Supa-crema de dovleac

de amalia01 in Supe, 3 Noi 2016 | 3769 vizualizari

 

Nu am facut niciodata, dar mi-am zis ca merita sa incerc. Dovleacul il aveam de la tara , mi-a mai ramas sa caut cea mai buna reteta. 
Bine-inteles ca nu am gasit-o si a trebuit sa...personalizez ceea ce am gasit.

 

INGREDIENTE

  • 500 g dovleac placintar
  • 500+250 ml apa
  • sare de mare Kotany
  • cardamon macinat Kotany, cat iei cu 3 degete
  • 1 lgt Maggi secretul gustului legume
  • 1 lg ulei aromatizat cu oregano
  • 3 lg smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de dovleac:

Dovleacul il tai felii, il speli si il pui la fiert in 500 ml apa cu sare.

Cand este fiert il lasi sa se racoreasca si il cureti de coaja.

250 ml apa pui la fiert cu lingurita de Maggi.

Dovleacul il pasezi cu ajutorul blenderului vertical si adaugi, alternativ, supa si smantana.

La final aromatizezi cu uleiul si cardamonul.

Servesti imediat alaturi de bruschete/ biscuiti cu susan.

 

TIPS-URI

1

 In loc de apa poti folosi supa daca ai gata facuta.

2

Cardamonul si uleiul aromatizat cu oregano face supa foarte racoroasa, deci o poti    servi si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

oanapl 1

06.03.2017, 20:04

Ce bine arata! Votat! Succes!

GorgovanIulia 1

07.03.2017, 20:30

Acum stiu ce gatesc maine

VioricaGemanar 1

09.03.2017, 08:17

foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu ardei copti si galuste