Albusurile au fost separate de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu 30 ml apa si un praf de sare, dupa care am adaugat pe rand lingura cu lingura, zaharul. Prin mixare a rezultat o bezea. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si le-am adaugat albusurilor. Le-am mixat bine. Am adaugat zaharul vanilat, coaja rasa de portocala, esenta de rom, am mixat.
Am scos telurile si cu o lingura de lemn, amestecand de jos in sus, am adaugat faina de secara, lingura cu lingura incorporand-o pe rand. Am adaugat praful de copt.
Am uns bine forma de copt, am pus aluatul. Pe aluat am aplicat crema de ciocolata. Am pus la cuptor pentru 40 minute la foc potrivit.
Sosul de ciocolata: frisca lichida a fost pusa pe foc impreuna cu ciocolata. Am lasat pe foc pana s-a incalzit bine, dupa care am amestecat cu telul. Sosul l-am pus peste prajitura (o parte fiind absorbita de aceasta) si pe margini.
Pofta buna!
1
faina de secara da o consistenta mai bogata prajiturii si are mai putine calorii:)