alilianaa

4

Bucataras
grozav

Bucataras din 14.12.2012

RETETE404
PRIETENI196
Retete / Dulciuri

Prajitura cu martipan

In Prajituri la 22 Iul 2013

Siropul de zahar caramelizat : se caramelizeaza zaharul intr-o cratita cu fund dublu. Cand capata culoarea chihlimbarului se adauga apa ( pret de 150- 200 ml- o cana), se stinge focul si se lasa la topit si racit.  Dupa ce s-a racit, in aceasta compozitie se adauga faina si se amesteca...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 13 Iul 2013

Tiramisu reţetă originală  Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana isi maresc volumul si capata consistenta unei creme. Pentru ca au fost oua din comert le-am pus si pe baie de abur. La final, se pune la racit. Frisca se bate bine si se da la rece.  6  linguri...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 13 Iul 2013

Caisele se spala, se pun la scurs. Se scot samburii si se pun in tigirea de gem. Se pune zaharul si se pun la foc moderat. Pe parcurs se mai stropeste  cu zeama de lamaie. Dupa ce a scazut bine ( il verificam in farfurie), il punem  fierbinte in borcane. Se acopera cu o patura ca...

Chisalita de zarzare rosii ( corcoduse)

In Dulciuri la 12 Iul 2013

Se pune apa la fiert. Se pune zaharul. Zarzarele dupa ce se spala, se curata de codite, se pun oala cand apa s-a infierbantat. Cand sta sa dea in clocot se pune malaiul si se amesteca cu o lingura de lemn. Se mai lasa la fiert 5-7 minute, pana fierbe malaiul. Ideal este sa se serveasca rece,...

Prajitura cu visine si crema de vanilie

In Prajituri la 23 Iun 2013

Blat: 3 albusuri se bat bine cu 10 linguri zahar pana se face o bezea. Se adauga praf de copt, 2 linguri ulei, 2 de apa si se mixeaza foarte bine. Se scot telurile si se adauga lingura cu lingura  4 linguri faina. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune acest aluat. Peste el se pun...

Dulceata de visine

In Dulceata / Gem la 23 Iun 2013

Visinele  se pun intr-un vas cu apa, se spala, se curata de frunze, cozi etc.   Scoatem samburii. In vasul de  dulceata se pune 1,5 kg zahar cu 100 ml apa si sucul de visine rezultat . Se pune la fiert si se lasa asa pana se face un sirop. Se adauga visinele. In primele 15...

Dulceata de cirese

In Dulceata / Gem la 22 Iun 2013

Ciresele se pun intr-un vas cu apa, se spala, se aleg de codite, frunze si alte impuritati.   Scoatem samburii. In vasul de  dulceata se pune 1,5 kg zahar cu 150 ml apa. Se pune la fiert si se lasa asa pana se face un sirop. Se adauga ciresele. Se pune zeama de...

Tort de ciocolata cu frisca

In Torturi la 16 Iun 2013

Blatul: albusurile  se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul pana se face o bezea frumoasa ( zaharul punandu-se lingura cu lingura). Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul, se bat bine. Se pun peste albusurile batute bezea, se mixeaza bine.  Faina, praful de...

Prajitura cu cirese

In Prajituri la 15 Iun 2013

Blatul: albusurile  se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul pana se face o bezea frumoasa ( zaharul punandu-se lingura cu lingura).  Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul, se bat bine. Se pun peste albusurile batute bezea, se mixeaza bine.  Faina, praful...

Prajitura cu branza dulce in foi de clatite

In Prajituri la 9 Iun 2013

Clatitele: ouale cu praful de sare se bat bine, se adauga laptele, omogenizam, faina cat pentru consistenta dorita, ulei. Rezulta un aluat pentru 9 clatite. Branza : intr-un bol punem branza cu ingredientele prezentate mai sus, omogenizam foarte bine.  Asamblare: se ia o tava de...

Portofele cu branza dulce

In Prajituri la 9 Iun 2013

Aluatul care a fost dezghetat se imparte in patrate  si se umple cu umplutura de branza ( branza amestecata cu zahar, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, oua si gris, toate frecate foarte bine si omogenizate). Se impacheteaza dupa imaginatie si se lipesc pe marcini cu furculita,...

Tarta cu mere si aluat de foietaj

In Prajituri la 9 Iun 2013

 Aluatul se dezgheata la temperatura camerei.  Dupa ce s-a dezghetat si a putut fi lucrat am pregatit o foaie pe care am ,,inramat-o" cu aluat, adica din fasii de aluat am mai creat o bordura pe margine pentru a inalta aluatul. Fasiile le-am lipit cu ou.  Merele au fost...

Dulceata de cirese amare

In Dulceata / Gem la 8 Iun 2013

Ciresele se spala, se curata de codite si impuritati. Se pun strecuratoare.  Se scot samburii.  Dupa ce le-am scos samburii, am scurs zeama rezultata.  Intr-o oala, de preferinta cu fund dublu, sa nu lipeasca, am pus un kg de zahar, sucul rezultat in urma procesului de...

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni

In Prajituri la 4 Iun 2013

Blatul : albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga...

Prajitura cu piersici si mascarpone

In Prajituri la 3 Iun 2013

Blatul de biscuiti: biscuitii se piseaza cu sucitorul. I-am pus intr-un bol peste care am adaugat untul topit, trei linguri miere, un praf de nucsoara, un plic zahar vanilat, o parte din compotul de piersici ( verificati consistenta). Se omogenizeaza foarte bine si se pun  intr-o...

