical si adaugi, alternativ, supa si smantana. La...
Friganele "de speriat"
Pui uleiul la incins in tigaie. Ouale le bati cu sare si piper. Dai feliile de paine prin ou, pe ambele fete si le prajesti in uleiul incins. Pentru decor s-au folosit: crema de branza, dulceata din ardei iute, mezeluri, branza telemea, ridichi, patrunjel verde.
Pizzetti pentru copii cuminti
Aluatul de pizza il prepari dupa reteta care iti iese mai bine. Promit sa revin cu reteta mea cat de curand( seamana cu cea de paine, doar ca adaug zahar si ulei). Intinzi aluatul sub forma de foaie groasa de cca 3 mm si decupezi cercuri cu ajutorul unui pahar sau iti lasi copii sa...
Ciorba de ardei umpluti
Ceapa mare, morcovul si telina le cureti, le speli sub jet de apa , le tai cubulete si le pui la fiert in apa cu putina sare. Ceapa mica o cureti, o speli, o tai marunt si o pui la calit in ulei, pana cand se inmoaie putin. Adaugi orezul si amesteci bine timp de 1 minut, apoi iei de pe...
Supa de pui cu taietei de casa
Zarzavatul il cureti de coaja si il speli sub jet de apa rece. Carnea de pui o speli si pui la fiert in apa rece cu putina sare. Cand este fiarta de jumatate adaugi zarzavatul si lasi la foc mic, cu grija, sa fiarba incet , ca sa nu se tulbure. Cand zarzavatul este fiert strecori supa...
Dulceata de ardei iute
Ardeii iuti si gogosarii ii cureti de cotoare, seminte si nervuri si ii dai prin masina de tocat , cat mai marunt. Daca vrei poti folosi robotul de bucatarie. Otetul il pui la fiert impreuna cu zaharul, pana cand "se leaga" si curge "in fir", nu picatura. Dureaza cam...
Clatite dospite
Dizolvi drojdia in laptele caldut si lasi asa cca 10 minute, timp in care pregatesti restul de "aluat". Bati bine oul cu praful de sare, Green Sugar si coaja de lamaie. Adaugi laptele cu drojdia si apoi apa minerala. Torni faina in ploaie, amestecand cu telul, pana...
Ciorba de iepure cu ghimbir
Carnea de iepure o faci bucati si o speli bine cu apa rece. O pui apoi la foc in apa cu sare. Intre timp cureti zarzavatul , il speli si il toci marunt , mai putin ghimbirul, pe care il cureti si il lasi intreg. Cat timp fierbe carnea, spumezi din cand in cand, ca sa nu se tulbure...
Tort vanilat
Prima data pregatesti budinca de vanilie conform indicatiilor de pe ambalaj, dar reduci cantitatea de lapte la 400 ml pentru a iesi mai consistenta. Galbenusurile le amesteci bine 100g de zahar si 3 plicuri de zahar vanilat, pana cand devin spuma. Adaugi apoi alternativ, laptele si...
Pizza coroana
Foaia de aluat trebuie musai sa o asezi in forma de guguluf . Pentru asta ii decupezi mijlocul si folosesti aluatul la acoperirea compozitiei. Dar nu uita sa ungi tava cu putin ulei. Intinzi sos de rosii (bulion) pe aluat si dai tava la cuptorul incins pentru 5 minute. In acest timp tai...