Dulceata de capsuni reteta

de alilianaa in Dulceata / Gem, 2 Iun 2013 | 8893 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta Dulceata facem toti, asa ca nu dau sfaturi. Eu pun numa' ce facui eu...vorba lu' Cleme, n-oi fi muncit degeaba:)) Etichete nu am pus...garantez ca sunt de anul asta, ce din anul trecut nu au scapat...:))

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 2 kg capsuni
  • 2 kg zahar
  • doua cani apa ( a cate 200 ml fiecare)
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta

Capsunile se curata si se spala bine. Se pun la scurs. 

In tingirea pentru dulceata se pune zaharul si apa si se lasa la fiert pana se face un sirop. Cand s-a legat bine siropul se pun capsunile. Se amesteca usor ca sa ia sirop. Se lasa pe foc domol. Din cand in cand se ia spuma. Se incearca in farfurie consistenta. Pe parcurs se stropeste cu zeama de lamaie. 

Fierbinte se pune in borcane. Se sterilizeaza pret de 10 minute in cuptorul aragazului. 

TIPS-URI

1

nu se amesteca des, nu e nevoie

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

iry-gabriela 1

03.06.2013, 13:03

tare buna!

Irina 1

04.06.2013, 18:12

Ce imi place dulceata de capsuni! MInunata!

alilianaa 1

04.06.2013, 19:47

multumesc frumos pentru aprecieri!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta aromata cu vanilie