Textura acestei prăjituri este minunată: umedă la interior, dulce atât cât trebuie şi cu o notă finală de aromă de cafea ce desăvîrşeşte gustul acestei prăjituri.
Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade C.
In vasul mixerului, la viteză maximă, se bat ouăle întregi cu zahărul până devin spumoase. Se coboară viteza mixerului la o treaptă inferioară şi se adaugă jumătate din cantitatea de lapte şi ulei.
Făina se amestecă cu cacaco şi praful de copt. Jumătate se adaugă în vasul mixerului.Se pune restul de lapte şi ulei apoi amestecul de făină cu cacaco. Se pune şi extractul de vanilie, se omogenizează .
Aluatul se pune într-o tavă de 26/25 cm tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 35 de minute (pentru siguranţă faceţi proba cu scobitoarea).
Intre timp se prepară sosul: toate ingredientele se pun într-o crăticioară cu fund dublu şi se fierb la foc mic 10 minute. Se răcoreşte puţin apoi se repartizează încet, lingură cu lingură, pe suprafaţa prăjiturii.