Deşi afară sunt peste 30 de grade Celsius, am hotărât să profit din plin de oferta verii şi să prepar această răcoroasă prăjitură cu cireşe.
Se încinge cuptorul la 180 grade Celsius.
Pentru blat se bat ouăle întregi împreună cu zahărul şi apa fierbinte la viteză maximă a vasului robotului de bucătărie. După ce acestea îşi triplează volumul se adaugă amestecul de făină, cacao şi praf de copt. Se omogenizează uşor, cu o lingură numai prin răsturnare, apoi amestecul se pune în tavă şi se coace 20 de minute. Pentru siguranţă faceţi proba cu scobitoarea: dacă aceasta înfiptă în blat iese curată blatul este copt. Se scoate blatul din tavă şi se răceşte. Blatul rece se unge cu dulceaţa de cireşe.
Pentru cremă se spală cireşele şi se scot sâmburii şi codiţele. Se pun la scurs.
Gelatina se înmoaie conform indicaţiilor de pe ambalaj. Brânza de vaci bine scursă de zer se amestecă aproximativ 3 minute cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi lichiorul de cireşe. Se iau 3 linguri din cremă şi se amestecă cu gelatina înmuiată, apoi se înglobează şi restul de brânză. Se dă la frigider 30 de minute.
Frişca se bate şi se încorporează uşor în crema de brânză. La sfârşit se pun şi cireşele şi fulgii de ciocolată.Blatul uns cu dulceaţă se pune în tava în care a fost copt, tapetată cu folie alimentară, iar peste acesta se repartizează crema de brânză cu cireşe. Tava se dă la frigider.
După trei ore de stat la rece prăjitura se poate porţiona şi mânca cu mare poftă.