Pentru dimineaţă, la cafeluţă, ce spuneţi de un guguluf cu multe mere aromat cu scorţişoară?
Merele se decojesc şi se taie felii. Se amestecă cu 50 g zahăr şi scorţişoară.
Gălbenuşurile se freacă cu 200 g zahăr până devin cremoase. Se adaugă uleiul, esenţa de vanilie şi lichiorul de lămâie.
Albuşurile se bat spumă cu 100 g zahăr. Făina se amestecă cu praful de copt şi sare. Se încorporează în crema de gălbenuşuri apoi se adaugă uşor şi albuşurile bătute.
Se unge tava pentru guguluf cu unt apoi se presară cu zahăr sau făină.
Se toarnă în tavă o treime din aluat, se acoperă cu jumătate din cantitatea de mere. Se toarnă o altă treime de aluat şi se împart uniform merele rămase. Se acoperă cu aluatul rămas.
Tava se dă la cuptorul preâncălzit şi se coace la 230 grade aproximativ 50 - 60 minute. Pentru siguranţă faceţi testul cu scobitoarea.
După răcire guguluful se pudrează cu zahăr pudră.