Iata cum se prepara Reteta de prajitura Regina Maria
Încălzim cuptorul la 180 grade Celsius.
Pentru prepararea blatului de pandispan se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă, se adaugă treptat zahărul şi apa rece. Gălbenuşurile se adaugă unul câte unul,...
Cuptorul se încălzeşte la 200 grade C.
Se prepară foile astfel: într-un castron încăpător, din inox, sticlă sau emailat, se amestecă oul, zahărul, mierea, untul şi bicarbonatul. După omogenizare se pune castronul pe bain-marie şi se amestecă cu o lingură din...
Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade.
Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile unul câte unul. Se reduce viteza mixerului la cea mai mică treaptă apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacao şi piureul de castane....
Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade C.
In vasul mixerului, la viteză maximă, se bat ouăle întregi cu zahărul până devin spumoase. Se coboară viteza mixerului la o treaptă inferioară şi se adaugă jumătate din cantitatea de lapte şi ulei.
Făina...
Cartofii se spală şi se pun la fiert. Se scurg şi se lasă să se răcorească. Se curăţă şi se pasează. Se adaugă grişul, făina şi gălbenuşul; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Dacă aluatul rezultat se leagă de mână se mai poate adăuga făină. Cantitatea...
Mai întâi am preparat aluatul sfărâmicios amestecând cu degetele toate ingredientele până ce amestecul capătă o consistenţă nisipoasă. L-am lăsat deoparte şi am preparat aluatul pentru muffins.
Intr-un vas am amestecat ingredientele uscate: făina,...
Se încălzeşte cuptorul la 190 grade C.
Începem cu prepararea blatului: cu mixerul pornit la viteză maximă se bate oul cu zahărul până ce acesta îşi dublează volumul. Se reduce viteza mixerului la treapta inferioară şi se adaugă uleiul şi laptele apoi...
Pentru prepararea blatului se separă ouăle; cu ajutorul robotului de bucătărie se freacă gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase. Se adaugă untul moale, se omogenizează apoi se adaugă extractul de vanilie.
Se adaugă jumătate din cantitatea de lapte,...
Pentru prepararea blatului punem toate ingredientele în vasul robotului de bucătărie la care se ataşează cuţitul. În 2 - 3 minute amestecul este omogenizat, gata pentru a fi pus într-o folie alimentară şi dat la frigider pentru o oră.
Smochinele se spală, se şterg,...
Mai întâi se pregătesc legumele: vinetele se spală, se şterg cu un prospop apoi se taie felii de aproximativ 1 cm.. Se presară sare pe fiecare felie şi se lasă la scurs; ardeiul spălat, şters şi curăţat de cotor se taie cubuleţe; ceapa se toacă mărunt.
Feliile de...
Se spală şi se curăţă de solzi şi oase somonul (dacă mai este cazul) apoi se tamponează cu un şervet.
Intr-un borcan se pun cimbru, rozmarin, sos de soia, muştar, piper, ulei şi zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie. Se închide borcanul şi se agită de...
Se încinge cuptorul la 180 grade Celsius.
Pentru blat se bat ouăle întregi împreună cu zahărul şi apa fierbinte la viteză maximă a vasului robotului de bucătărie. După ce acestea îşi triplează volumul se adaugă amestecul de făină, cacao şi praf de copt....
Pentru crustă se amestecă zahărul brun cu nuca tocată, scorţişoara, cafeaua măcinată şi cafeaua ness.
Într-un alt vas, cu ajutorul unei furculiţe se amestecă făina cu untul rece tăiat cubuleţe, amestecul devenind fărâmicios. Se adaugă amestecul de zahăr şi...
Uleiul de măsline se pune într-o cratiţă la încins. Se adaugă ceapa verde tăiată inele, usturoiul şi ardeiul iute tocat. Se adaugă cuscus, se amestecă de câteva ori apoi se adaugă 150 ml apă clocotită. Se aduce la punctul de fierbere, se ia vasul de pe...
Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. Ceapa şi usturoiul se toacă.
Untul şi uleiul de măsline se pun în tigaia încinsă, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc amestecând din când în când. Se adaugă dovleceii,...
Intr-un castron se amestecă ingredientele uscate: făină, praf de copt, bicarbonat, sare, scorţişoară, nucşoară.
În alt castron se amestecă ingredientele umede: untul topit, zahăr brun, ou, iaurt şi vanilie.
Morcovii se amestecă cu răzătura de ghimbir. Se...
