Tort "Inimi de cristal"

de alilianaa in Torturi, 2 Iun 2013 | 5765 vizualizari

 

Tort aniversar pentru copilul meu drag......Mara l-a numit asa si nu am putut sa o contrazic... si mi-a placut si ideea. Mai mult ca niciodata, tortul i sa potrivit perfect.
M-am inspirat din reteta de tort cu caramel a lui Gaby..Multumesc pe aceasta cale.>:D< a suferit mici modificari ...Blatul este excelent.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • o cana de zahar,
  • 7 linguri faina (la numaratoare au iesit cam 9 linguri) ,
  • 2 linguri amidon,
  • un praf de copt,
  • 30 ml ulei ( 6 linguri am pus eu),
  • 30 ml apa,
  • zahar vanilat
  • Crema:
  • Smantana de frica ,,la Dorna"- 2 cutii a cate 200 ml,
  • 3 linguri zahar pudra
  • Sos de ciocolata:
  • 30 g unt,
  • o tableta de ciocolata,
  • 2 linguri apa.
  • ornat:
  • inimi de ciocolata colorate din zahar
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar,
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Inimi de cristal":

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga aromele. Se mixeaza. 

Faina, amidonul si praful de copt se amesteca. Se pun lingura cu lingura in aluatul de mai sus. Se scot telurile si se introduce o spatula cu care vom amesteca aluatul, normal de jos in sus. Se pune la copt in forma de tort rotunda pentru 40 min. la foc mediu. Se face testul scobitorii. 

Crema: Frisca se bate bine cu zaharul pudra, pana se intareste bine. Se da la rece. 

Siropul: se arde intr-o craticioara zaharul si cand capata culoarea caramelului se ia de pe foc, se pune apa si se lasa sa se topeasca. 

Sos de ciocolata: untul se pune intr-un vas impreuna cu ciocolata si se pun pe foc. Pentru a fi mai sigura mai adaug 2 linguri de apa. Se topesc impreuna, se omogenizeaza. 

Asamblare: tortul se taie in trei: prima parte se insiropeaza, se pune o parte de frisca, se adauga a doua parte a blatului si tot asa pana la final. Tortul se imbraca in frisca; dupa inspiratie se fac diverse,, moturi". Dupa ce sosul de ciocolata s-a racit incat sa poata fi pus pe frisca, m-am jucat picurand din lingura fir de ciocolata. Am ornat cu inimioare de ,, cristal" de zahar. 

Se da la rece pentru cateva ore, daca rezista:) 

Pofta buna. Cu drag,

TIPS-URI

1

zaharul in frisca se poate pune in functie de gust

2

se pot folosi orice tip de ornament...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Inimi de cristal"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata (cu crema ganache)