Prăjitura "Magda"

de adriana65 in Prajituri, 16 Feb 2013 | 17883 vizualizari

 

De ce Prăjitura Magda? Aşa figura în caietul meu de reţete. Reţeta mi-a fost dată de o colegă de serviciu, Magda în urmă cu mulţi, mulţi ani. Aşa i-a rămas numele în caiet, aşa i-am spus şi eu aici.
Indiferent sub ce nume apare, prăjitura este delicioasă. Gustul blatului de bezea cu nucă şi crema de migdale îmbinându-se perfect.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 5 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • 150 g nucă măcinată
  • 2 linguri făină

Ingrediente cremă:

  • 200 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri făină
  • 5 gălbenuşuri
  • esenţă de migdale

Ingrediente ornare:

  • 100 g zahăr
  •  60 g nucă tăiată şi prăjită
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura "Magda":

Pentru blat se bat albuşurile spumă cu zahăr. Se adaugă nuca măcinată amestecată cu făina. Se omogenizează uşor cu o paletă sau lingură din lemn. Bezeaua se pune în tava (30/22cm) tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru aproximativ 25 minute. Se face proba cu scobitoarea: blatul prăjiturii se înţeapă cu o scobitoare, dacă aceasta iese curată blatul este copt. 

Intre timp se prepară crema: gălbenuşurile se amestecă cu făina şi puţin lapte. Restul laptelui se pune într-un vas pe foc. Când laptele dă în clocot se adaugă amestecul de gălbenuşuri. Vasul se pune pe bain-marie şi se amestecă până se formează o cremă mai groasă. Se ia de pe foc, se adaugă esenţa de migdale şi se dă la rece pentru 3 ore sau de seara până dimineaţa.   Untul se freacă spumă cu zahărul.

Crema de migdale se adaugă lingură cu lingură la spuma de unt, următoarea porţie de cremă adăugându-se numai după ce precedenta a fost integrată complet în unt. 

Se porţionează blatul de tort apoi se pune crema. Eu am ales să fac rondele din blat,  deasupra fiecăreia  punând  câte o porţie de cremă. 

Pentru ornare am făcut un caramel din  zahăr apoi am pus nucile prăjite şi tocate. L-am scos pe o farfurie cu puţină apă şi l-am pus la rece. După răcire, cu ajutorul unui ciocan de bucătărie am zdrobit caramelul  şi l-am presărat peste fiecare porţie.

 

Dacă nu doriţi ca prăjitura să  arate festiv şi o preparaţi  pentru o zi de duminică,  lăsaţi blatul întreg, îl acoperiţi cu cremă, nivelaţi uniform  iar deasupra puneţi caramelul zrdobit. Porţionaţi în cubuleţe sau dreptunghiuri.  Vă asigur că oricum o porţionaţi,  gustul prăjiturii este acelaşi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura "Magda"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

adriana65 1

17.02.2013, 23:17

Mulţumesc mult

Ancutsa 1

09.07.2020, 12:03

Super!

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi din aluat de paine