Sirop de capsuni

In Sirop / Compot la 3 Iun 2013

Se iau in calcul capsuni curatate, spalate, scurse.  Se pune apa intr-un vas la fiert. Cand a clocotit adaugam capsunile, se opreste focul, se pune capac si se lasa asa pana a doua zi.  A doua zi lichidul rezultat  se strecoara. La fiecare litru de lichid se pune un kg de zahar....

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 2 Iun 2013

Dulceata de capsuni reteta Capsunile se curata si se spala bine. Se pun la scurs.  In tingirea pentru dulceata se pune zaharul si apa si se lasa la fiert pana se face un sirop. Cand s-a legat bine siropul se pun capsunile. Se amesteca usor ca sa ia sirop. Se lasa pe foc domol. Din cand...

Tort "Inimi de cristal"

In Torturi la 2 Iun 2013

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga...

Suc de zarzare pentru congelator

In Sirop / Compot la 27 Mai 2013

Zarzarele se curata de codite, se spala. Se pun la fiert intr-un vas. Dupa ce au fiert se trec prin strecuratoare si se terciuiesc cu un tel sau o lingura de lemn.Va iesi un suc mai gros de zarzare. Se lasa la racit.  Eu am ales sa le pun in pungi pentru gheata.  Se pot pune in...

Budinca de branza dulce cu fulgi de ovaz

In Prajituri la 23 Mai 2013

Branza am amestecat-o cu zaharul,zaharul vanilat, ouale, coaja de lamaie rasa, untul, un praf de sare ( dupa caz). Se omogenizeaza bine. Se adauga dulceata de capsuni si se amesteca in continuare.  Laptele se amesteca cu faina de secara si se pune peste compozitia de branza.  La...

Tarta cu mere

In Prajituri la 18 Mai 2013

Untul cu zaharul si zaharul vanilat, un praf de sare se amesteca bine pana devine o crema spumoasa. La care se adauga galbenusurile unul cate unul, mestecand pe rand. Albusurile batute spuma se pun lingura cu lingura si se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus. Se pune faina, se amesteca....

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 16 Mai 2013

Reteta de preparare a papanasilor Branza, ouale, zaharul, sarea, faina, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie se amesteca pana se formeaza un aluat potrivit de tare.  Din acest aluat se fac portii/rotunduri plate in interiorul carora faceti gaura. La cate portii de papanasi...

Prajitura Snickers a la Gabriela

In Prajituri la 12 Mai 2013

Blat: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugand rand pe rand lingura cu lingura zaharul Va rezulta o bezea frumoasa.  Se adauga cele trei linguri de faina si praful se copt, mestecandu-se  cu o lingura de lemn de jos in sus. Se pune nuca si se incorporeaza. ...

Guguluf cu sos de ciocolata

In Prajituri la 10 Mai 2013

Albusurile au fost separate de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu 30 ml apa si un praf de sare, dupa care am adaugat pe rand lingura cu lingura, zaharul. Prin mixare a rezultat o bezea. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si le-am adaugat albusurilor. Le-am mixat bine. Am adaugat...

Placinta cu branza si stafide

In Prajituri la 7 Mai 2013

Aluatul: margarina se pune pe foc mic pe aragaz pana se inmoaie putin, dupa care se ia si se amesteca cu o lingura de lemn. Intr-un bol , punem margarina, apa, praful de sare, lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar stins cu otet. Se adauga faina in ploaie, se amesteca bine  si rezulta...

Cum se face coliva

In Dulciuri la 26 Apr 2013

Cum se face coliva. Arpacasul se alege e impuritati. Se spala bine ( in popor, traditia spune ca arpacasul pentru coliva sa se spele de 9 ori), ca-n traditie. Se pune la fiert intr-o oala in care am adaugat apa -750 ml apa, cu sare. Se lasa la fiert pana cand arpacasul a ,, inflorit" bine si...

Prajitura,, Zi si noapte"

In Prajituri la 8 Apr 2013

Doua cani si jumatate de apa se amesteca cu uleiul si zaharul si le amestecam bine pana se dizolva zaharul. Peste aceasta se adauga faina impreuna cu praful de copt. Dupa ce amestecam bine, spre final se pune si cealalta jumatate de cana de apa. Compozitia se imparte in doua. In prima se...

Prajitura desteapta

In Prajituri la 20 Mar 2013

Margarina se incalzeste pe foc. Usor-usor se va topi. Albusurile se bat spuma.Intr-un alt vas punem galbesnusurile, zaharul, zaharul vanilat si o lingura de apa si mixam cu nadejde pana se omogenizeaza. Peste compozitia cu galbenusuri adaugam margarina topita si amestecam. Adaugam si faina si...

Prajitura cu bulgarasi de branza dulce

In Prajituri la 14 Mar 2013

Bulgarasii de ricotta . Punem intr-un bol branza, 2 linguri gris, un ou, 3 linguri zahar, coaja de lamaie rasa, zahar vanilat. Se amesteca pana la omogenizare.  Aluatul: ouale se separa. Batem bine albusul bezea cu o lingura de zeama de lamaie, un praf de sare si introducem pe rand...

Mucenici muntenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2013

Apa se pune la fiert cu sare. Cand clocoteste se pun pastele Corneti si spiralele. Se lasa sa fiarba pe jumatate dupa care se adauga mucenicii (ei se fierb mai repede in comparatie cu pastele si riscam sa se zobeasca). Dupa 5-10 minute se adauga o maia de faina (2 linguri de faina dizolvata in...

Afisate 121 - 150 din 162 retete    

Postari recente

publicat la 05.01.2019

Sos picant pentru cartofi prajiti

publicat la 02.01.2019

Desert tort in doua culori

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]