publicat la 05.01.2019
publicat la 05.01.2019
publicat la 02.01.2019
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Pancakes tort
Laptele, ouale, sare, zaharul,sare, untul si coaja rasa de portocala se mixeaza pana se omogenizeaza foarte bine. Peste aceasta se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza pana ce nu mai sunt cocoloase. A iesit un aluat mai consistent decat cel de clatite obisnuit. O tigaie de...
Clatite cu dulceata de visine - de post
Aluatul: Se pune apa intr-un bol. Se pune un praf de sare, praful de copt, zahar vanilat. Se amesteca bine cu un tel. Se adauga faina in ploaie pana ce obtinem un aluat specific de clatite. In compozitie adaug 50 ml ulei.De preferat a se da 10 minute la rece. Noi am pregatit direct. Pe foc se...
Crema de zahar ars
Caramelul : 3 linguri de zahar le-am pus intr-o cratita pentru caramelizare. Am adaugat o lingurita de unt pe la jumatatea timpului de preparare. Compozitia rezultata am pus-o in boluri. Crema : 7 oua le-am mixat foarte bine cu trei linguri de zahar si zaharul vanilat. Peste acestea am...
Panna Cotta cu sirop de visine si gem de caise
Ingredientele trebuie sa fie reci. Am pus intr-un vas pe aragaz smantana, laptele , zaharul si aromele. Au fost incalzite, dar nu sa dea in clocot. Paralel cu aceasta operatie am pus la hidratat gelatina de la un plic in 20ml apa. Cand aceasta a fost hidratata bine am amestecat-o cu...
Prajitura de seara
Blatul. Untul se freaca spuma cu 5 linguri de zahar pudra si zaharul vanilat. Peste care se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca pana ce compozitia creste ca volum. Albusurile se bat spuma (o bezea tare) si se adauga pe rand, lingura cu lingura in compozitia de unt. Cand toate...
Chec cu mere
Albusurile se bat spuma cu cele trei linguri de zahar adaugate rand pe rand, pana se face o bezea frumoasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei. La final, cu o spatula, adaugam faina si parful de copt, pe rand. Marul il dam pe razatoarea mare, presaram scortioara si il lasam pret cat...
Ricotta pe pat de pesmet
Din pesmet, unt, o lingura de zahar, razatura de portocala si lapte am facut un blat sfaramicios pe care l-am pus pe fundul unei cratite si l-am presat cu mana. L-am dat la cuptor la foc potrivit cca 7 min. cat sa formeze o crusta. Peste aceasta se pune branza pregatita astfel:...
Prajitura cu mere
Pregatirea merelor: se spala, se taie felii. Intr-o cratita se pune la topit untul. Cand incepe sa se topeasca se pun merele, doua linguri de zahar (dupa preferinte si in functie de cat sunt de dulci merele), scortisoara si vin. Se lasa la fiert pana ce se duce alcoolul. Blatul...
Prajitura cu biscuiti
Se face o ,, solutie " din lapte (300 ml), esenta de vanilie, zahar (cca 3 linguri ). In aceasta se vor inmuia biscuitii care vor constitui foile. Crema : 4 oua, 10 linguri zahar, 800 ml lapte, 4 linguri de faina, trei sferturi pachet unt, esenta de vanilie. Ouale se bat cu zaharul pana...
Prajitura cu crema de iaurt
Blatul: biscuitii se macina sau se piseaza. Peste ei se pune unt topit. Optional se mai adauga zahar. Am pus foarte putin in unt. Aceasta compozitie de pune intr-un vas, se preseaza cu palma pentru a se uniformiza (si a se da forma de blat) si se pune la rece. Crema: frisca se...
Prajitură cu mure şi cremă de vanilie
Aluat: 4 ouă- se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu patru linguri de zahăr pudră adăugate una câte una. După ce s-a creat bezeaua, se pun gălbenuşurile. Se omogenizează compoziţia. Se adaugă faina-6 linguri- pe rând până la...
Prajitura cu mere
Merele se dau pe razatoare( daca merele sunt frumoase le dau cu coaja cu tot), se pun in cratita la calit cu o cana de zahar, un praf de scortisoara si 2 linguri de gris. Cat merele stau la racit, ne ocupam pandispan. Albusurile se bat spuma cu 8 linguri de zahar puse pe rand pana...