Ca sa nu las reputatia de bucatar a lui Padre in vant :)), va ofer o prajitura buna, zic eu, ca cinste din partea lui. Nu d-alta, dar lantul slabiciunilor continua..si eu am fost adusa pe site de Padre. >:D<
La multi ani, Victor, la un an pe bucataras.ro!>:D<
PS. Dar nu in ultimul rand, multumesc Miha pentru inspiratie. Crema cu blat de albus si nuca si crema de vanilie m-a dus cu gandul aici. Am schimbat putin, punand visine. Multumesc mult.>:D
Blat:
crema de vanilie:
Ornament:
Blat: 3 albusuri se bat bine cu 10 linguri zahar pana se face o bezea. Se adauga praf de copt, 2 linguri ulei, 2 de apa si se mixeaza foarte bine. Se scot telurile si se adauga lingura cu lingura 4 linguri faina. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune acest aluat. Peste el se pun visinele date putin prin faina. Se da la foc pentru 25 minute cel mult. A se supraveghea cu atentie sa nu se arda.
Crema:Laptele se fierbe inainte cu vanilie. Se lasa la racit. Intr-o tingire punem 3 galbenusuri si le freacam bine cu 8 linguri de zahar, 4 linguri amidon. Peste aceasta se pune laptele in fir subtire si se omogenizeaza. Se pune pe foc pana se leaga ca o budinca. La final se pune 3 linguri unt.
Se omogenizeaza.
Cand blatul s-a racit destul de bine se aseaza crema de vanilie peste acesta.
Cand se raceste bine se orneaza cu ciocolata amaruie tocata.