Tiramisu reţetă originală
Vă multumesc mult pentru urările voastre şi vreau să vă servesc cu o felie din acest delicios Tiramisu cu ciocolată. Noutatea la această prăjitură este faptul că ouăle se bat întregi cu zahărul şi nu se separă albuşurile de gălbenuşuri, aşa cum este cunoscută cealalată variantă de preparare.
Tiramisu reţetă originală
Ouăle întregi (nu cred că este cazul să vă mai spun că ouăle trebuie să fie de la găini crescute la curte, foarte proaspete) se pun în vasul mixerului şi se bat cu zahărul, la viteză maximă, aproximativ 10 minute, timp în care acestea îşi vor dubla volumul. Se reduce viteza robotului la minim şi se adaugă brânza mascarpone. Se amestecă uşor până la încorporare,apoi se adaugă fulgii de ciocolată. După cum vedeţi a ieşit o cremă bine legată şi groasă ca o maioneză.
În vasul în care se montează tortul punem două linguri cremă, o întindem pe toată suprafaţa vasului apoi se pun pişcoturile însiropate în cafea, unul lângă altul. Se acoperă cu cremă, un rând de pişcoturi, cremă, pişcoturi, cremă. Pentru finisare, peste ultimul rând de cremă se presară ciocolată rasă.