Quiche cu dovlecei

de adriana65 in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2013 | 7025 vizualizari

 

Dovleceii se află printre legumele mele preferate. Cum piaţa nu duce lipsă, chiar dacă este începutul primăverii, de astfel de legume, pentru seara aceasta am preparat acest quiche.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • - 4 dovlecei ( aproximativ 800 g )
  • - 25 g unt
  • - 2 ouă
  • - 125 g mozzarella
  • - 2 linguri ulei de măsline
  • - 1 ceapă
  • - 2 căţei de usturoi
  • - 1 lingură cimbru uscat
  • - 1/2 linguriţă busuioc uscat
  • - 1 lingură muştar
  • - 1 lingură smântână
  • - sare
  • - piper
  • - 1 foaie aluat foietaj
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu dovlecei:

Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. Ceapa şi usturoiul se toacă.

Untul şi uleiul de măsline se pun în tigaia încinsă, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc amestecând din când în când. Se adaugă dovleceii, amestecând uşor până când aceştia se înmoaie. Punem cimbru şi busuioc. Se închide focul şi se lasă să se răcească.

Ouăle se bat cu un praf de sare şi piper,  se adaugă muştarul şi smântâna .

Foaia de patiserie se întinde în tava de tartă, se pun dovleceii, amestecul de ouă şi  mozzarella ruptă. Tava se dă la cuptorul preâncălzit unde se lasă la copt 30 - 40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Quiche cu dovlecei si salam