Într-o tigaie mare se pune la încins untul şi 1 lingură de ulei. Pieptul de pui se taie cubuleţe, se pune în tigaie şi se prăjeşte pe toate părţile până ce acesta se rumeneşte şi devine uşor roşiatic.Se scoate pieptul de pui din tigaie şi se pune...
Tiramisu reţetă originală
Ouăle întregi (nu cred că este cazul să vă mai spun că ouăle trebuie să fie de la găini crescute la curte, foarte proaspete) se pun în vasul mixerului şi se bat cu zahărul, la viteză maximă, aproximativ 10 minute, timp în care acestea...
Se preâncălzeşte cuptorul fixându-l la 200 grade C. Feliile de cotlet se spală apoi se şterg cu un şervet.
Căţeii de usturoi se curăţă şi se pun într-o tigaie cu ulei încins. Se lasă aproximativ 1 minut, timp în care aroma de usturoi va trece...
Cele două linguri de zahăr se caramelizează uşor şi se stinge cu apa rece. Se lasă pe foc până se topeşte caramelul. Se pune la rece. Cuptorul se încălzeşte la 180 grade.
Pentru blat se separă ouăle; albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bate cu mixerul...
Intr-o pungă rezistentă puneţi mirodeniile uscate, muştarul, uleiul, vinul, condimentele, ceapa tăiată peştişori şi usturoiul zdrobit. Închideţi punga şi agiaţi pentru omogenizare.
Pulpa de curcan spălată şi ştearsă de apă se introduce în pungă, se...
Pentru blat se bat albuşurile spumă cu zahăr. Se adaugă nuca măcinată amestecată cu făina. Se omogenizează uşor cu o paletă sau lingură din lemn. Bezeaua se pune în tava (30/22cm) tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru aproximativ 25 minute. Se...
Broccoli se spală şi se rupe în bucheţele mici. In apă clocotită cu sare se pun broccoli, morcovii şi mazărea. Se lasă la fiert 10 minute apoi se scurg.
Se bat ouăle cu smântâna, se pun condimentele apoi se adaugă brânzeturile şi usturoiul zdrobit....
Mai întâi pregătim umplutura: merişoarele se pun într-o crăticioară împreună cu zahărul şi vinul. Se pun pe foc şi se lasă să fiarbă 5 minute. Se pun la rece.
Untul se freacă, 2 - 3 minute, cu zahărul, atât cât să se înmoaie. Se dă...
Mai întâi pregătim ingredientele: carnea se spală şi se taie cubuleţe, ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt; morcovul se curăţă şi se taie rondele.
In vasul wok se încing 2 linguri de ulei, se pune ceapa şi se căleşte aproximativ 4 minute,...
Merele se decojesc şi se taie felii. Se amestecă cu 50 g zahăr şi scorţişoară.
Gălbenuşurile se freacă cu 200 g zahăr până devin cremoase. Se adaugă uleiul, esenţa de vanilie şi lichiorul de lămâie.
Albuşurile se bat spumă cu 100 g zahăr. Făina se amestecă...
Tiramisu reţetă cu blat
Pentru blat se separă ouăle; albuşurile se bat cu mixerul sau cu ajutorul robotului de bucătărie, se adaugă zahărul şi 1 lingură apă fierbinte. Când albuşurile s-au întărit se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, făina amestecată cu...
Caisele tăiate feliuţe (nu prea mărunt) se amestecă într-un bol cu stafidele şi merişoarele. Peste ele se pune romul şi zahărul vanilat, se amestecă şi se lasă 30 minute la macerat. Untul se freacă cu zahărul până devine spumos. Se adaugă pe rând...
Pentru prepararea foilor albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Făina se amestecă cu nuca; se adaugă pe rând cîte o lingură în albuşurile bătute, amestecând uşor cu o spatulă, după fiecare până la încorporare. Compoziţia se împarte...
Pentru prepararea blatului procedăm astfel: albuşurile se bat spumă cu zahărul; făina se amestecă cu nuca măcinată, cacao şi praful de copt; se adaugă câte o lingură din acest amestec în albuşuri, amestecând încet, prin răsturnare.
Compoziţia rezultată se...
Reteta de prajitura Regina Maria
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Regina Maria Încălzim cuptorul la 180 grade Celsius. Pentru prepararea blatului de pandispan se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă, se adaugă treptat zahărul şi apa rece. Gălbenuşurile se adaugă unul câte unul,...
