În urmă cu ceva timp am preparat această variantă la Prăjitura Snikers, fiind inspirată de reţeta preparată de Laura Sava. Este vorba despre cea cu trei foi, care circulă de mult pe siturile culinare, mult diferită de cea pe care o am eu în lista de postări, pe blogul meu, publicată acum câţiva ani (promit că o să o public şi aici), la începuturile mele în ale blogosferei .
Pentru prepararea blatului procedăm astfel: albuşurile se bat spumă cu zahărul; făina se amestecă cu nuca măcinată, cacao şi praful de copt; se adaugă câte o lingură din acest amestec în albuşuri, amestecând încet, prin răsturnare.
Compoziţia rezultată se împarte în trei părţi egale, în trei boluri de aceeaşi mărime. Se coc pe rând trei foi, aproximativ 15 minute la 170 grade, în tava (22x30 cm) tapetată cu hârtie de copt pentru a fi mai uşor de manevrat când sunt coapte.
Între timp preparăm crema: se pun gălbenuşurile şi oul întreg într-o crăticioară împreună cu zahărul, cacao şi lapte. Crăticioara se pune pe bain-marie şi se amestecă continuu până se încălzeşte crema, aproximativ 20 minute. Se adaugă ciocolata rasă. Crema se lasă pe bain -marie până se îngroaşă. Se ia crema de pe aburi, se lasă să se răcorească puţin ( nu mai mult de 8 minute) şi se adaugă untul.
Se amestecă până ce acesta se topeşte. Se răceşte 10 minute apoi, la fel ca şi la foi, crema se împarte în trei părţi egale.
Se asamblează prăjitura: în tava în care s-au copt foile tapetată cu folie se pune o foaie, o porţie de cremă, altă foaie, altă porţie de cremă, ultima foaie şi ultima porţie de cremă care se întinde cu un cuţit cu lama lată. Se dă tava la frigider de seara până dimineaţa.