Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul pana se face o bezea frumoasa ( zaharul punandu-se lingura cu lingura).
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul, se bat bine. Se pun peste albusurile batute bezea, se mixeaza bine. Faina, praful de copt si amidonul se amesteca si se pune peste compozitia de ou, lingura cu lingura amestecandu-se de jos in sus.
Am asezat o hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara, am pus aluatul si am dat la cuptor cca 40 de minute la foc potrivit. Se aplica testul scobitorii...
Jeleul: intr-o cratita cu fund dublu am pus o ligura de unt, ciresele care au fost spalate, samburii scosi si taiate in jumatati si zaharul. Cand s-au amestecat foarte bine am adaugat sucul de cirese diluat cu apa ( rezultat in urma scoaterii samburilor). Le-am lasat sa fiarba impreuna si am adaugat doua linguri de amidon dizolvate in doua linguri de apa. Amestecam. La final se pune un plic de gelatina hidratata si topita. Se da la rece. Frisca se bate si se da la rece.
Cu suc de cirese am insiropat putin blatul. Peste acesta am pus jeleul de cirese iar peste acesta am intins frisca. Se orneaza dupa inspiratie.
Pentru ca dulceata era ,,pe rol", am pus cirese din dulceta.
Pofta buna!