Medovik Belarus
Cuptorul se încălzeşte la 200 grade C. Se prepară foile astfel: într-un castron încăpător, din inox, sticlă sau emailat, se amestecă oul, zahărul, mierea, untul şi bicarbonatul. După omogenizare se pune castronul pe bain-marie şi se amestecă cu o lingură din...
Felii cu castane
Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile unul câte unul. Se reduce viteza mixerului la cea mai mică treaptă apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacao şi piureul de castane....
Negresa cu cafea
Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade C. In vasul mixerului, la viteză maximă, se bat ouăle întregi cu zahărul până devin spumoase. Se coboară viteza mixerului la o treaptă inferioară şi se adaugă jumătate din cantitatea de lapte şi ulei. Făina...
Gnocchi cu leurda
Cartofii se spală şi se pun la fiert. Se scurg şi se lasă să se răcorească. Se curăţă şi se pasează. Se adaugă grişul, făina şi gălbenuşul; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Dacă aluatul rezultat se leagă de mână se mai poate adăuga făină. Cantitatea...
Muffins Manhattan
Mai întâi am preparat aluatul sfărâmicios amestecând cu degetele toate ingredientele până ce amestecul capătă o consistenţă nisipoasă. L-am lăsat deoparte şi am preparat aluatul pentru muffins. Intr-un vas am amestecat ingredientele uscate: făina,...
Tort cu crema de dovleac
Se încălzeşte cuptorul la 190 grade C. Începem cu prepararea blatului: cu mixerul pornit la viteză maximă se bate oul cu zahărul până ce acesta îşi dublează volumul. Se reduce viteza mixerului la treapta inferioară şi se adaugă uleiul şi laptele apoi...
Mini chec cu afine
Pentru prepararea blatului se separă ouăle; cu ajutorul robotului de bucătărie se freacă gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase. Se adaugă untul moale, se omogenizează apoi se adaugă extractul de vanilie. Se adaugă jumătate din cantitatea de lapte,...
Tarte cu ricotta si smochine
Pentru prepararea blatului punem toate ingredientele în vasul robotului de bucătărie la care se ataşează cuţitul. În 2 - 3 minute amestecul este omogenizat, gata pentru a fi pus într-o folie alimentară şi dat la frigider pentru o oră. Smochinele se spală, se şterg,...
Spetzofai
Mai întâi se pregătesc legumele: vinetele se spală, se şterg cu un prospop apoi se taie felii de aproximativ 1 cm.. Se presară sare pe fiecare felie şi se lasă la scurs; ardeiul spălat, şters şi curăţat de cotor se taie cubuleţe; ceapa se toacă mărunt. Feliile de...
Somon la gratar
Se spală şi se curăţă de solzi şi oase somonul (dacă mai este cazul) apoi se tamponează cu un şervet. Intr-un borcan se pun cimbru, rozmarin, sos de soia, muştar, piper, ulei şi zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie. Se închide borcanul şi se agită de...
Felii cu cirese
Se încinge cuptorul la 180 grade Celsius. Pentru blat se bat ouăle întregi împreună cu zahărul şi apa fierbinte la viteză maximă a vasului robotului de bucătărie. După ce acestea îşi triplează volumul se adaugă amestecul de făină, cacao şi praf de copt....
Prăjitura "Starbucks"
Pentru crustă se amestecă zahărul brun cu nuca tocată, scorţişoara, cafeaua măcinată şi cafeaua ness. Într-un alt vas, cu ajutorul unei furculiţe se amestecă făina cu untul rece tăiat cubuleţe, amestecul devenind fărâmicios. Se adaugă amestecul de zahăr şi...
Cuscus cu leurdă
Uleiul de măsline se pune într-o cratiţă la încins. Se adaugă ceapa verde tăiată inele, usturoiul şi ardeiul iute tocat. Se adaugă cuscus, se amestecă de câteva ori apoi se adaugă 150 ml apă clocotită. Se aduce la punctul de fierbere, se ia vasul de pe...
Quiche cu dovlecei
Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. Ceapa şi usturoiul se toacă. Untul şi uleiul de măsline se pun în tigaia încinsă, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc amestecând din când în când. Se adaugă dovleceii,...
Cupcakes cu morcovi
Intr-un castron se amestecă ingredientele uscate: făină, praf de copt, bicarbonat, sare, scorţişoară, nucşoară. În alt castron se amestecă ingredientele umede: untul topit, zahăr brun, ou, iaurt şi vanilie. Morcovii se amestecă cu răzătura de ghimbir. Se...
