Guguluf cu mere

de adriana65 in Prajituri, 19 Ian 2013 | 7634 vizualizari

 

Pentru dimineaţă, la cafeluţă, ce spuneţi de un guguluf cu multe mere aromat cu scorţişoară?

 

INGREDIENTE

  • 4 mere mari
  • 50 g zahăr
  • 2 linguriţe scorţişoară
  • 360 g făină
  • 300 g zahăr
  • 4 ouă mari
  • 100 ml ulei de măsline
  • 75 ml lichior de lămâie
  • 12 g praf de copt
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu mere:

Merele se decojesc şi se taie felii. Se amestecă cu 50 g zahăr şi scorţişoară.

Gălbenuşurile se freacă cu 200 g zahăr până devin cremoase. Se adaugă uleiul, esenţa de vanilie şi lichiorul de lămâie.

Albuşurile se bat spumă cu 100 g zahăr. Făina se amestecă cu praful de copt şi sare. Se încorporează  în crema de gălbenuşuri apoi se adaugă uşor şi albuşurile bătute.

Se unge tava pentru guguluf cu unt apoi se presară cu zahăr sau făină.

Se toarnă  în tavă o treime din aluat, se acoperă cu jumătate din cantitatea de mere. Se toarnă o altă treime de aluat şi se împart uniform merele rămase. Se acoperă cu aluatul rămas.

Tava se dă la cuptorul preâncălzit şi se coace la 230 grade aproximativ 50 - 60 minute. Pentru siguranţă faceţi testul cu scobitoarea.

După răcire guguluful se pudrează cu zahăr pudră.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert guguluf cu mere