Gratin de broccoli cu pui

de adriana65 in Pui, 26 Mar 2013 | 5896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  400 g broccoli
  •  1 piept de pui
  •  20 g unt
  •  3 linguri ulei de măsline
  •  2 linguri de făină
  •  2 căţei de usturoi
  •  1 ceapă mică
  •  100 ml supă de pui
  •  150 ml lapte
  •  100 g smântână
  •  5 roşii uscate în ulei de măsline
  •  1 linguriţă capere
  •  250 g brânză mozzarella
  •  40 g parmezan ras
  •  3 linguri pesmet mare făcut în casă
  •  sare şi piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de broccoli cu pui:

Într-o tigaie mare se pune la încins untul şi 1 lingură de ulei. Pieptul de pui se taie cubuleţe, se pune în tigaie  şi se prăjeşte  pe toate părţile până ce acesta se rumeneşte şi devine uşor roşiatic.Se scoate pieptul de pui din tigaie şi se pune ceapa tocată. Se căleşte puţin apoi se adaugă usturoiul tăiat feliuţe. Se lasă împreună 1 minut, se adaugă făina se rumeneşte puţin apoi se stinge cu supa de pui şi lapte. Se adaugă smântâna şi brânza tăiată cubuleţe, amestecând continuu până ce aceasta din urmă se topeşte. Se condimentează cu sare şi piper  apoi sosul se pune la rece.

Cu uleiul rămas se unge un vas de cuptor. Broccoli se aranjează în vas, se adaugă pieptul de pui, jumătate din roşiile uscate tăiate fâşii şi capere. Se toarnă sosul de brânză şi restul roşiilor tăiate. Se acoperă cu parmezanul amestecat cu pesmet, se bate uşor vasul de masă pentru ca sosul să cuprindă şi ingredientele din stratul inferior apoi se dă la cuptor. 

Se coace la o temperatură de 220 grade timp de 35 - 40 de minute. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de broccoli cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume- mancare chinezeasca