Cuscus cu leurdă

de adriana65 in Mancaruri de post, 25 Apr 2013 | 12627 vizualizari

 

Martie şi aprilie sunt lunile în care leurda se găseşte din plin în pieţe aşa că trebuie să profităm de această plantă binefăcătoare organismului nostru, aceasta fiind un bun detoxifiant şi are un conţinut bogat de vitamine şi minerale. Poate fi folosită în diferite mâncăruri, salate sau sosuri (o să vedeţi într-o postare ulterioară).
Acum că suntem în post, mâncarea prezentată aici este binevenită.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 100 g cuscus
  • 1 fir ceapă verde
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute (eventual curăţat de seminţe)
  • 1/2 legătură leurdă (50 g)
  • 1/2 linguriţă pătrunjel verde uscat
  • 1/2 linguriţă coriandru uscat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare de mare

Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuscus cu leurdă:

Uleiul de măsline se pune într-o cratiţă la încins. Se adaugă ceapa verde tăiată inele, usturoiul şi ardeiul iute  tocat. Se adaugă cuscus, se amestecă de câteva ori apoi se adaugă 150 ml apă clocotită. Se aduce la punctul de fierbere, se ia vasul de pe foc, se acoperă cu o farfurie sau un capac din sticlă care se potriveşte perfect şi se lasă cuscus-ul să se umfle.După 15 - 20 minute, cu ajutorul unei furculiţe, se amestecă uşor pentru a se afâna şi se adaugă frunzele de leurdă tocate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuscus cu leurdă" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuscus cu soia Inedit