Tarta cu mere

de alilianaa in Prajituri, 18 Mai 2013 | 6900 vizualizari

 

Ca o altfel de tarta...

 

INGREDIENTE

  • un pachet de unt
  • 3 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 4 mere
  • scortisoare, zahar vanilat dupa gust
  • praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 10 linguri faina
  • un praf de sare( optional, in functie de cat este de sarat untul)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Untul cu zaharul si zaharul vanilat, un praf de sare se amesteca bine pana devine o crema spumoasa. La care se adauga galbenusurile unul cate unul, mestecand pe rand. Albusurile batute spuma se pun lingura cu lingura si se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus. Se pune faina, se amesteca. La final se adauga laptele.

Se unde o tava cu unt. Se pune compozitia. Merele curatate se taie felii si se aseaza peste blatul rezultat. 

Peste mere se presara zahar tos si scortioara. Se da la cuptor pentru 40-45 de minute la foc potrivit. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere cu aluat crocant