Atunci cand mama ne gatea aceasta ciorba , tata glumea si ne spunea ca a umplut ardeii cu... forta.
Eu i-am umplut cu drag, dar este la fel de buna!
Ceapa mare, morcovul si telina le cureti, le speli sub jet de apa , le tai cubulete si le pui la fiert in apa cu putina sare.
Ceapa mica o cureti, o speli, o tai marunt si o pui la calit in ulei, pana cand se inmoaie putin. Adaugi orezul si amesteci bine timp de 1 minut, apoi iei de pe foc.
Carnea tocata o framanti bine cu sare,piper si oul , dupa care o adaugi in amestecul de ceapa cu orez. Omogenizezi si adaugi 1 lingura de faina.
Ardeii ii cureti de cotor si seminte, taindu-le un capac, dupa care ii speli sub jet de apa rece.
Umpli ardeii cam 2 /3 cu umplutura de carne si presari putina faina deasupra, pentru ca sa nu iasa in timpul fierberii.
In momentul in care zarzavatul este fiert de jumatate adaugi ardeii unul cate unul, lasandu-i sa fiarba la foc mic.
Cand ardeii se ridica deasupra inseamna ca sunt fierti si poti adauga bulionul. Lasi ciorba sa fiarba incet inca 5 minute dupa care stingi focul, adaugi verdeata tocata si acoperi cu un capac.