În aşteptarea primăverii, dar şi a sărbătorilor Pascale catolice care tocmai se anunţă, vă propun aceste cupcakes cu morcovi numai bune de savurat lângă cafea în dimineaţile de sărbătoare.
Ingrediente pentru 15 bucăţi:
Ingrediente pentru cremă:
Intr-un castron se amestecă ingredientele uscate: făină, praf de copt, bicarbonat, sare, scorţişoară, nucşoară.
În alt castron se amestecă ingredientele umede: untul topit, zahăr brun, ou, iaurt şi vanilie.
Morcovii se amestecă cu răzătura de ghimbir. Se încorporează în ingredientele umede apoi se adaugă, pe rând, câte 3-4 linguri ingrediente uscate amestecând continuu până la terminarea amestecului de ingrediente uscate. Aluatul obţinut se împarte în tava de brioche tapetată cu hârtii speciale.
Tava se dă la cuptor pentru 30 - 35 minute la 200 grade.
Pentru cremă se mixează untul cu zahărul pudră până devine spumos. Se adaugă crema mascarpone, vanilia şi coaja rasă de portocale. Cu ajutorul unei linguriţe se repartizează crema pe fiecare prăjituricăSunt aspectoase şi aromate, simplu si rapid de preparat.
Mulţumesc celor de la pbs.food implicit a bucătarului "dulce" Jhon Barricelli.