Gratin de broccoli cu pui
Într-o tigaie mare se pune la încins untul şi 1 lingură de ulei. Pieptul de pui se taie cubuleţe, se pune în tigaie şi se prăjeşte pe toate părţile până ce acesta se rumeneşte şi devine uşor roşiatic.Se scoate pieptul de pui din tigaie şi se pune...
Tiramisu reţetă originală, cu ciocolată
Tiramisu reţetă originală Ouăle întregi (nu cred că este cazul să vă mai spun că ouăle trebuie să fie de la găini crescute la curte, foarte proaspete) se pun în vasul mixerului şi se bat cu zahărul, la viteză maximă, aproximativ 10 minute, timp în care acestea...
Cotlet de porc la tavă
Se preâncălzeşte cuptorul fixându-l la 200 grade C. Feliile de cotlet se spală apoi se şterg cu un şervet. Căţeii de usturoi se curăţă şi se pun într-o tigaie cu ulei încins. Se lasă aproximativ 1 minut, timp în care aroma de usturoi va trece...
Prăjitura "Boema"
Cele două linguri de zahăr se caramelizează uşor şi se stinge cu apa rece. Se lasă pe foc până se topeşte caramelul. Se pune la rece. Cuptorul se încălzeşte la 180 grade. Pentru blat se separă ouăle; albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bate cu mixerul...
Pulpă de curcan la cuptor
Intr-o pungă rezistentă puneţi mirodeniile uscate, muştarul, uleiul, vinul, condimentele, ceapa tăiată peştişori şi usturoiul zdrobit. Închideţi punga şi agiaţi pentru omogenizare. Pulpa de curcan spălată şi ştearsă de apă se introduce în pungă, se...
Prăjitura "Magda"
Pentru blat se bat albuşurile spumă cu zahăr. Se adaugă nuca măcinată amestecată cu făina. Se omogenizează uşor cu o paletă sau lingură din lemn. Bezeaua se pune în tava (30/22cm) tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru aproximativ 25 minute. Se...
Quiche cu broccoli
Broccoli se spală şi se rupe în bucheţele mici. In apă clocotită cu sare se pun broccoli, morcovii şi mazărea. Se lasă la fiert 10 minute apoi se scurg. Se bat ouăle cu smântâna, se pun condimentele apoi se adaugă brânzeturile şi usturoiul zdrobit....
Prăjitură cu merişoare
Mai întâi pregătim umplutura: merişoarele se pun într-o crăticioară împreună cu zahărul şi vinul. Se pun pe foc şi se lasă să fiarbă 5 minute. Se pun la rece. Untul se freacă, 2 - 3 minute, cu zahărul, atât cât să se înmoaie. Se dă...
Curry dulce
Mai întâi pregătim ingredientele: carnea se spală şi se taie cubuleţe, ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt; morcovul se curăţă şi se taie rondele. In vasul wok se încing 2 linguri de ulei, se pune ceapa şi se căleşte aproximativ 4 minute,...
Guguluf cu mere
Merele se decojesc şi se taie felii. Se amestecă cu 50 g zahăr şi scorţişoară. Gălbenuşurile se freacă cu 200 g zahăr până devin cremoase. Se adaugă uleiul, esenţa de vanilie şi lichiorul de lămâie. Albuşurile se bat spumă cu 100 g zahăr. Făina se amestecă...
Tiramisu reţetă cu blat
Tiramisu reţetă cu blat Pentru blat se separă ouăle; albuşurile se bat cu mixerul sau cu ajutorul robotului de bucătărie, se adaugă zahărul şi 1 lingură apă fierbinte. Când albuşurile s-au întărit se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, făina amestecată cu...
Chec cu fructe confiate
Caisele tăiate feliuţe (nu prea mărunt) se amestecă într-un bol cu stafidele şi merişoarele. Peste ele se pune romul şi zahărul vanilat, se amestecă şi se lasă 30 minute la macerat. Untul se freacă cu zahărul până devine spumos. Se adaugă pe rând...
Prăjitură din foi cu cremă de lămâie
Pentru prepararea foilor albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Făina se amestecă cu nuca; se adaugă pe rând cîte o lingură în albuşurile bătute, amestecând uşor cu o spatulă, după fiecare până la încorporare. Compoziţia se împarte...
Prăjitura Snickers - 2
Pentru prepararea blatului procedăm astfel: albuşurile se bat spumă cu zahărul; făina se amestecă cu nuca măcinată, cacao şi praful de copt; se adaugă câte o lingură din acest amestec în albuşuri, amestecând încet, prin răsturnare. Compoziţia rezultată se...