Musaca ardeleneasca

de amalia01 in Porc, 4 Feb 2017 | 3479 vizualizari

 

Desi provine din tarile arabe, la noi "musacaua" este mai cunoscuta in varianta ei greceasca. Ceea ce inseamna straturi alternative de cartofi si carne tocata, plus un sos alb.
  Stiti ca imi place sa personalizez retetele, deci...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi rosii
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 ceapa alba
  • 5 catei de usturoi
  • sare de mare
  • piper
  • boia de ardei facuta in casa
  • 100 g unt
  • 150 g cascaval
  • 1 ou
  • 1 lg smantana
  • 100 g masline negre
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca ardeleneasca:

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, cu putina sare.

In acest timp, cureti ceapa si usturoiul si le toci marunt, dupa care le pui la fiert in 100 ml apa, pana cand aceasta scade complet.

Adaugi carnea tocata si condimentele, lasand la foc mic, pana cand carnea este bine facuta.

Cascavalul il razi, iar oul il bati cu smantana si putina sare.

Cand cartofii sunt fierti, ii cureti de coaja si ii tai felii groase de cca 0,5 cm.

In tava pe care o folosesti, asezi felii subtiri de unt si continui cu straturi alternative de cartofi, carne tocata si cascaval ras. Ai grija sa inchei cu cascaval, iar deasupra, torni oul batut si asezi maslinele.

Dai la cuptorul incalzit, pentru 30 de minute, astfel incat totul sa aiba o culoare aramie placuta.

Servesti imediat, cu smantana sau muraturi ori asa cum este.

TIPS-URI

1

musaca

2

carne tocata

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume