Quiche cu dovlecei

de adriana65 in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2013 | 7723 vizualizari

 

Dovleceii se află printre legumele mele preferate. Cum piaţa nu duce lipsă, chiar dacă este începutul primăverii, de astfel de legume, pentru seara aceasta am preparat acest quiche.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • - 4 dovlecei ( aproximativ 800 g )
  • - 25 g unt
  • - 2 ouă
  • - 125 g mozzarella
  • - 2 linguri ulei de măsline
  • - 1 ceapă
  • - 2 căţei de usturoi
  • - 1 lingură cimbru uscat
  • - 1/2 linguriţă busuioc uscat
  • - 1 lingură muştar
  • - 1 lingură smântână
  • - sare
  • - piper
  • - 1 foaie aluat foietaj
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu dovlecei:

Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. Ceapa şi usturoiul se toacă.

Untul şi uleiul de măsline se pun în tigaia încinsă, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc amestecând din când în când. Se adaugă dovleceii, amestecând uşor până când aceştia se înmoaie. Punem cimbru şi busuioc. Se închide focul şi se lasă să se răcească.

Ouăle se bat cu un praf de sare şi piper,  se adaugă muştarul şi smântâna .

Foaia de patiserie se întinde în tava de tartă, se pun dovleceii, amestecul de ouă şi  mozzarella ruptă. Tava se dă la cuptorul preâncălzit unde se lasă la copt 30 - 40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]