Sirop de capsuni

de alilianaa in Sirop / Compot, 3 Iun 2013 | 18236 vizualizari

 

Din motive tehnice (aparatul foto a obosit timp de cateva ore), nu am fotografiat etapele....:(

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capsuni
  • 2 l apa
  • 2 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni:

Se iau in calcul capsuni curatate, spalate, scurse.  Se pune apa intr-un vas la fiert. Cand a clocotit adaugam capsunile, se opreste focul, se pune capac si se lasa asa pana a doua zi. 

A doua zi lichidul rezultat  se strecoara. La fiecare litru de lichid se pune un kg de zahar. Se pune pe foc si se la lasa la fiert. Din cand in cand se ia spuma. Se adauga pe parcurs zeama de lamaie. Se fierbe pana se leaga.  Incercam pe o farfuriuta si vedem cat este de consistenta. 

Se pune fierbinte in sticle. Se sterilizeaza in cuptorul aragazului. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

alilianaa 1

03.06.2013, 22:15

Lau 1

03.06.2013, 22:22

pana fac eu stiu unde sa apelez cand am nevoie

alilianaa 1

03.06.2013, 22:36

Cu drag, Laurenta!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de capsuni