Azi vă propun această bunătate de prăjitură, cu o crustă crocantă din nucă şi zahăr brun, numai bună lângă o cafea.
Ingrediente crustă:
Ingrediente blat:
Pentru crustă se amestecă zahărul brun cu nuca tocată, scorţişoara, cafeaua măcinată şi cafeaua ness.
Într-un alt vas, cu ajutorul unei furculiţe se amestecă făina cu untul rece tăiat cubuleţe, amestecul devenind fărâmicios. Se adaugă amestecul de zahăr şi cu ajutorul unei linguri din lemn se combină toate ingredientele. Se lasă deoparte.
Pentru blat se freacă spumă untul cu zahărul brun şi zahărul tos. Se adaugă pe rând ouăle şi gălbenuşul apoi laptele şi zahărul vanilat. Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea. Se adaugă la crema de unt.
Amestecul se pune într-o tavă de 30/20 cm tapetată cu hârtie de copt (la mine nu a fost cazul având o tavă antiaderentă). Peste aluat se repartizează amestecul pentru crustă.
Tava se pune în cuptorul preâncălzit la o temperatură de 180 grade C, unde se coace 40 minute.
Prăjitura rece se porţionează şi se pudrează cu zahăr.